Sorin Grindeanu - atac la Sevil Shhaideh

19 iun. Politică
E.O.
Sevil Shhaideh a anunţat, ieri, într-o emisiune televizată, că ia în calcul să facă o plângere penală împotriva premierului Sorin Grindeanu, cu privire la afirmaţiile făcute la adresa sa.
Sevil Shhaideh a anunţat, ieri, într-o emisiune televizată, că ia în calcul să facă o plângere penală împotriva premierului Sorin Grindeanu, cu privire la afirmaţiile făcute la adresa sa.

Premierul Sorin Grindeanu a demis toţi secretarii de stat, pe secretarul general şi pe secretarul general adjunct de la Ministerul Dezvoltării, pentru ca Sevil Shhaideh să nu mai poată semna nimic, nici prin interpuşi.

Grindeanu a spus că o invită astăzi pe Sevil Shhaideh la o discuţie pentru a-i comunica stadiul proiectelor în derulare.

Sorin Grindeanu a precizat că demersul său a fost pentru a "bloca abuzuri" despre care avea informaţii. "Ştiu că este un om care în final va respecta legea", a mai spus premierul, adăugând: "Am făcut acest demers pentru a bloca eventualele abuzuri şi nu pentru a bloca programul (n.r. PNDL). Acesta trebuie să continue şi vă asigur că acest lucru se va întâmpla curând, dar doar cu respectarea legii".

Ministerul Dezvoltării Regionale a anunţat, vineri, că a început etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală prin care vor primi finanţare 9.500 de obiective de investiţii, dintre care 2.500 de creşe şi grădiniţe, 2.000 de şcoli şi 5.000 de alte obiective.

În acest context, Sorin Grindeanu a menţionat: "Din păcate, doamna ministru Sevil Shhaideh, în coordonarea căreia se află acest program extrem, extrem de important a avut la dispoziţie cinci luni să facă ceva şi nu a făcut nimic. Acum o lună şi jumătate am avertizat-o că sunt întârzieri şi că primarii încep să-şi piardă răbdarea. Nu m-a ascultat. Acum două zile am avertizat-o şi public că sunt întârzieri nepermise. A doua zi după avertismentul meu public şi-a amintit brusc de PNDL şi a dat comunicat că îi va da drumul. Trăim o perioadă în care nu-mi doresc ca un program de o asemenea importanţă să fie folosit în scopuri politice. Nu am de gând să tolerez aşa ceva şi tocmai pentru a înlătura orice umbră am semnat astăzi (n.r. duminică) ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării, pentru secretarul general şi secretarii generali adjuncţi. De astăzi, doamna Sevil Shhaideh nu mai poate semna nici dumneai, nici prin interpuşi, niciun act care să aibă legătură cu PNDL".

Programul este structurat pe trei componente: modernizarea satului românesc, regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor şi infrastructura la nivel judeţean.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Guvernul a adoptat o hotărâre vizând nivelul stocurilor de urgenţă de ţiţei şi produse petroliere pentru 2017
19 aug.


DÂND VINA PE O "DEZINFORMARE" ÎN MINISTER,Liviu Pop anunţă că elevii din clasa a V-a nu vor avea manuale şcolare în primele două luni de şcoală
19 aug. S.A.


TEODOR MELEŞCANU:"Am făcut o ofertă pentru relocarea în România a unui număr de 1.942 de refugiaţi"
19 aug. STELIAN BĂDESCU


Guvernul a modificat ordonanţa privind înmatricularea vehiculelor utilizate pe drumurile publice
18 aug. Andrei Stan


HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN:Ajutor pentru locuinţele din Bistriţa-Năsăud afectate de inundaţiile produse anul acesta
18 aug. A.I.


Fructe, legume, lapte, produse lactate şi de panificaţie în noul program pentru şcoli adoptat de Guvern
18 aug. Andrei Stan


Guvernul a adoptat modificări ale legislaţiei penale referitoare la confiscarea extinsă
18 aug. A.I.


BUŞOI, DUPĂ RATAREA LICITAŢIEI PENTRU AUTOBUZE NOI ÎN BUCUREŞTI:"Dacă prostia ar durea, administraţia Firea ar fi într-o mare suferinţă"1
18 aug. A.I.


UPDATE/ TUDOSE L-A CERTAT PE MINISTRUL TRANSPORTURILOR:"Tarom - pierdere, CFR Marfă - pierdere, CFR Călători - pierdere; pe şantiere nu a fost nimeni"1
18 aug. S.A.


VICEPREMIERUL CIOLACU: "Relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentelor, obiectiv prioritar al Guvernului"
17 aug. Andrei Stan

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.