Bucureşti: cod roşu! 48

16 mai. 2017 Editorial
Cătălin Avramescu
Cătălin Avramescu

Asta este prea de tot... Dar mai întâi să vă explic. Zilele trecute eram în Spello, un mic orăşel din Umbria. Umblam pe o străduţă medievală. Case pitoreşti, o biserică din secolul al XII-lea, ghivece cu flori. Dar ce spun eu "străduţă"?... Era îngustă aproape cât o alee.

Şi atunci am văzut obiectul. Era o maşină din acelea care curăţă străzile, cu perii în faţă şi în lateral. O versiune foarte mică, pentru că doar aceasta putea să se strecoare pe drumul acela strâmt. Trecea la milimetru pe lângă zidurile din piatră şi curăţa metodic fiecare intrare.

Am rămas uluit. În Bucureşti zac gunoaiele pe străzi. Iar la Spello, o mică localitate de pe dealuri, serviciile funcţionau foarte bine. Maşinile primăriei intrau pe străzi care păreau inaccesibile pentru orice vehicul cu patru roţi.

Ce se petrece în Capitală, de câţiva ani, este o cădere pe verticală. Investiţiile par să se fi oprit cu totul. Drumurile sunt pline de gropi, iar multe marcaje s-au şters. Clădiri bizare, incredibil de urâte, au desfigurat toate cartierele. De stâlpi atârnă mănunchiuri de cabluri. Metroul s-a umplut de chioşcuri, ca la începutul anilor '90 (apropo, cine va răspunde dacă rufele şi cartoanele acelea iau foc în subteran, cu mii de călători blocaţi în staţii şi pe coridoare?). Autobuzele sunt hârbuite.

Una dintre cele mai serioase probleme este aceea legată de parcare. Se parchează ca în Lumea a Treia - pe trotuare, pe spaţiile verzi. Unii şoferi nici nu îşi bat capul: opresc pur şi simplu pe şosea, în plin trafic, şi lasă maşina aşa. Poliţia nu este absolut pe nicăieri. Serios, am impresia că serviciul acela numit "Poliţia Rutieră" a fost desfiinţat în Bucureşti. Nu am nici o altă explicaţie pentru anarhia totală de pe străzi.

Cum am ajuns aici? Istoria ne ajută şi de data aceasta. La 1800, Bucureştii erau o localitate mică, circa 20.000 de persoane (puţin mai mare decât actualul Mizil). Mulţi dintre aceştia erau meşteşugari şi negustori. Cu timpul, oraşul s-a mărit. În anii '30, Capitala avea circa 570.000 de locuitori. Lume amestecată. Erau şi mahalale, dar şi cartiere elegante.

Din 1948, socialiştii au demarat un mare proiect de inginerie socială. Au proletarizat Bucureştii. Au creat "cartierele muncitoreşti". Acestea au devenit clar majoritare. Populaţia a sărit la 2 milioane de locuitori. Vechile elite locale au fost devastate.

În 1990 s-a mai întâmplat ceva. Sistemul a devenit mai democratic. Ştiu că sună surprinzător, de aceea o explicaţie este necesară. Utilizez termenul "democraţie" în accepţiunea sa clasică, de regim de regulă rău, în care "mulţimea" (eventual "gloata") este la putere prin reprezentanţii săi ("demagogii"). Înainte de 1990 regimul socialist era structurat ca unul bazat pe o diviziune clară, de clasă. Pe de-o parte era "poporul muncitor", iar pe de alta adevărata "clasă conducătoare". Cartierele în care locuia aceasta din urmă erau, practic, interzise.

După 1990, regimul socialist a devenit mai democratic. A organizat alegeri (declarate "libere"), a înlăturat unele restricţii (de pildă cenzura din ziare). Mai important pentru scopul discuţiei noastre: a cooptat la guvernare, alături de vechii activişti, şi pe alţii. Foşti şi actuali membri ai serviciilor secrete, interlopi, ziarişti sau simpli agitatori locali.

Rezultatul? În Bucureşti avem un oraş care arată ca talciocul de la Obor. Ca o structură improvizată, în care te afunzi în fum de mititei şi dai de tarabe cu acadele turceşti. Unde "muzica" îţi împuie capul, non-stop. Paradisul social în imaginaţia actualilor guvernanţi.

