Eurolife ERB România a înregistrat un profit net de patru milioane lei

19 iun. 16:20 Bănci-Asigurări
A.C.
Anita Niţulescu
Anita Niţulescu

Eurolife Asigurări de Viaţă şi Eurolife ERB Asigurări Generale, companii ce reprezintă Eurolife ERB Insurance Group în ţara noastră, au raportat în anul 2016 o creştere în segmentul asigurărilor tradiţionale şi de protecţie. În acelaşi timp, companiile au încheiat cu succes anul pe profit, în contextul în care investiţiile au crescut, potrivit unui comunicat de presă.

O creştere de 28% a investiţiilor şi extinderea echipei, coroborată cu o apreciere a primelor în segmentul produselor de protecţie şi managementul riscului au adus o creştere cu 15% a profitului operaţional. Astfel, profitul net înregistrat a fost de patru milioane lei, potrivit sursei citate.

Anita Niţulescu, CEO Eurolife ERB Asigurări a declarat: "Trecerea la grupul Fairfax a oferit companiei oportunitatea de a adopta o abordare strategică, în beneficiul clienţilor, angajaţilor şi partenerilor noştri. Astfel, ne-am orientat către modernizarea şi consolidarea infrastructurii IT, dar şi spre achiziţia unor noi soluţii tehnice prin care putem dezvolta în mod sustenabil noi canale de distribuţie şi noi servicii - toate perfect adaptate epocii digitale şi pliate pe exigenţele clienţilor"

Clienţii prezintă interes faţă de produsele din segmentul de protecţie, unde compania a înregistrat un trend ascendent faţă de anul 2015, cu o creştere de 13% raportată la portofoliul existent de clienţi, şi cu 27% în privinţa clienţilor noi. În special, clienţii au achiziţionat cu 25% mai multe poliţe care acoperă riscul de accident şi cu 30% mai multe poliţe de asigurare de viaţă ce au inclusă o componentă de economisire, se mai arată n comunicat.

Anita Niţulescu a adăugat: "Strategia noastră pentru anii următori vizează dezvoltarea canalelor alternative de distribuţie, unde un rol important îl are digitalizarea serviciilor financiare, dar şi dezvoltarea constantă a produselor şi serviciilor în deplină concordanţă cu nevoile şi standardele clienţilor noştri".

Potrivit reprezentanţiilor băncii, prin dinamica ascendentă înregistrată în 2016, Eurolife ERB Group a înregistrat prime în valoare de 498 milioane euro în pieţele din Grecia (ţara de origine a grupului) şi ţara noastră o creştere cu 62% faţă de anul 2015.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

ÎN IUNIE ANUL ACESTA, FAŢĂ DE IUNIE 2016BNR: Depozitele bancare au scăzut
27 iul. E.O.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,5628 lei
27 iul. CRISTINA RADU


PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au crescut
27 iul. CRISTINA RADU


Frederic Oudea: "Societe Generale" nu intenţionează să fuzioneze cu "UniCredit"
27 iul. A.G.


Iosefina Frolu, pleacă din ING
26 iul. Mina Irina


Euro a fost cotat la 4,5628 lei, peste referinţa de ieri
26 iul. A.C.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,5617 lei
26 iul. ALEXANDRA CISMARU


PIAŢA MONETARĂDobânda overnight ROBID a crescut
26 iul. ALEXANDRA CISMARU


MERVYN KING:"Bitcoin, un prim pas în vederea eliminării terţului dintr-o tranzacţie electronică"1
26 iul. A.I.


PROIECT SUSŢINUT DE OMNIASIG:Omniasig: "Ne îndreptăm spre profitabilitate pe segmentul RCA"
26 iul. RAMONA RADU

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.