ADVERTORIAL

Compania AAGES s-a listat la BVB

Compania AAGES s-a listat la BVB

Acţiunile AAGES (simbol AAG) au intrat, ieri la tranzacţionare, la Bursa de Valori Bucureşti, la un preţ de deschidere de 3,9 lei/unitate, cu 5,26% mai mare decât cel la care investitorii au cumpărat titlurile în ofertă.

Pe parcursul şedinţei, preţul maxim a fost de 3,96 lei/unitate, iar acţiunile AAG au închis la 3,83 lei/unitate, tranzacţiile cumulând 548.677 lei.

Filmele de prezentare ale unor utilaje produse de AAGES se pot vizualiza pe https://www.youtube.com/user/AagesLtd

Cine este AAGES ?

Din iniţiativa unui grup de cercetători ştiinţifici, a luat naştere, în anul 1990, AAGES, care oferă produse şi servicii complete pentru aplicaţii industriale ce implică încălzirea prin inducţie a metalelor.

Primele produse AAGES au fost convertizoarele statice pentru aplicaţii de încălzire prin inducţie. Începând din anul 1992, compania a trecut la diversificarea produselor, fiind destinate iniţial clienţilor din ţară. În anul 1999, a început colaborarea cu o firmă din Germania, moment în care AAGES s-a orientat către produse destinate exportului.

Ulterior, compania şi-a extins suprafaţa de lucru, proiect desfăşurat în două faze, prima fază a debutat în anul 2006, iar cea dea doua în 2011. Astfel, în prezent, AAGES îşi desfăşoară activitatea într-un sediu de peste 3.500 mp ce dispune de hale de producţie şi ateliere de proiectare, devenind una dintre cele mai mari firme din Europa Centrală şi de Est cu activitate în domeniul proiectării şi fabricării instalaţiilor de încălzire prin inducţie.

"Spiritul inovator al fondatorilor, dublat de stabilirea corectă a obiectivelor şi de perseverenţa în realizarea celor planificate, au făcut posibilă dezvoltarea continuă în cei 27 de ani de activitate", declară Molnar Gabor, directorul general al AAGES.

Produsele AAGES sunt utilizate în aplicaţii industriale care implică încălzirea prin inducţie a metalelor. Astfel, instalaţiile de tipul celor fabricate de AAGES se întâlnesc în halele unde se produc componentele auto, maşini şi utilaje, dar sunt necesare şi pentru fabricarea celulelor fotovoltaice din panourile solare sau pentru generatoare de vânt, dar şi pentru alte aplicaţii.

Datorită investiţiilor companiei pentru creşterea gradului de automatizare prin utilizarea roboţilor industriali, introducerea unor procedee tehnologice noi care conduc la reducerea considerabilă a consumului de energie şi introducerea mijloacelor de comu-nicare la distanţă pentru diminuarea costurilor de întreţinere, produsele AAGES fac faţă exigenţelor tot mai mari ale clienţilor.

Un proiect de cercetare important, coordonat de AAGES şi la care participă Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tg. Mureş, este "Instalaţie pentru obţinerea prin levitaţie în atmosferă inertă a aliajelor biocompatibile uşoare de înaltă puritate - BIOLEV".

Acest proiect are ca scop realizarea unei instalaţii flexibile pentru topire şi tratare termică în câmp de curenţi de inducţie a aliajelor uşoare, biocompatibile, în condiţii de puritate avansată.

Cu o experienţă de peste 27 de ani în domeniu, AAGES este astăzi lider naţional în sfera încălzirii prin inducţie. Acest lucru se datorează, în principal, echipei, cea mai mare parte a celor peste 140 de angajaţi având un grad profesional ridicat şi o experienţă vastă în domeniul încălzirii prin inducţie.

Cum ciclul de fabricaţie al produselor AAGES este de 4-6 luni sau chiar mai mult, evoluţia companiei poate fi observată în urma analizei medie a anilor, comparând spre exemplu media anilor 2012-2016 cu cea a anilor 2007-2011, compania a înregistrat o creştere de peste 45%.


Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Ursache (ASF): "Fondul suveran va avea în jur de 90 de companii"
25 nov. Sorin Lungu


Raport tranzacţionare ATS 24.11.2017
25 nov.


Raport tranzacţionare BVB 24.11.2017
25 nov.


Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv, pe un rulaj de 7,10 milioane euro
24 nov. Andreea Cuzub


Raport tranzacţionare ATS 24.11.2017
24 nov.


Raport tranzacţionare BVB 24.11.2017
24 nov.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 4,5 milioane de euro pe BVB
24 nov. Andreea Cuzub


Indicii BVB au deschis în creştere
24 nov. Andrei Stan


Programul de răscumpărare al Cemacon pentru remunerarea directorilor va dura 16 zile
24 nov. F.A.


Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor - cooptat în conducerea SIF Transilvania3
24 nov. A.A.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.