LUDOVIC ORBAN CRITICĂ ETAPIZAREA CREŞTERILOR SALARIALE:

"Nu înţeleg de ce Olguţa Vasilescu nu planifică majorarea salariilor pe 100 de ani"

02 iun. Macroeconomie
Gabriel Tănase
Ludovic Orban (Sursa foto: Facebook)
Ludovic Orban (Sursa foto: Facebook)

Liberalul Ludovic Orban, candidat la şefia PNL, a declarat ieri că legea salarizării unitare este "prost scrisă", afirmând că sunt perpetuate dezechilibre şi sunt spuse "poveşti vânătoreşti despre cum o să crească salariile precum Făt-Frumos", relatează Agerpres.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, Ludovic Orban a spus: "Eu nu înţeleg de ce Olguţa Vasilescu nu planifică creşterea salariilor pe 100 de ani. Eu nu am mai văzut nicio lege din altă ţară democratică din lume care să etapizezi creşterile salariale. Pe ce criteriu? Pe ce nu există".

În opinia sa, o lege trebuie să se refere "strict la momentul în care intră în vigoare", să stabilească salarizarea diferitelor sectoare în funcţie de importanţa pe care o au pentru societate domeniile respective, în funcţie de gradul de dificultate a activităţilor din fiecare sector.

Ludovic Orban a arătat: "Trebuie să creeze un sistem care să permită recompensarea acelor funcţionari care îşi fac bine treaba, care au rezultate în activitatea lor şi care servesc cetăţeanul cu conştiinciozitate şi dedicare. Nu văd aşa ceva. În actuala lege sunt perpetuate dezechilibre, sunt spuse poveşti vânătoreşti despre cum o să crească salariile precum Făt-Frumos".

El a criticat şi faptul că în legea salarizării unitare nu se vorbeşte despre sursele de finanţare, nu există nicio corelare între dezvoltarea economică, creşterea economică şi nivelul acestor salarii.

Orban a susţinut: "Vă mai spun un lucru - în structurarea bugetului trebuie să existe un echilibru între banii pe care îi plăteşti, cheltuielile curente între care intră şi salariile şi banii pe care îi foloseşti pentru dezvoltare, care înseamnă banii de investiţii. După cum arată legea asta nu o să mai rămână niciun leu pentru investiţii, nu o să mai rămână niciun leu pentru cofinanţări pentru fonduri europene, nu o să mai rămână niciun leu pentru susţinerea unor proiecte serioase, cum sunt de exemplu îndeplinirea obligaţiilor pe care le are România ca stat NATO de a asigura 2% din PIB pentru înzestrarea militară. O să ajungem să plătim taxe şi impozite numai ca să dăm salarii, or lucrul ăsta nu este de acceptat".

Potrivit acestuia, întotdeauna trebuie să existe un echilibru între dezvoltare şi plăţile curente.

"Eu cochetez cu ideea de a plafona la un procent din încasările bugetare nivelul salariilor, al plăţilor, cheltuielilor de personal de maxim 40% pentru ca să-ţi rămână resurse financiare pentru dezvoltare", a conchis Orban.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

Ministerul Agriculturii va oferi ajutoare naţionale tranzitorii de 527,2 milioane lei
25 nov. Victor Lupu


MINISTRUL MUNCII:"România se confruntă cu un mare deficit de forţă de muncă"
25 nov. G.F.


Iohannis: "Aştept un buget echilibrat, sustenabil şi care poate fi pus în practică"
24 nov. Andrei Stan


MIHAI TUDOSE: "Legea pensiilor este în lucru; e cea mai grea lege pe care o poate avea România"1
24 nov. Andrei Stan


Mihai Tudose: "Legea salarizării va aduce nişte reglaje"
24 nov. Andrei Stan


Tudose: "Anul viitor România ar putea înregistra o creştere economică mai mare de 6%"
24 nov. Andrei Stan


PRIM-VICEGUVERNATORUL BNR FLORIN GEORGESCU:"Disfuncţiile economiei - cauzate de asimetria dintre libertate şi răspundere"3
24 nov. E.O.


Finanţele au respins, ieri, toate ofertele băncilor la licitaţia de obligaţiuni de stat de 500 de milioane de lei
24 nov.


CIPRIAN PAHONŢU (RNP):"Angajaţii Romsilva nu vor pierde bani din salariu, după transferul contribuţiilor sociale"
23 nov. G.F.


CDR:Mediul de afaceri are nevoie ca regimul fiscal să fie predictibil
23 nov. G.F.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.