EUROPARLAMENTARUL SIEGFRIED MUREŞAN:

"Principalele priorităţi ale bugetului UE pentru 2018: creşterea economică şi siguranţa cetăţeanului"

18 iun. 11:14 Macroeconomie
Andrei Stan
Siegfried Mureşan (Sursa foto: Facebook)
Siegfried Mureşan (Sursa foto: Facebook)

Priorităţile bugetului Uniunii Europene (UE) pentru anul 2018 trebuie să fie în primul rând creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, iar în al doilea rând siguranţa cetăţeanului, acestea fiind aşteptările cetăţenilor europeni în perioada de faţă, a declarat, vineri, deputatul european Siegfried Mureşan, negociator-şef al Parlamentului European pentru bugetul UE din anul 2018.

Siegfried Mureşan a spus, citat de Agerpres: "Vreau ca principalele priorităţi ale bugetului pentru anul 2018 să fie în primul rând creştere economică şi locuri de muncă şi în al doilea rând siguranţa cetăţeanului, fiindcă asta mi se pare că aşteaptă cetăţenii să livreze Europa în perioada de faţă: locuri de muncă şi siguranţa cetăţeanului. Şi cum văd atingându-ne aceste obiective: pentru creştere economică şi locuri de muncă esenţială mi se pare întărirea economiei, sporirea competitivităţii, iar instrumentele, în opinia mea, trebuie să fie cercetare/inovare, infrastructură, sprijin pentru întreprinderi mici şi mijlocii. De aceea, în luna februarie am spus că Programul Orizont 2020, care este programul mare de cercetare/dezvoltare, trebuie prioritizat în bugetul Uniunii Europene de anul următor".

Acesta susţine că o importanţă deosebită trebuie acordată Facilităţii de Conectare Europeană, pentru că, dacă UE va investi în inovare, atunci şi infrastructura va fi mai bună, iar economia mai competitivă şi atrăgătoare pentru investitorii privaţi.

În ceea ce priveşte securitatea, Mureşan a afirmat că va sprijini iniţiativele Comisiei Europene privind cooperarea mai intensă în materie de securitate şi apărare la nivel european.

El a precizat: "Armata Statelor Unite are 30 de tipuri de armament, armatele statelor membre ale Uniunii Europene au în total 170 de tipuri de arme. Deci, nu suntem performanţi. De multe ori cheltuim banii de 28 de ori la nivelul a 28 de state pentru a atinge acelaşi rezultat sau rezultate similare. Este evident că e mult mai bine să cheltuim banii o singură dată, să împărţim beneficiile şi, de altfel, chiar NATO spune că sporirea cooperării între statele membre ale Uniunii Europene la acest lucru este un lucru bun, nici vorbă de a fi în contra obiectivelor Alianţei Transatlantice".

Proiectul de buget pentru anul 2018, prezentat de Comisia Europeană în 30 mai 2017, este în valoare de 160,6 miliarde de euro, în creştere cu 2,2 miliarde de euro faţă de anul acesta. Bugetul anual al Uniunii Europene a fost în anul 2017 de 158 de miliarde de euro, iar în 2016 de 155 de miliarde de euro.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

Grecia vrea să acorde ajutoare persoanelor defavorizate care au avut de suferit în urma crizei
20 oct.


THE NEW YORK TIMES: "Economia României ar putea avea probleme în viitorul apropiat"
20 oct.


CREŞTEREA ECONOMICĂ "SĂNĂTOASĂ" S-A IZBIT DE SISTEMUL SANITAR BOLNAVTudose şi Iohannis s-au lăudat americanilor, în timp ce doctorii zbierau la geam1
20 oct. ADINA ARDELEANU


OPINIIFarmaciile - sănătate sau comerţ ?
20 oct. Av. prof. dr. Marius Pantea


MFP:O nouă extragere a loteriei bonurilor fiscale va avea loc duminică
19 oct. George Forcos


IONUŢ MIŞA: "Taxele sunt necesare pentru a finanţa sistemul de sănătate; nu se vor introduce altele noi"
19 oct. Andrei Stan


UPDATEMinistrul Finanţelor anunţă introducerea unei taxe de solidaritate de 2% care va reveni angajatorului3
19 oct. ANDREI STAN


DEPUTATUL LUCIAN BODE, PREŞEDINTELE COMISIEI DE TRANSPORTURI ŞI INFRASTRUCTURĂ:"Pierdem sute de milioane de euro din cauza infrastructurii feroviare"2
19 oct. A.S.


Mişa: "Există bani pentru construcţia bugetară pentru anul 2018"
18 oct. Andrei Stan


Mişa a discutat la Washington despre finanţarea autostrăzii Ploieşti-Braşov de către Banca Mondială
18 oct. George Forcoş

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.