MATER va converti un spaţiu industrial într-un loc dedicat cercetării

30 mai. 2017 Miscellanea
Cristina Radu
MATER va converti un spaţiu industrial într-un loc dedicat cercetării

MATER, prima bibliotecă de materiale din România şi Europa de Sud-Est, va converti un spaţiu industrial de 1000 metri pătraţi într-un loc dedicat cercetării şi expunerii materialelor folosite de arhitecţi, designeri şi constructori pentru proiecte. Spaţiul dedicat comunităţii creative este cel mai nou proiect al centrului comunitar Nod Makerspace, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei de către Mater şi Nod Makerspace.

Ideea deschiderii bibliotecii a pornit de la nevoia membrilor din comunitatea Nod Makerspace de a avea acces la diverse mostre de materiale. O bibliotecă de materiale arhivează, sortează şi prezintă mostre din cele mai noi materiale de pe piaţă. Publicul specializat din domenii ca arhitectură, construcţii, design interior, de produs, modă, arte vizuale, publicitate are acces la o bază de date pentru dezvoltarea de produse şi proiecte noi.

Biblioteca de Materiale va fi un loc de inspiraţie pentru creativii care pun bazele unui proiect nou, un spaţiu de co-working pentru parteneri şi clienţi şi un loc în care profesioniştii vor putea consulta şi lucra pe diverse materiale, potrivit sursei.

Florin Cobuz, co-fondator MATER, a afirmat: "MATER este o funcţiune de care avem nevoie pentru a dezvolta cultura materialelor în rândul profesioniştilor, dar şi amatorilor. Experienţa de a atinge şi de a compara diferite materiale este esenţială în procesul creativ. Prin lansarea campaniei de crowdfunding le oferim beneficiarilor şi susţinătorilor bibliotecii ocazia de a se implica în MATER şi de a ne susţine atât financiar, cât şi printr-un vot de încredere în acest proiect curajos".

Echipa MATER a lansat pe 20 mai o campanie de crowdfunding şi şi-a propus să strângă 15.000 de euro prin donaţii. În schimbul donaţiilor, oamenii vor primi recompense precum abonamente la biblioteca de materiale, obiecte de design sau opţiunea de a deveni co-fondator al proiectului.

Biblioteca va fi deschisă în octombrie 2017, iar într-o primă etapă vor fi expuse 3000 de materiale. Spaţiul va fi deschis pentru profesioniştii din industriile creative, care vor putea lucra la propriile proiecte şi se vor putea folosi de materialele disponibile.

Biblioteca de materiale va aduce în Bucureşti un concept deja prezent în marile capitale ale lumii, ca New York, Paris, Milano şi Shanghai, centre care arhivează mii de materiale şi inovează în design, urbanism şi arhitectură.

MATER este un proiect dezvoltat de asociaţia NOD Makerspace şi iniţiat prin programul Mobilizăm Excelenţa. Programul a fost creat de Porsche România şi respectiv dezvoltat împreună cu Fundaţia Comunitară Bucureşti. Echipa Nod Makerspace îşi continuă misiunea de a contribui la regenerarea platformei industriale şi transformarea ei într-un cluster de industrii creative.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

A fost semnat contractul pentru realizarea Podului suspendat de la Brăila
15 ian. Vlad Dobrea


ANOFM:"Peste 18.000 de locuri de munca vacate la nivel naţional"
15 ian. Vlad Dobrea


Ministerul Justiţiei a hotărât să înfiinţeze Comisia de monitorizare privind dezvoltarea sistemului judiciar
15 ian. D.I


ROMSILVA: "Numărul pomilor de Crăciun tăiaţi ilegal a scăzut puternic anul trecut"
15 ian. Andreea Cuzub


Un balcon al Bursei din Jakarta s-a prăbuşit
15 ian. Andreea Cuzub


FSLI: "Secretare şi şoferi din primării, plătiţi mai bine decât profesorii"
15 ian. Andreea Cuzub


Un bărbat a fost împuşcat mortal în timpul unei partide de vânătoare1
14 ian. Vlad Dobrea


Anchetă demarată în Turcia, după ce un avion a ieşit de pe pistă la Trabzon
14 ian. Vlad Dobrea


Ministerul Transporturilor a elabora un proiect prin care s-ar putea majora la 12 euro/zi rovinieta pentru vehiculele grele
14 ian. Vlad Dobrea


CNAIR a acţionat pe parcursul a două zile cu 740 utilaje
14 ian. Vlad Dobrea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.