David Davis, ministrul pentru Brexit: "Vrem cel mai solid parteneriat cu UE"

19 iun. 20:14 Internaţional
A.V.

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, declară că, astăzi, a avut discuţii încurajatoare cu negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, menţionând că deja cei doi au stabilit cadrul detaliat al discuţiilor pe marginea procesului de ieşire a ţării din UE.

Astăzi, Marea Britanie şi UE au lansat în mod oficial negocierile pentru ieşirea ţării din blocul european, după care cei doi responsabili - David Davis, Regatul Unit şi Michel Barnier, UE - au susţinut o conferinţă de presă comună.

David Davis a declarat: "A fost clar, de la bun început, că ambele părţi vor să ajungă la cel mai bun rezultat posibil şi la cel mai solid parteneriat posibil, care să funcţioneze atât pentru Regatul Unit, cât şi pentru UE".

Domnia sa a menţionat că discuţiile de astăzi au fost "foarte constructive", iar joi, în cadrul Consiliului European, Theresa May va informa liderii UE cu privire la planurile sale.

Săptămâna viitoare, May va publica planurile privind garantarea drepturilor cetăţenilor europeni din Marea Britanie, a mai spus Davis, adăugând că, în cadrul negocierilor, se va întâlni din patru în patru săptămâni cu omologul său european, în vederea analizării progreselor.

La rândul său, Barnier a afirmat că UE poate realiza un nou parteneriat cu Regatul Unit, care va contribui la stabilitatea de pe continent. Acesta a subliniat: "Un acord corect este posibil şi de departe este mai bun decât niciun acord".

Barnier a menţionat: "Voi lucra tot timpul cu Marea Britanie şi niciodată împotriva sa. Nu vor fi ostilităţi din partea mea, voi avea o atitudine constructivă. Întâlnirea de astăzi a fost extrem de utilă, am căzut de acord asupra datelor, organizării şi priorităţilor în negocieri. Scopul nostru este să avem o săptămână de negocieri în fiecare lună.

Între aceste negocieri, vom avea timp pentru lucru asupra propunerilor".

Oficialul european a mai spus că, într-o primă etapă, negocierile vor avea loc pe trei grupuri, şi anume: drepturile cetăţenilor, finanţe, alte probleme.

Cele trei grupuri vor raporta evoluţiile către Davis şi Barnier.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele asiatice au închis în coborâre
19 sep. Mina Irina


Bursele europene au deschis în scădere
19 sep. A.C.


PREMIERUL DOMINICĂI:"Am pierdut tot ce poate fi cumpărat, în urma uraganului Maria"
19 sep. A.C.


Secretarul general al ONU afirmă într-un discurs că birocraţia sufocă organizaţia pe care o conduce
19 sep. A.C.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în scădere
19 sep. A.C.


Un creator al banilor din nimic acuză criptomonedele că sunt bani din nimic1
19 sep. CĂLIN RECHEA


MINISTRUL SPANIOL AL ECONOMIEI AVERTIZEAZĂPIB-ul Cataloniei s-ar prăbuşi cu 30% în cazul independenţei1
19 sep.


MACRO NEWSLETTER 19 Septembrie 2017
19 sep.


Angajaţii GM Ontario, în grevă
19 sep. A.V.


Comisia Europeană a aprobat fuziunea Nordea cu DNB, în ţările baltice
19 sep. ALINA VASIESCU

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.