Să ne înţelegem. Aici e ceva mai grav decât simpla rea-administraţie a Bucureştilor. Avem de-a face cu un adevărat război cultural (Kulturkampf), declarat. Luaţi exemplul Pieţei Universităţii, un loc istoric. A fost mutilată cu un pavaj grotesc. A fost săpată o parcare disfuncţională (aţi încercat vreodată să parcaţi acolo?). După care a fost confiscată de nevoile de circ ale Primăriei, condusă de o persoană domicilată în comuna Voluntari.

Facultatea de Istorie s-a plâns în repetate rânduri că zgomotul din piaţă afectează grav cursurile. Acum câteva zile, decanul facultăţii a coborât în stradă să vorbească direct cu Madame Firea, care a transmis că nu îi pasă. Nici "oamenilor legii" nu le pasă. Circul merge în continuare, către manelizarea totală a urbei.

Desigur, se întâmplă în Capitală ce se petrece cam peste tot în România. Citeam de curând ce sume colosale a alocat actualul Guvern pentru subvenţionarea porcilor. Mult mai mult decât pentru cercetare ştiinţifică. Mai bună o fleică şi un vinişor la un eveniment electoral decât proiectul de la Măgurele, care a fost ţinut în loc luni de zile de un birocrat. (Era ceva cu autorizaţia pentru puţurile de apă). Dacă organizau un spectacol electoral, în care prăjeau cu laserul câteva fripturi şi proiectau imagini cu copii care refuzau vaccinarea, obţineau hârtia pe loc.

Sau nici nu aveau nevoie. Legea este oricum "ce vrea muşchii lor". Dacă-i bal, bal să fie!

Opinia cititorului: 48
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 20.05.2016, 07:00

Esti rau,d- le Avramescu!Daca fiul d- lui Dragnea detine ferma de porci,nu era normal sa se subventioneze aceasta activitate?

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.05.2017, 10:23

1. D-le Avramescu, acest articol este simplă bârfă: ce legătură au neajunsurile capitalei cu domiciliul primăriței și cu ferma de porci a fiului lui Dragnea? Știi ce? Eu cred că este o necesitate absolută subvenționarea producătorilor de porci, indiferent de tații producătorilor: importăm 40% din carnea de porc, în loc să exportăm 40% din producția autohton. Și îi subvenționăm pe crescătorii de porci germani și italieni (inclusiv pe cei din Spello dacă or fi) de 2 ori: cumpărându-le porcii și contribuind la bugetul UE. Iar dacă matale preferi de Crăciun piept de curcan in loc de fleică, fără "vinișor" (că e PSD-ist) credința că participi prin asta la un Kulturkamf în care te pozitionezi în tabăra aristocrată și nu în "prostime", este o prostie.

2. Cît despre neajunsurile capitalei în materie de drumuri, parcări, chioșcari și mai ales "prostime", te anunț că tot așa era capitala și anul trecut, când susțineai guvernul tehnocrat, și pe vremea când erai slujbaș la Băsescu, și mult ma rău pe vremurile dinainte.

3. Este specific acestei elite care se consideră "intelectuală" și care pozează în boierime veche cu ifose occidentale de Coana Chirița să se considere o rasă superioară, cu principala obligație publică de a-și exprima disprețul față de societatea care este atât de naivă încât îi suportă să trăiască pe spinarea ei, chiar dacă aceștia o scuipă. Dar este o ocupație neonorabilă, stimabile.  

2.1.   Comentariu si vaccin (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de Bucuresteanul în data de 16.05.2017, 10:45

"Ce legătură au neajunsurile capitalei cu domiciliul primăriței și cu ferma de porci a fiului lui Dragnea?". Absolut nici una, desigur. Firea nici nu stie cine este Dragnea. Vezi ce se intampla daca nu te-au vaccinat parintii cand erai mic?

3.   De acord dar mai trebuieste sa se spuna ceva
mesaj trimis de Cristi C în data de 16.05.2017, 10:29

Odata trebuie sa fim de acord cu ziaristul. Se da prea mult la porci și orasul se lasa asa. Totusi nu trebuieste sa se treaca cu vederea si altceva. Mie nu mi s-a dat asa de mult.

3.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
mesaj trimis de anonim în data de 16.05.2017, 10:51

Cristi C este de fapt anonimul. Un militian frustrat care se tot plange ca are pensia mica.

