CEO-ul Enel, Francesco Starace, este noul preşedinte al EURELECTRIC

19 iun. 17:52 Companii-Afaceri
A.I.
CEO-ul Enel, Francesco Starace, este noul preşedinte al EURELECTRIC

Francesco Starace, CEO şi General Manager al Enel, a fost desemnat preşedinte al Uniunii Europene a industriei de electricitate EURELECTRIC, cu un mandat de doi ani, de către consiliul de administraţie al asociaţiei, în timpul Adunării Anuale desfăşurată în Estoril, Portugalia, potrivit unui comunicat de presă al Enel.

Francesco Starace a afirmat: "Este o mare onoare să fiu noul preşedinte al EURELECTRIC, o asociaţie care oferă sectorului de electricitate european un rol de lider în tranziţia energetică aflată în plină desfăşurare (...) Sectorul energetic traversează o perioadă de transformare fără precedent, ca rezultat al inovaţiei tehnologice, al descentralizării şi trecerii către o economie mai verde. În calitate de Preşedinte al EURELECTRIC, vreau să asigur implicarea tuturor factorilor decizionali din domeniul energetic în poziţionarea industriei electricităţii ca motor principal al politicilor europene în ceea ce priveşte abordarea provocărilor majore ale tranziţiei energetice".

EURELECTRIC reprezintă interesele comune ale industriei de energie electrică la nivel paneuropean, având misiunea de a contribui la dezvoltarea şi competitivitatea acesteia, furnizând o reprezentare eficientă în domeniul relaţiilor publice şi promovând rolul unui mix energetic cu emisii reduse de carbon în dezvoltarea societăţii europene. Asociaţia include 3,500 de companii din Europa cu o cifră de afaceri totală de 200 miliarde de euro şi acoperă toate problemele majore care afectează acest sector, de la producţia de energie electrică şi pieţele de energie la reţele de distribuţie, clienţi, precum şi problemele de mediu şi sustenabilitate.

Potrivit comunicatului, mandatul de doi ani al lui Francesco Starace în calitate de preşedinte EURELECTRIC se va concentra pe trei priorităţi: schimbarea mentalităţii prin încoporarea sustenabilităţii în procesul decizional industrial, transformarea sectorului electricităţii într-unul mai agil şi proactiv, precum şi implicarea tuturor părţilor interesate în tranziţia energetică; îmbrăţişarea viitorului prin accelerarea electrificării şi crearea unor modele de business intersectoriale; transformarea prezentului prin completarea integrării energiei regenerabile şi dezvoltarea unor soluţii sustenabile şi incluzive pentru portofoliul actual de active, bazate pe carbon.

Aceste priorităţi vor oferi sectorului european de electricitate uneltele necesare pentru a conduce tranziţia energetică.

În linie cu priorităţile EURELECTRIC, digitalizarea şi concentrarea pe client sunt doi dintre pilonii principali ai planului strategic Enel pentru 2017-2019. Enel va investi 4,7 miliarde euro în următorii trei ani pentru a digitaliza portofoliul de active, operaţiuni şi procese şi pentru a îmbunătăţi conectivitatea. Grupul va aduce îmbunătăţiri şi serviciului de relaţii cu clienţii pentru a păstra şi extinde baza de aproape 66 milioane clienţi finali, cu obiectivul de a atinge o contribuţie la EBITDA de 3 miliarde de euro în 2019. În plus, în jur de 90% din suma de 12,4 miliarde euro prevăzută pentru cheltuieli de capital în proiecte noi pentru perioada 2017-2019 reprezintă investiţii în sectorul energiilor regenerabile şi în reţele. Grupul este, de asemenea, dedicat eliminării complete a amprentei de carbon în producţia de energie până în 2050 şi setează obiective clare pentru a contribui la patru din Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU (SGD 4- educaţie de calitate, SDG 7 - energie curată şi la preţuri accesibile, SDG 8 - muncă decentă şi creştere economică, SDG 13 - acţiune climatică).


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Huawei a lansat în ţara noastră noua serie Mate
24 nov. G.F.


MINISTERUL ECONOMIEI:"Potenţialul de resurse uranifere, în care s-a investit până în prezent, a atins circa 30%"
24 nov. Andreea Cuzub


"Superbet" a intrat pe piaţa pariurilor sportive din Polonia
24 nov. Andrei Stan


PAYU ROMÂNIA: Tranzacţiile online au crescut de Black Friday cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut
24 nov. Andreea Cuzub


STUDIU, LA COMANDA ASOCIAŢIEI ROMÂNE A MAGAZINELOR ONLINE:"Peste o treime din produsele vândute offline sunt mai scumpe decât cele online"
24 nov. A.I.


Engie a vândut o termocentrală pe bază de cărbune din Australia
24 nov.


Braşovenii de la Libris.ro investesc 3 milioane de euro într-un nou depozit de carte
24 nov. OVIDIU VRÂNCEANU


Conducerea Airbus, audiată în cadrul investigaţiilor legate de vânzarea unor sateliţi către Kazahstan
24 nov. A.S.


BOGDAN PANDELICĂ:"ANPC a primit câteva sute de plângeri cu privire la promoţiile de Black Friday"
24 nov. F.A.


Consiliul Concurenţei derulează investigaţii în energie şi pe piaţa lemnului1
24 nov. RAMONA RADU

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.