Fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa, trimis în judecată de DNA

24 mai. 11:26 Strategia Naţională Anticorupţie
Mina Irina
Fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa, trimis în judecată de DNA

Fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a încheiat un contract de consultanţă cu o societate comercială, fără ca acesta să fie prevăzut în planul anual al achiziţiilor publice, cauzând un prejudiciu unităţii medicale de peste 300.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

Sursa menţionează că, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Dănuţ Căpăţână, fost manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Astfel, la data de 11 iunie 2013, între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, reprezentat de Dănuţ Căpăţînă, la acea dată manager al unităţii medicale, şi o societate comercială, a fost încheiat un contract - neprevăzut în planul anual al achiziţiilor publice - având ca obiect prestarea unor servicii de consultanţă pentru convenţiile încheiate de spital cu casele de asigurări de sănătate, publice şi private (pe o durată de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii de drept).

În document se arată: "În exercitarea atribuţiilor sale de manager şi ordonator terţiar de credite, inculpatul Căpăţînă Dănuţ a încheiat contractul fără a urma vreo procedură dintre cele prevăzute de legislaţia aplicabilă contractelor de achiziţie publică şi a dispus cheltuieli din fonduri publice fără existenţa unei baze legale, deşi serviciile de consultanţă ale prestatorului nu au fost executate în totalitate şi reprezentau, în fapt, şi atribuţii proprii ale inculpatului".

Fostul manager este acuzat că în perioada 11 iunie 2013 - mai 2016 Spitalul Judeţean Constanţa a achitat către societatea respectivă suma de 307.900 lei, reprezentând onorariu şi prime de succes, pentru nişte servicii neexecutate în realitate, susţin procurorii anticorupţie.

"Această sumă de bani reprezintă un prejudiciu cauzat unităţii medicale şi un folos necuvenit pentru firma prestatoare a serviciilor", a mai precizat sursa citată.

Până în acest moment, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, conform sursei citate.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

ÎN ACEST AN,Un număr de 5.300 de persoane, cercetate pentru infracţiuni economice1
20 aug. Laura Andrei


Un număr de şase români urmăriţi internaţional, depistaţi în Italia
20 aug. L.A.


UPDATEFirma "Tel Drum" şi directorul general, Petre Pitiş, urmăriţi penal
18 aug. A.I.


DOSARUL PRIVIND DETURNAREA FONDURILOR PENTRU AUTOSTRADA NĂDLAC-ARAD:Tribunalul Bucureşti ar urma să pronunţe decizia în cazul omului de afaceri Nelu Iordache
18 aug. A.I.


Cerere a procurorului Mihaela Iorga de suspendare a deciziei de revocare din DNA, judecată astăzi
17 aug. A.I.


MINISTRUL JUSTIŢIEI:"Sunt surprins că Popoviciu a putut să plece"1
16 aug. A.C.


DUPĂ CE A FOST REŢINUT LA LONDRA,Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauţiune, pentru 200.000 de lire1
15 aug. ANDREI STAN


UPDATE/ DUPĂ CE A FOST REŢINUT ÎN LONDRA,Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauţiune1
14 aug. ANDREI STAN


Toate persoanele reţinute în dosarul fermei de porci de la Salcia, eliberate din arest
13 aug. STELIAN BĂDESCU


DIICOT:Avocatul Marius Coltuc, reţinut pentru fals în înscrisuri şi favorizarea făptuitorului
12 aug. S.A.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.