3.2.   Mai cu modestia,domn'plotoner ! (răspuns la opinia nr. 3)
mesaj trimis de Adrian P. în data de 16.05.2017, 11:05

Nu inteleg de ce credeti ca va pricepeti la absolut

orice ! Nici vorba ! 

Nu "odata" , ci o data . Puneti mana pe gramatica... 

Dl.Avramescu nu este ziarist . Interesati-va ce este. 

O persoana cu liceul urmat "la zi", nu la "seral" 

sau la FF,n-ar scrie niciodata "se da la porci". 

Acel "la" este extrem de iritant ... 

Ce anume vi s-a dat mai putin decat grasunilor? 

Pensie ? Dv cunoasteti cu adevarat sensul lui 

"a da"? 

In loc sa tot interveniti unde nu aveti ce cauta  

mai bine ati pune mana pe carte....Succes ! 

P.S. Sunt sigur ca urmeaza cunoscuta replica 

"substituire de persoana". Da' bine va mai 

picteaza cel care scrie in locul DV.!... 

 

 

3.3.   Furt de identitate 3 (răspuns la opinia nr. 3)
mesaj trimis de anonim în data de 16.05.2017, 11:06

Mesajul 3 nu aparține cititorului Cristi C ci psihopatului anonim de la 3.1.

3.4.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
mesaj trimis de Observatorul în data de 16.05.2017, 11:09

Iar a venit retardul de Adrian P care scrie un mesaj pe care il semneaza in fals cu numele Cristi C iar apoi se da profund tembel.

Adrian P, ti s-a spus sa te cari de pe acest site pentru ca intelectul tau este mult prea redus. Mars potaie. 

3.5.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.4)
mesaj trimis de Adrian P. în data de 16.05.2017, 11:22

De ce crezi ca te percepi la orice.

Ca nu esti observatorul. 

Stun un prost, un preso-tomat care nu inteleg nimic din FF la zi sau noapte. 

Ma culc cu emoroizi si ma scol enervat.

Acuum ma duc sa ma culc finca sunt foarte foarte foarte prost. 

3.6.   Jagardea (răspuns la opinia nr. 3.4)
mesaj trimis de Adrian P. în data de 16.05.2017, 11:33

Draga "Observatorule",

Vad ca ti s-a pus pata pe mine rau de tot !  

Nici nu-mi pot exprima admiratia vazand cate 

invective si grosolanii poti debita in doar patru 

randuri ! Esti tare , Bibicule , tare de tot !

... 

3.7.   Revenire (răspuns la opinia nr. 3.5)
mesaj trimis de Adrian P.(cel adevarat) în data de 16.05.2017, 11:47

Cine poate lua in serios mesajul 3.5 ?

Cum as putea scrie asa ceva despre mine insumi ? 

Pacat ca postarile degenereaza . As intelege ironia 

justificata dar deplang infantilismul si comportamen-

tul de sconcs ...Regret ca redactia nu intervine . 

3.8.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.7)
mesaj trimis de Adrian P.(cel adevarat) în data de 16.05.2017, 13:07

Mi sa pocit fata de la perna de arat mai rau ca fundul lui de Vito. Am revenit sa imi iau pastilele si fug iara in lumea nesimtirii.

3.9.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.7)
mesaj trimis de Cristi C în data de 16.05.2017, 17:15

"Cum as putea scrie asa ceva despre mine" te întrebi, Adrian P?

 

Nu pot fi sigur care mesaje sunt alte tale. Este problema ta dacă ai fost poștaș securist care a nenorocit zeci de oameni făcându-le rapoarte la Direcția I-a a Securității Statului, violându-le secretul corespondenței. 

 

Eu nu am fost membru de partid fiind prea mic, deci mai am destul de mulți ani până la pensie iar pe la poliție nu calc decât pentru a-mi schimba actele. 

 

Am însă un admirator fidel care scrie niște lucruri bizare pe care le semnează în fals cu numele meu, atunci când dorește ca eu să îmi îndrept atenția către subiect și să comentez contra unui articol. Este ca o țintă cu laser pe care un terț anonim o fixează pe fruntea lui Avramescu și în care lovesc rachetele trase de mine. Între terț și mine nu există nicio legătură. Nu știu cine este acum. Au fost mai multe personaje de-a lungul anilor care au comentat abuziv folosind numele meu. 

