Percheziţii în România şi Franţa pentru destructurarea unei reţele implicată în trafic de minori

19 iun. 09:56 Strategia Naţională Anticorupţie
Mina Irina
Percheziţii în România şi Franţa pentru destructurarea unei reţele implicată în trafic de minori

Poliţiştii şi procurorii fac, luni, zeci de percheziţii în România, dar şi în Paris, pentru destructurarea unei reţele specializate în trafic de minori, peste 120 de persoane fiind implicate în dosar. Suspecţii sunt bănuiţi că trimiteau la cerşit şi furat copii cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, chiar propriii copii în unele cazuri, peste şaptezeci de minori urmând a fi audiaţi, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Poliţiei Române.

Poliţiştii şi procurorii efectuează, luni, 25 de percheziţii domiciliare în municipiile Iaşi, Roman şi în judeţul Prahova pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de minori.

În paralel, poliţişti din cadrul Direcţiei de Poliţie Judiciară din Paris desfăşoară o acţiune de mare amploare pentru depistarea unor persoane care fac parte din acelaşi grup infracţional. Sunt vizate în jur de 120 de persoane pe teritoriul României şi Franţei din care peste 70 de minori, cu vârste între 10 - 13 ani, vor fi audiaţi în cursul cercetărilor cu privire la activitatea desfăşurată. Probatoriile au evidenţiat faptul că pe raza municipiilor Iaşi şi Roman s-a constituit o grupare infracţională specializată în comiterea infracţiunii de trafic de minori.

În document se arată: "Membrii grupării sunt bănuiţi că şi-ar fi exploatat propriii copii minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, determinându-i să comită furturi din buzunare, din genţi sau din incinta unor societăţi comerciale, bunurile fiind însuşite de membrii grupării. Minorilor li s-ar fi impus să fure constant, susţinând în acest mod stilul de viaţă al părinţilor".

Potrivit poliţiştilor, minorii ar fi fost explotaţi atât pe raza municipiului Iaşi, cât şi în Paris. Aceştia ar fi fost determinaţi şi îndrumaţi să comită furturi din buzunare în mijloacele de transport în comun, staţiile mijloacelor de transport în comun şi în incinta marilor complexe comerciale.

Bunurile sustrase, constând în portofele, telefoane, bani sau alte bunuri de valoare erau predate părinţilor care le valorificau.

În comunicat se mai arată: "Adulţii organizau în detaliu activitatea infracţională a copiilor, stabilind programul de lucru, modul de acţiune, locurile unde se ascundeau bunurile furate pentru a fi ulterior recuperate. De asemenea, minorilor li se impuneau sume zilnice pe care ar fi trebuit să le aducă acasă în funcţie de zona unde erau trimişi să fure. După ce erau instruiţi pe raza municipiului Iaşi minorii erau duşi în Paris, în mai multe tabere, de unde ulterior erau îndrumaţi de propriii părinţi în activitatea infracţională. Pentru documentarea activităţilor infracţionale s-au solicitat informaţii autorităţilor franceze, în anul 2016, iar ulterior a fost constituită o echipă comună de anchetă ce a acţionat pentru probarea activităţilor infracţionale".

La acţiune participă 140 de poliţişti din cadrul BC.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Bacău şi B.C.C.O. Ploieşti.

De asemenea, activităţile sunt sprijinite de I.T.P.F. Iaşi şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, conform sursei citate.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

KOVESI, PENTRU EURONEWS:"Campania anticorupţie se confruntă cu atacuri incredibile"
25 nov. G.G.


Ofiter din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, reţinut pentru trafic de influenţă
23 nov. A.C.


Ministrul Carmen Dan, audiată la DIICOT
23 nov. A.C.


Monica Iacob Ridzi a fost pusă în libertate
22 nov. G.F.


DNA sesizează CSM privind declaraţiile lui Tăriceanu la adresa direcţiei
22 nov. Andreea Cuzub


Fosta judecătoare Terceanu spune că Borcea i-a lăsat în geantă 10.000 de euro1
22 nov. Andrei Stan


DANA GÎRBOVAN:"Protocoalele dintre serviciile de informaţii şi justiţie vor fi publice"
22 nov. G.F.


LAURA CODRUŢA KOVESI:"Simţim cu toţii, cel puţin de peste un an şi jumătate, că suntem efectiv sub un asalt"11
22 nov. ANDREI STAN


Sechestru pe averea lui Liviu Dragnea şi a celorlalţi inculpaţi în dosarul Tel Drum10
22 nov. A.S.


LAURA CODRUŢA KOVESI: "Prejudicii de 188 milioane de euro în dosare de abuz în serviciu nu mai pot fi recuperate din cauza deciziei CCR"2
21 nov. Andrei Stan

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.