David Davis, ministrul pentru Brexit: "Vrem cel mai solid parteneriat cu UE"

19 iun. 20:14 Internaţional
A.V.

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, declară că, astăzi, a avut discuţii încurajatoare cu negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, menţionând că deja cei doi au stabilit cadrul detaliat al discuţiilor pe marginea procesului de ieşire a ţării din UE.

Astăzi, Marea Britanie şi UE au lansat în mod oficial negocierile pentru ieşirea ţării din blocul european, după care cei doi responsabili - David Davis, Regatul Unit şi Michel Barnier, UE - au susţinut o conferinţă de presă comună.

David Davis a declarat: "A fost clar, de la bun început, că ambele părţi vor să ajungă la cel mai bun rezultat posibil şi la cel mai solid parteneriat posibil, care să funcţioneze atât pentru Regatul Unit, cât şi pentru UE".

Domnia sa a menţionat că discuţiile de astăzi au fost "foarte constructive", iar joi, în cadrul Consiliului European, Theresa May va informa liderii UE cu privire la planurile sale.

Săptămâna viitoare, May va publica planurile privind garantarea drepturilor cetăţenilor europeni din Marea Britanie, a mai spus Davis, adăugând că, în cadrul negocierilor, se va întâlni din patru în patru săptămâni cu omologul său european, în vederea analizării progreselor.

La rândul său, Barnier a afirmat că UE poate realiza un nou parteneriat cu Regatul Unit, care va contribui la stabilitatea de pe continent. Acesta a subliniat: "Un acord corect este posibil şi de departe este mai bun decât niciun acord".

Barnier a menţionat: "Voi lucra tot timpul cu Marea Britanie şi niciodată împotriva sa. Nu vor fi ostilităţi din partea mea, voi avea o atitudine constructivă. Întâlnirea de astăzi a fost extrem de utilă, am căzut de acord asupra datelor, organizării şi priorităţilor în negocieri. Scopul nostru este să avem o săptămână de negocieri în fiecare lună.

Între aceste negocieri, vom avea timp pentru lucru asupra propunerilor".

Oficialul european a mai spus că, într-o primă etapă, negocierile vor avea loc pe trei grupuri, şi anume: drepturile cetăţenilor, finanţe, alte probleme.

Cele trei grupuri vor raporta evoluţiile către Davis şi Barnier.


Opinia cititorului

Articole din aceeiaşi secţiune

Internaţional

LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în scădere
28 iun. Andrei Stan


Wall Street a închis în scădere
28 iun. Andrei Stan


TRANZACŢIE EVALUATĂ LA PESTE 800 MILIOANE EURO ÎN SECTORUL BANCAR SPANIOL"Bankia" preia "Banco Mare Nostrum"
28 iun. A.V.


BURSELE DIN LUMEDeclaraţiile preşedintelui BCE trag în jos bursele din Europa
28 iun. A.V.


Comisia Europeană a amendat "Google" cu suma record de 2,42 miliarde euro
28 iun. ADI IACOB


LE PREIA NATURA COSMETICOS"L'Oreal" a semnat contractul pentru vânzarea magazinelor "The Body Shop"
28 iun. A.V.


Handelsblatt: "Siemens" şi "Bombardier" negociază fuziunea diviziilor lor feroviare
28 iun.


Preţul argintului, în creştere
28 iun. A.V.


Bursele europene au închis în scădere
27 iun. Cristina Radu


EUROPARLAMENTARUL MARIA GRAPINI: România şi Bulgaria trebuie să aibă aceleaşi drepturi ca celelalte state din Spaţiul Schengen
27 iun. Cristina Radu

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.