Dar îți spun în mod categoric, în numele tuturor oamenilor cu bun-simț, faptul că nimeni nu prea vrea să știe părerile unui fost securist. Calmează-te, citește comentariile în liniște și nu mai interveni pentru că nu spui nimic, nimănui. A trecut timpul securității iar indivizi ca tine trebuie să se ascundă.. 

4.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.05.2017, 12:04

Ideea e ca BASISTII continua sa taie frunza la caini, NELUATI DE GULER inca si NEAZVARLITI pe scari ; cand asemenea GARGARAGII NEMERNICI vor da socoteala pentru DISTRUGEREA ECONOMIEI NATINALE , pentru afacerile de la NANA , TIGANIILE lu' frate'su , PUSCARIASUL mircea, ca despre FLOTA nimeni nu mai intreaba ??!!?? Ce e asa greu SA-I DUCI LA GHERLA pe ZAMPARAGII ASTIA ???

5.   La cererea insistentă a cititorilor
mesaj trimis de Cristi C în data de 16.05.2017, 12:25

Care se pare că așteaptă cu mai mult interes replica mea, originală, decât articolul de fond.

 

Primul aspect care trebuie remarcat este segregarea sau fascismul social pe care îl demonstrează încă o dată personajul rizibil care trece drept autor al articolului. Spune cu un evident regret despre devastarea "vechilor elite locale". 

 

>>>> Să reamintim publicului că Avramescu nu este născut în București. A venit și el aici tot cu autobuzul "democratic" al comuniștilor din Mizil, Prahova. Unii la muncă, alții la studiu. Cum ar fi, Avramescule, să fii primul care dai un exemplu și să pleci din Bucureștiul acesta neplăcut? Întoarce-te la Mizil și fă-ți acolo de cap. 

 

 

Al doilea aspect ține de "serioasa" problemă a locurilor de parcare. Știm din schimburile de replici anterioare că Avramescu este un telectual cu profil umanist. Adică nu se pricepe la logică, deducții, calcule de probabilități sau simple de aritmetică. Într-un anume sens, astfel de "....ctuali" sunt niște impostori care își maschează evidenta mediocritate printr-o perdea de fum lingvistic. 

 

Să revenim la problema noastră, a locurilor de parcare. Știe cineva câte mașini sunt înmatriculate în București în 2017? Peste 1.300.000 (un milion trei sute de mii). În Ilfov alte circa două sute de mii. Și mai există și cele înmatriculate în alte localități. În mod real, zilnic, în București se află aproximativ 1.5 - 2 milioane de mașini. 

 

Vă place până acum? Da. Continuăm. 

 

Câte străzi sunt București? PMB ne spune: "Reţeaua stradală a Municipiului Bucureşti cuprinde 5340 străzi cu o lungime totală de 1820,8 km". Dintre acestea, pietruite și cu pământ sunt 600 km de străzi iar cu pavaj din bolovani încă 500 de km. Sub orice formă am imagina aceste străzi, realitatea este că mai puțin de 1000 de km sunt în zona de interes a posesorilor de mașini care își parchează mașinile pe banda 1. 

 

Pentru cine știe să parcheze o mașină de 4 m lungime, este nevoie de cel puțin 5 m, unde 6 m ar fi chiar un spațiu suficient. Lungimea tuturor mașinilor staționate sau în trazit zilnic prin București este de 1.5 milioane x 6 m = 9.000 km. Străzile de 1000 km oferă doar 2000 km de spațiu de parcat pe banda 1, pe ambele sensuri. Există și parcarea în spic, în cazul căreia lungimea de carosabil ocupat este redusă la jumătate, 3 m, dar sunt dispuse pe zone relativ reduse. 

Mai există și 200 000 de locuri de parcare în București, există și spațiile în care firmele își țin parcurile auto, etc. Dar reprezintă o minoritate care nu poate schimba poza de ansamblu. Capacitatea stradală pentru parcare este depășită de numărul real de mașini de câteva ori. Iată explicația pentru celebra "problemă a parcărilor". Ea nu va fi rezolvată cu încă 1000 de locuri de parcare și nici cu "sisteme inteligente" sau cu diatribele unora ca Avramescu. Poate cu 500 000 de locuri de parcare . 

