"Energia viitorului", la EXPO ASTANA 2017

20 iun. Companii-Afaceri
A.G.

Peste 115 state şi 22 de organizaţii internaţionale participă la evenimentul EXPO Astana 2017, cu tema "Energia viitorului", care se derulează până pe 10 septembrie 2017, iar organizatorii estimează că evenimentul va atrage peste cinci milioane de vizitatori din întreaga lume, transmite ameinfo.com.

România va amenaja un pavilion de 370 de metri pătraţi în cadrul expoziţiei, unde va promova, prin companii autohtone, soluţii inovative pentru încălzire sau eficienţă energetică.

Proiectul laserului ELI-NP de la Măgurele va fi elementul central al pavilionului ţării noastre la Expo Astana 2017. Aceasta deoarece proiectul ELI-NP de la Măgurele este cea mai importantă investiţie în cercetarea românească din ultima jumătate de secol, care evidenţiază tradiţia română în ştiinţa şi tehnologia laser.

EXPO Astana 2017 este organizată pe o suprafaţă de circa 25 de hectare, iar printre statele care au o prezenţă importantă la expoziţie şi prezintă programe dedicate dezvoltării sustenabile a tehnologiilor verzi se află Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Iordania şi Egipt, transmite ameinfo.com.

"Energia viitorului", tema expoziţiei din acest an, se potriveşte cu investiţiile în energie regenerabilă anunţate de Emiratele Arabe Unite. Energia regenerabilă reprezintă o componentă majoră a strategiei dezvoltate de acest stat pentru diversificarea resurselor şi construirea unei economii sustenabile, potrivit Agerpres.

În pavilionul acestei ţări pot interacţiona 7.000 de oameni, care pot accesa platforme digitale interactive. În 10 septembrie se va desfăşura ceremonia de închidere şi prezentarea unui banner dedicat viitoarei ediţii a expoziţiei, care va avea loc în Dubai în 2020.

"Participarea Arabiei Saudite la EXPO Astana 2017 reflectă măsurile adoptate de regat pentru a dezvolta şi utiliza o energie sustenabilă. Politica viitoare a Arabiei Saudite vizează folosirea surselor de energie regenerabilă conform programului «Vision 2030» şi a Programului Naţional de Transformare 2020 (NTP)", a explicat ministrul Energiei şi Industriei, Khalid Al-Falih.

Turcia a prezentat la EXPO Astana 2017 o "super sticlă" care poate conţine atât aer fierbinte cât şi rece, precum şi câteva mori de vânt folosite în agricultură. Sticla poate fi folosită în construcţii şi reduce semnificativ nivelul zgomotului. Turcia îşi dezvoltă în mod activ strategia energetică regională şi vrea să întărească coridoarele energetice dintre Nord şi Sud.

China va prezenta istoria dezvoltării energetice a ţării cu ajutorul unor tehnici interactive 3D şi un "soare artificial" - un model de reactor de fuziune nucleară, în timp ce Coreea de Sud va arăta reţele inteligente, vehicule care se alimentează cu celule şi soluţii avansate de economisire a energiei.

Alte ţări, cum ar fi Olanda, vor oferi proiecţii 3 D, tehnologii 3D şi efecte sonore care vor spune povestea tehnologiile sale şi ale inovaţiilor de ultimă generaţie.

Marea Britanie va introduce "grafene", un material al viitorului care ar putea schimba semnificativ metodele de generare şi consum a energiei.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Primăria Capitalei va cumpăra 100 de ambulanţe pentru SABIf cu 8,5 milioane de euro
21 sep. M.I.


Preşedintele directoratului Hidroelectrica s-a întâlnit cu directorul companiei Elektropriveda
21 sep. A.C.


ROMSILVA: Peste şapte sute de hectare de pădure, doborâte complet de furtunile din ultimele zile1
21 sep. Mina Irina


Enterprise Investors lanseaza un nou fond de private equity
21 sep. Mina Irina


ASF:Modificarea regulamentului privind funcţionarea SAL-Fin în domeniul financiar non-bancar, aprobată
21 sep. A.C.


Profi deschide două magazine
21 sep. Mina Irina


NORDIS:Managerii străini din zona de centru-nord se mută în locuinţe închiriate lângă birou
21 sep. A.C.


Stericycle România investeşte 1 milion euro într-un echipament de sterilizare de deşeuri medicale periculoase
21 sep. Mina Irina


CONSILIUL REGLEMENTATORILOR EUROPENI ÎN DOMENIUL ENERGIEI (CEER) RECOMANDĂ:Legislaţia naţională trebuie să garanteze independenţa ANRE2
21 sep. ANCUŢA STANCIU


Finanţele aruncă bomba de la Loterie în curtea Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice
21 sep. A.S.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.