SIGHETUL MARMAŢIEI:

Poliţiştii de frontieră au confiscat peste 5.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană

19 iun. 2017 Miscellanea
A.I.
Poliţiştii de frontieră au confiscat peste 5.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în cadrul Planului de Acţiune Contrabanda 2017, peste 5.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, potrivit unui comunicat de presă al poliţiei.

În ultimele 24 de ore, la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-au desfăşurat, în cadrul Planului de Acţiune Contrabanda 2017, mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei în zona de responsabilitate.

În cadrul acestora, în data de 17 iunie, în jurul orei 07.00, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei a depistat, în apropierea frontierei de stat un autoturism de teren marca Mitsubishi, înmatriculat în Marea Britanie, care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea acestuia, constatând că în autoturism se aflau două persoane, cetăţenii români Radu P. în vârstă de 40 ani şi Dumitru C. în vârstă de 24 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Suceava.

De asemenea, lângă autoturism poliţiştii de frontieră au descoperit trei colete care conţineau ţigări.

Maşina, ţigările şi persoanele au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.390 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană în valoare de 51.300 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă iar la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, a oprit pentru control, în data de 17 iunie a.c., în jurul orei 14.30, pe raza localităţii Botiz, jud. Satu Mare, o autoutilitară Marca Volkswagen condusă de Ion P., în vârstă de 40 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

Cu ocazia controlului efectuat, în autoturism,poliţiştii de frontieră au descoperit în două genţi de voiaj mai multe pachete cu ţigări, fapt pentru care autoutilitara şi persoana în cauză au fost duse la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 792 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 9.300 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

A fost semnat contractul pentru realizarea Podului suspendat de la Brăila
15 ian. Vlad Dobrea


ANOFM:"Peste 18.000 de locuri de munca vacate la nivel naţional"
15 ian. Vlad Dobrea


Ministerul Justiţiei a hotărât să înfiinţeze Comisia de monitorizare privind dezvoltarea sistemului judiciar
15 ian. D.I


ROMSILVA: "Numărul pomilor de Crăciun tăiaţi ilegal a scăzut puternic anul trecut"
15 ian. Andreea Cuzub


Un balcon al Bursei din Jakarta s-a prăbuşit
15 ian. Andreea Cuzub


FSLI: "Secretare şi şoferi din primării, plătiţi mai bine decât profesorii"
15 ian. Andreea Cuzub


Un bărbat a fost împuşcat mortal în timpul unei partide de vânătoare1
14 ian. Vlad Dobrea


Anchetă demarată în Turcia, după ce un avion a ieşit de pe pistă la Trabzon
14 ian. Vlad Dobrea


Ministerul Transporturilor a elabora un proiect prin care s-ar putea majora la 12 euro/zi rovinieta pentru vehiculele grele
14 ian. Vlad Dobrea


CNAIR a acţionat pe parcursul a două zile cu 740 utilaje
14 ian. Vlad Dobrea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.