5.1.   Furt de identitate (răspuns la opinia nr. 5)
mesaj trimis de Adrian P.(cel adevarat) în data de 16.05.2017, 13:25

Comentariul anterior nu este scris de un anonim ci de mine. Am scris din greseala la nume un zevzec Cristi C. Dar textul imi apartine. Avramescu are momente si sclipiri de un rafinament al ticalosiei dusa la intelectualism. In rest, este de o banalitate scorojitoare de pereti mai ceva ca glasspapierul.

6.   fără titlu
mesaj trimis de mariuss în data de 16.05.2017, 12:31

pina in 89 a fost regim comunist nici vorba de socialism , comunsmul inseamna nerespectarea propietatii private si asta e adevarul din moment ce s-a facut colectivizarea , socialismul este lumea in care traim acuma din moment ce beneficiaza de un venit chiar si cei care nu muncesc intr-un fel sau altul pentru ca e nevoie de voturile lor nu ? pina in 89 toata lumea trebuia sa aibe un loc de munca si nu sa ia bani fara sa faca nimic

6.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
mesaj trimis de Adrian P.(cel adevarat) în data de 16.05.2017, 13:17

mariuss draga, se scrie si se spune "proprietății". Doar cei care termină școala la FF spun "propietatii".

Eu sunt cel corect, cel care are dreptate. Faceti si vorbiti ca mine sau ma legati in camasa de forta. Asa sa stiti. 

6.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.1)
mesaj trimis de mariuss în data de 16.05.2017, 13:40

vai de capul meu , ce nenorocire ca am uitat sa pun un i , daca ar fi sa o luam asa la cite greseli gramaticale se fac am vorbi numai de asta si nu de problemele reale , si app am scris gresit ;comunsm; pe asta nu l-ai vazut?

6.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.2)
mesaj trimis de Adrian P.(cel adevarat) în data de 16.05.2017, 13:57

Comunismul nu este ceva de comentat. Trebuie rigurozitate. Eu am fost postas si fara rigoare nu mergea treaba. Iar despre comunism stiu multe. Lucram si in Securitate ca postas care sa nu fie securist nu exista. În Directia 1 aveam un birou unde mergeam ca subofiter si depuneam declaratii. Pana nu erau scrise in limba corecta nu erau primite. Am facut cateva sute de dosare despre oameni care aveau ganduri nepotrivite situatiei de fapt din acele zile. Asa ca stiu cum merge gramatica.

6.4.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.3)
mesaj trimis de mariuss în data de 16.05.2017, 14:19

comunismul este considerarea jafului ca ai luat ce este al altora , al minciunii cum ca bunurile care nu apartin nimanui ci sint la comun pot fi valorificate mai bine lucru total fals din moment ce oamenii fiurau ce puteau asta insemnind capitalizare printre altele , al ipocriziei prezentind lucruri in care nu credeai drept adevaruri infailibile , ca virgula comunismul este superior capitalismului o aberatie evident ,drept normalitate

6.5.   Comentariul adevarat (răspuns la opinia nr. 6.4)
mesaj trimis de Cristi C în data de 16.05.2017, 14:38

Totusi celelalte nu sunt comentariile mele decat acela aproape de la inceput. Nu am fost comunist dar am trait. Cine poate spune ca una sau alta este corecta. Trebuie marita pensia ca sa am mai mult. Restul nu este nici un comentariu de la mine.

6.6.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.5)
mesaj trimis de mariuss în data de 16.05.2017, 15:13

realitatea spune ce este corect , unde mai exista comunism acuma?

6.7.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.6)
mesaj trimis de D. în data de 16.05.2017, 15:22

Marius este analfabet. Crisi este militian. Anonimul este bolnav. Adrian este fake.

6.8.   Furt de identitate (răspuns la opinia nr. 6.5)
mesaj trimis de anonim în data de 16.05.2017, 15:25

Mesajul 6.5 nu aparține cititorului Cristi C.

6.9.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.7)
mesaj trimis de anonim în data de 16.05.2017, 15:27

Fals. D. este nepriceput. Cristi C este un om destept, Adrian un om bolnav. Marius este un simplu cetatean.

