Eurolife ERB România a înregistrat un profit net de patru milioane lei

19 iun. 16:20 Bănci-Asigurări
A.C.
Anita Niţulescu
Anita Niţulescu

Eurolife Asigurări de Viaţă şi Eurolife ERB Asigurări Generale, companii ce reprezintă Eurolife ERB Insurance Group în ţara noastră, au raportat în anul 2016 o creştere în segmentul asigurărilor tradiţionale şi de protecţie. În acelaşi timp, companiile au încheiat cu succes anul pe profit, în contextul în care investiţiile au crescut, potrivit unui comunicat de presă.

O creştere de 28% a investiţiilor şi extinderea echipei, coroborată cu o apreciere a primelor în segmentul produselor de protecţie şi managementul riscului au adus o creştere cu 15% a profitului operaţional. Astfel, profitul net înregistrat a fost de patru milioane lei, potrivit sursei citate.

Anita Niţulescu, CEO Eurolife ERB Asigurări a declarat: "Trecerea la grupul Fairfax a oferit companiei oportunitatea de a adopta o abordare strategică, în beneficiul clienţilor, angajaţilor şi partenerilor noştri. Astfel, ne-am orientat către modernizarea şi consolidarea infrastructurii IT, dar şi spre achiziţia unor noi soluţii tehnice prin care putem dezvolta în mod sustenabil noi canale de distribuţie şi noi servicii - toate perfect adaptate epocii digitale şi pliate pe exigenţele clienţilor"

Clienţii prezintă interes faţă de produsele din segmentul de protecţie, unde compania a înregistrat un trend ascendent faţă de anul 2015, cu o creştere de 13% raportată la portofoliul existent de clienţi, şi cu 27% în privinţa clienţilor noi. În special, clienţii au achiziţionat cu 25% mai multe poliţe care acoperă riscul de accident şi cu 30% mai multe poliţe de asigurare de viaţă ce au inclusă o componentă de economisire, se mai arată n comunicat.

Anita Niţulescu a adăugat: "Strategia noastră pentru anii următori vizează dezvoltarea canalelor alternative de distribuţie, unde un rol important îl are digitalizarea serviciilor financiare, dar şi dezvoltarea constantă a produselor şi serviciilor în deplină concordanţă cu nevoile şi standardele clienţilor noştri".

Potrivit reprezentanţiilor băncii, prin dinamica ascendentă înregistrată în 2016, Eurolife ERB Group a înregistrat prime în valoare de 498 milioane euro în pieţele din Grecia (ţara de origine a grupului) şi ţara noastră o creştere cu 62% faţă de anul 2015.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

DE LA ÎNCEPUTUL ACESTUI AN,FNGCIMM a emis scrisori de garanţie în valoare totală de 1,85 miliarde de lei
17 oct. GEORGE FORCOŞ


Euro a fost cotat la 4,5802 lei, sub referinţa de ieri
17 oct. Mina Irina


EximBank, parteneriat financiar cu Maschio-Gaspardo România
17 oct. Mina Irina


SENATORUL PNL DANIEL ZAMFIR REACŢIONEAZĂŞeful ANPC Bogdan Pandelică - chemat la audieri în cazul Raiffeisen Bank11
17 oct. EMILIA OLESCU


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a depreciat la 4,5854 lei
17 oct. ANDREI STAN


PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au scăzut
17 oct. ANDREI STAN


DEPUTAŢII DE LA COMISIA DE BUGET MAI ÎNCEARCĂ O DATĂ:Legea privind contractele de credit pentru bunuri imobile, din nou în dezbatere
17 oct. E.O.


PROIECT LEGISLATIV PE ORDINEA DE ZI A DEPUTAŢILOR DE LA COMISIA DE BUGET:Recuperarea neperformantelor - posibil să fie plafonată la dublul valorii de cesiune
17 oct. EMILIA OLESCU


CEC Bank acceptă extrase de carte funciară eliberate online
16 oct. Mina Irina


Euro a fost cotat la 4,5854 lei, sub referinţa de vineri
16 oct. A.C.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.