ÎN PRIMELE PATRU LUNI ALE ACESTUI AN:

Un număr opt tone de peşte pescuit ilegal, confiscate de către poliţişti

Un număr opt tone de peşte pescuit ilegal, confiscate de către poliţişti

Poliţia Română informează că în primele patru luni ale anului 2017 poliţiştii au făcut peste 2.000 de controale în apele continentale (fluvii, râuri, Delta Dunării, lacuri şi bălţi), au verificat legalitatea transportului de peşte şi al produselor din peşte, provenienţa, depozitarea şi valorificarea acestuia şi au confiscat un număr de opt tone de peşte pescuit ilegal, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, pe parcursul acestei perioade, poliţiştii au controlat aproape 1.800 de pieţe, târguri, societăţi comerciale şi amenajări piscicole.

"În urma acestor acţiuni, poliţiştii au întocmit 416 dosare penale pentru infracţiuni la regimul piscicol, au confiscat peste 7,88 tone de peşte şi 23 de kilograme de icre", au transmis autorităţile.

Poliţiştii dau ca exemplu cazul unui bărbat de 39 de ani, din judeţul Tulcea, care a raportat capturarea a 2.800 kilograme de peşte către A.R.B.D.D., fără a avea documente de reglementare, respectiv permis sau autorizaţie de pescuit comercială. În urma efectuării unui control la o societate comercială din Tulcea, s-a constatat că aceasta nu avea documente justificative pentru o parte din peştele deţinut. De asemenea, accesul organelor abilitate în vederea controlului la stocul de marfă a fost împiedicat de reprezentantul societăţii, potrivit sursei citate.

În comunicatul de presă se mai precizează: "În cauză s-a întocmit dosar penal pentru împiedicarea, sub orice formă, a organelor compentente de a intra în condiţiile prevăzute de lege în sedii, incinte, ori pe terenuri cu scopul verificărilor financiare, fiscale sau vamale şi deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice, obţinute din pescuit ori produselor din peşte, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura".

Într-un alt caz, în urma efectuării unui control la o altă societate comercială din Tulcea, au fost depistate 440 de kilograme de scrumbie pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

Conform sursei, peştele a fost confiscat şi predat unei societăţi de profil în vederea valorificării, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice, obţinute din pescuit ori produselor din peşte.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

Victor Socaciu, audiat la DIICOT în dosarul medicului Lucan
15 ian. Andreea Cuzub


Ludovic Orban, aşteptat să se prezinte astăzi la Înalta Curte de Casaţie1
15 ian. D.I


Consilier judeţean PNL anchetat pentru cămătărie
14 ian. Vlad Dobrea


Procurorii Înaltei Curţi de Casaţie extind urmărirea penală în cazul Eugen Stan
12 ian. D.I


Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis ca Mihai Lucan să fie plasat în arest la domiciliu
12 ian. Vlad Dobrea


Fostul şef al Poliţiei Române Petre Tobă, audiat la instanţa supremă
12 ian. Andreea Cuzub


ALERTKovesi, acuzată de abateri disciplinare3
12 ian. A.C


Emil Boc audiat la DIICOT în dosarul medicului Mihai Lucan
10 ian. Vlad Dobrea


Fiul şi ginerele medicului Mihai Lucan audiaţi la DIICOT1
05 ian. Vlad Dobrea


Elan Schwartzenberg trimis în judecată într-un dosar disjuns din cel al lui Mazăre
05 ian. Vlad Dobrea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.