6.10.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.7)
mesaj trimis de mariuss în data de 16.05.2017, 15:31

iar tu esti un lash ptr ca nu ti-ai pus decit o initiala ,in plus ai uitat sa pui un t la cristi

6.11.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.7)
mesaj trimis de Zeus în data de 16.05.2017, 15:36

D. nu are nicio contributie la discutie ci este la fel de util ca un muc de tigara aruncat pe asfalt... adica puturos si fumegand.

6.12.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.11)
mesaj trimis de Lolo în data de 16.05.2017, 17:18

Postaci și deranjați la cap, mai răsfirați

6.13.   Mistocareala chioara (răspuns la opinia nr. 6.12)
mesaj trimis de Popescu în data de 16.05.2017, 18:42

M-am lamurit ca multa lume nu are ce face si

atunci isi bate joc de cine poate . A semna cu 

numele altor participanti la discutie spre a-i 

discredita e ceva de tot jegul . Nu voi interveni 

niciodata , spre a nu mai vedea ce ineptii pot 

debita niste persoane de joasa spetza ... 

 

 

7.   nu-i peste tot asa
mesaj trimis de msrius în data de 16.05.2017, 20:16

De exempu,Clujul s-a tot aranjat in ultimii ani,Oradea ,Alba Iulia arata mult mai bine acum decat acum 10 ani,Sibiul nu mai zic si sunt doar cateva exrmple pe care le stiu,probabil mai sunt si altele.Desigur,mai sunt probleme dar se simte evolutia pozitiva.

7.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7)
mesaj trimis de Canadianul în data de 16.05.2017, 22:21

Mey Marius, [Fragment eliminat conform regulamentului], iti place la Romanica. Atunci stai acolo, nepoate, ca asta meritati, mey!

7.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7)
mesaj trimis de anonim în data de 16.05.2017, 22:29

Marius, nu crede aberatia asta de articol. Bucurestiul este incomparabil in bine fata de cel de acum 10 ani. Este adevarat ca dezvoltarea duce si la aglomeratie. Cui nu-i place sa se retraga in Ilfov.

7.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.1)
mesaj trimis de anonim în data de 16.05.2017, 22:32

Esti cam foarte nesimtit si ti se potriveste tot ce a spus Popescu la 6.13. Esti de tot jegul.

7.4.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.1)
mesaj trimis de anonim în data de 16.05.2017, 23:20

Canadianule, sa îți spun un adevăr foarte valabil in cazul tau. Există un numar foarte mic de români care au plecat justificat din tara pentru ca posibilitatile nationale le limitau mijloacele de exprimare universala. Cioran este un exemplu, Angela Gheorghiu, Hagi, Coanda, etc. Cei mai multi romani, inclusiv Avramescu, au plecat din tara in strainatate pentru o paine in plus pentru ca in tara erau niste mediocritati. Nemultumiti de statutul de mediocritate, s-au dus macar sa manance si gura lor ceva mai bun. Si tot mediocri au ramas.

Vino [Fragment eliminat conform regulamentului] in Romanica sa fii atat de bun incat sa castigi 3000€ net lunar, pe cartea de munca, cu toate taxele platite. Exista multinationale pe toate drumurile. Vino si arata ca esti bun. Dar tu esti un mediocru cu fumuri de taran ajuns in strainatate care rade de cei ramasi acasa. Vino in Romania si strange jumatate de milion de euro avere in 15 ani, ii investesti cu cap si prudenta, muncesti inca 15 ani si iesi la pensie milionar cu avere lichida. Dar trebuie sa fii bun, nu mediocru ca tine. 

7.5.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.4)
mesaj trimis de Canadianul în data de 17.05.2017, 07:45

Dar JEGUL din Bucuresti nu il vezi, mey? Sau SARACIA? Mey?

7.6.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.5)
mesaj trimis de anonim în data de 17.05.2017, 08:39

Nu il vede. Asculta Katanga si sta pe net. Ii place cu Tzatza Firea, ii da si lui un carnat din carne reciclata.

7.7.   Va bateti capul degeaba cu ei (răspuns la opinia nr. 7.6)
mesaj trimis de Bobe în data de 17.05.2017, 08:50

Astia sunt postacii pesedeului, ii plateste cu fasole la caserola si cu bani de tigari, nu are rost sa le raspundeți.

7.8.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.5)
mesaj trimis de anonim în data de 17.05.2017, 10:39

Există jeg în București în zonele limitrofe așa cum există și în cel mai cosmopolit oraș din Occident. Știi jegul din Paris sau New York. Unde există mase mari de oameni apare și jegul.

