Fonduri nerambursabile de 90,6 de milioane de lei alocate pentru judeţul Brăila

12 iun. 18:46 Miscellanea
Cristina Radu
Fonduri nerambursabile de 90,6 de milioane de lei alocate pentru judeţul Brăila

Patru tronsoane de drum judeţean, care deservesc 11 localităţi din judeţul Brăila, vor fi modernizate printr-un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR), conform unui comunicat de presă trimis Redacţiei de Ministerul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene.

Contractul de finanţare a fost semnat astăzi, de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh şi de ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene. Este al şaselea contract de finanţare cu fonduri europene pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională din axa prioritară 6 a programului.

Drumul se desfăşoară pe teritoriul administrativ al judeţului Brăila, pe o lungime de 61,12 km şi va asigura conectivitatea la coridorul de transport TEN-T Brăila -Buzău. Valoarea totală a investiţiei este de 93.490.037,84 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE - AM POR este de 90.649.995,92 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului, conform Ministerului.

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a declarat: "Există proiecte ce pot fi duse la bun sfârşit doar în parteneriat şi mă bucur să văd că acest model se extinde la nivelul administraţiei publice locale. Investiţia care a primit finanţare astăzi este implementată în parteneriat de consiliul judeţean Brăila, oraşul Ianca şi cele 7 comune beneficiare ale proiectului. Este estimat că acest drum modernizat va deservi cei peste 33.000 de locuitori, peste 1.200 de agenţi economici, 56.000 de turişti cazaţi anual, în medie, în zonă şi pe cei aflaţi în tranzit".

În Programul de Guvernare sunt prevăzute, prin intermediul Programului Operaţional Regional, 8.25 de miliarde de euro pentru sprijinirea a 3.000 de IMM-uri pentru construcţia/modernizarea şi extinderea spaţiului de producţie/servicii (dotare cu instalaţii, echipamente, utilaje, maşini). 122.000 de elevi şi studenţi vor beneficia de infrastructura educaţională modernizată, iar 45 monumente istorice vor fi reabilitate, potrivit Ministerului dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene.

Totodată, vor fi construite 3 spitale regionale noi, vor fi reabilitate/extinse 280 de ambulatorii şi 35 de unităţi de primiri urgenţe, iar 270.000 de persoane vor beneficia de construcţia/modernizarea/dotarea centrelor comunitare integrate socio-medicale. De asemenea, 100.000 gospodării vor fi reabilitate termic, peste 5,76 milioane de hectare vor fi cadastrate, iar 2.100 km de drumuri judeţene vor fi modernizate.


Opinia cititorului

Articole din aceeiaşi secţiune

Miscellanea

Incendiu puternic la două depozite din Baloteşti
28 iun. Andrei Stan


AFIR:Au fost solicitate fondurile pentru investiţii în sectorul zootehnic
27 iun. Cristina Radu


AGENT GREEN:Raportul oficial al dezastrului de Vidraru indică că s-a tăiat cu 4100 % peste cotă
27 iun. Cristina Radu


ANOFM: Un număr de 27.222 locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional
27 iun. Cristina Radu


ALERTIncendiu puternic în Baloteşti
27 iun. Mina Irina


FSNPPC: "Ne pregătim de proteste în faţa sediului PSD din Bucureşti"
27 iun. A.C.


PENTRU UN IMPULS ASUPRA SECTORULUI FINANCIAR ŞI CELUI PROFESIONAL, Lord Mayor of London vizitează ţara noastră
27 iun. A.C.


Studiu Bold al Lowe descoperă corelaţia dintre digital şi sănătate la români
26 iun. Cristina Radu


MediaSind a sesizat Comisia Europeană privind problemele salariaţilor din cultură şi mass-media
26 iun. A.A.


Mentorat în antreprenoriat pentru beneficiarii programului StartUp Nation
26 iun. A.I.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.