CEO-ul Enel, Francesco Starace, este noul preşedinte al EURELECTRIC

19 iun. 17:52 Companii-Afaceri
A.I.
CEO-ul Enel, Francesco Starace, este noul preşedinte al EURELECTRIC

Francesco Starace, CEO şi General Manager al Enel, a fost desemnat preşedinte al Uniunii Europene a industriei de electricitate EURELECTRIC, cu un mandat de doi ani, de către consiliul de administraţie al asociaţiei, în timpul Adunării Anuale desfăşurată în Estoril, Portugalia, potrivit unui comunicat de presă al Enel.

Francesco Starace a afirmat: "Este o mare onoare să fiu noul preşedinte al EURELECTRIC, o asociaţie care oferă sectorului de electricitate european un rol de lider în tranziţia energetică aflată în plină desfăşurare (...) Sectorul energetic traversează o perioadă de transformare fără precedent, ca rezultat al inovaţiei tehnologice, al descentralizării şi trecerii către o economie mai verde. În calitate de Preşedinte al EURELECTRIC, vreau să asigur implicarea tuturor factorilor decizionali din domeniul energetic în poziţionarea industriei electricităţii ca motor principal al politicilor europene în ceea ce priveşte abordarea provocărilor majore ale tranziţiei energetice".

EURELECTRIC reprezintă interesele comune ale industriei de energie electrică la nivel paneuropean, având misiunea de a contribui la dezvoltarea şi competitivitatea acesteia, furnizând o reprezentare eficientă în domeniul relaţiilor publice şi promovând rolul unui mix energetic cu emisii reduse de carbon în dezvoltarea societăţii europene. Asociaţia include 3,500 de companii din Europa cu o cifră de afaceri totală de 200 miliarde de euro şi acoperă toate problemele majore care afectează acest sector, de la producţia de energie electrică şi pieţele de energie la reţele de distribuţie, clienţi, precum şi problemele de mediu şi sustenabilitate.

Potrivit comunicatului, mandatul de doi ani al lui Francesco Starace în calitate de preşedinte EURELECTRIC se va concentra pe trei priorităţi: schimbarea mentalităţii prin încoporarea sustenabilităţii în procesul decizional industrial, transformarea sectorului electricităţii într-unul mai agil şi proactiv, precum şi implicarea tuturor părţilor interesate în tranziţia energetică; îmbrăţişarea viitorului prin accelerarea electrificării şi crearea unor modele de business intersectoriale; transformarea prezentului prin completarea integrării energiei regenerabile şi dezvoltarea unor soluţii sustenabile şi incluzive pentru portofoliul actual de active, bazate pe carbon.

Aceste priorităţi vor oferi sectorului european de electricitate uneltele necesare pentru a conduce tranziţia energetică.

În linie cu priorităţile EURELECTRIC, digitalizarea şi concentrarea pe client sunt doi dintre pilonii principali ai planului strategic Enel pentru 2017-2019. Enel va investi 4,7 miliarde euro în următorii trei ani pentru a digitaliza portofoliul de active, operaţiuni şi procese şi pentru a îmbunătăţi conectivitatea. Grupul va aduce îmbunătăţiri şi serviciului de relaţii cu clienţii pentru a păstra şi extinde baza de aproape 66 milioane clienţi finali, cu obiectivul de a atinge o contribuţie la EBITDA de 3 miliarde de euro în 2019. În plus, în jur de 90% din suma de 12,4 miliarde euro prevăzută pentru cheltuieli de capital în proiecte noi pentru perioada 2017-2019 reprezintă investiţii în sectorul energiilor regenerabile şi în reţele. Grupul este, de asemenea, dedicat eliminării complete a amprentei de carbon în producţia de energie până în 2050 şi setează obiective clare pentru a contribui la patru din Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU (SGD 4- educaţie de calitate, SDG 7 - energie curată şi la preţuri accesibile, SDG 8 - muncă decentă şi creştere economică, SDG 13 - acţiune climatică).


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Elveţia suspendă înmatricularea autovehiculelor Porsche Cayenne Diesel
19 aug.


FINANŢARE ÎN VALOARE DE 34,2 MILIOANE DE EURO:Corina Creţu a aprobat lucrările de extindere a Magistralei 4 de metrou
19 aug. A.I.


Profitul net al Wienerberger a crescut cu 54%, până la 41,7 milioane euro
18 aug. Cristina Radu


ANDREEA PAUL, INACO:"Nu există nicio justificare pentru pensii speciale"6
18 aug. Andrei Stan


Bucureşti ocupă poziţia 181 în clasamentul celor mai scumpe oraşe
18 aug. A.I.


Covasna a obţinut 18,66 milioane de lei din fonduri europene pentru refacerea infrastructurii
18 aug. OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov


"Air Berlin" negociază cu trei companii vânzarea operaţiunilor sale
18 aug.


ÎN CIUDA CONTROVERSELOR PE SUBIECT,Directorul Loteriei informează că a semnat contractul pentru achiziţia terminalelor loteristice2
18 aug. EMILIA OLESCU


Oltchim întrerupe activitatea de producţie pentru revizie generală
18 aug.


ION LUNGU, PREŞEDINTELE AFEER:"Câţiva traderi se află în dificultate, după creşterea preţului electricităţii"
18 aug. EMILIA OLESCU

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.