 

Sărăcia? Nu, nu prea mai este sărăcie în București. Întotdeauna șomajul a fost la cote minime, spre zero. Iar salariul mediu în București a trecut de 3200 lei. Se spunea mai sus ca numarul de masini inmatriculate a sarit de 1,3 milioane ceea ce inseamna o masina la doi locuitori. Unde este saracia? Exista si oameni mai saraci dar nu asta este imaginea principala. 

Iar pentru postacii de la 7.6 si 7.7, nu a spus nimeni ca Bucurestiul lui Firea este mai bun ca cel de acum 10 ani. Firea nu a facut inca nimic. Bucurestiul de acum este mai bun prin parteneriatul public privat care l-a dezvoltat. Si atat. Voi mergeti si arati ogorul ca sunteti cam loviti in cap de propaganda de partid. 

7.9.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.8)
mesaj trimis de Canadianul în data de 17.05.2017, 17:33

Esti un cocalar. Stai acolo, la Romanica, acolo este locul tău

7.10.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.9)
mesaj trimis de Lolo în data de 17.05.2017, 21:32

De ce este cocalar anonimul 7.8? Noua, celor care avem succes in Romania, ni se pare ca tu esti chiar un gunoi de care ne pare bine ca am scapat. Inca un dobitoc mai putin in tara si te putem inlocui cu o vita sau un porc, in aceeasi amprenta de CO2, aceste animale fiind mult mai valoroase ca tine.

7.11.   Cel de la 7.10 scrie ca un cocalar (răspuns la opinia nr. 7.10)
mesaj trimis de Argentinianul în data de 17.05.2017, 21:55

Tzarane, daca aveai succes, nu stateai ca un coate-goale sa scrii ca un cocalar. Cine scrie ca un cocalar este un cocalar.

7.12.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.11)
mesaj trimis de Canadianul în data de 17.05.2017, 22:43

Mey, hombre din Argentina, esti total deplasat si comentariile tale miros pestilential. Probabil ca lipsa igienei personale trece sticla monitorului, oceanul prin care trece cablul submarin si intra in casele romanilor. Inchide calculatorul si dispari. Nu putem citi ziarul cu mana la nas din cauza mizeriilor tale.

7.13.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.12)
mesaj trimis de S P în data de 18.05.2017, 06:52

Au venit cocalarii rosii

7.14.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.13)
mesaj trimis de Regele Carol în data de 18.05.2017, 11:26

Cum este turcul și pistolul. La asa autor, asa peluza plina de sobolani portacalii, galbeni sau gri murdar.

7.15.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.13)
mesaj trimis de X în data de 18.05.2017, 13:33

Aoleu

Te-a batut soarele in cap prea mult SP

Ti-au mancat creierul astia de la partid si ti-au dat drumul pe strazi 

7.16.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.15)
mesaj trimis de anonim în data de 18.05.2017, 15:47

X este cocalarul care s scris si comentariile lui Marius, Regele Carol. Cristi și Canadianul.

7.17.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.16)
mesaj trimis de Klaus Werner Johannis în data de 18.05.2017, 23:21

De ce insulti lumea caricatura analfabeta? Nu vezi ca te faci de ras jagardea securista?

Articole din aceeaşi secţiune

Editorial

"Decât că nu-i de râs!"9
19 ian. RADU SÂRBU


Cornel CodiţăMinisterul singurătăţii4
19 ian. Cornel Codiţă


Cătălin AvramescuCum scăpăm de socialişti?
16 ian. Cătălin Avramescu


CRISTIAN PÎRVULESCUPunct de divergenţă8
15 ian. CRISTIAN PÎRVULESCU


Gura păcătosului30
12 ian. Cornel Codiţă


Cornel CodiţăParanoia puterii25
10 ian. Cornel Codiţă


Cătălin AvramescuDelirul numelor
09 ian. Cătălin Avramescu


CRISTIAN PÎRVULESCUDespre înţelepciunea grădinarilor6
08 ian. CRISTIAN PÎRVULESCU


Cornel CodiţăLa vama timpului42
05 ian. Cornel Codiţă


CORNEL CODIŢĂÎn căutarea timpului...26
22 dec. 2017 CORNEL CODIŢĂ

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.