LUDOVIC ORBAN CRITICĂ ETAPIZAREA CREŞTERILOR SALARIALE:

"Nu înţeleg de ce Olguţa Vasilescu nu planifică majorarea salariilor pe 100 de ani"

02 iun. Macroeconomie
Gabriel Tănase
Ludovic Orban (Sursa foto: Facebook)
Ludovic Orban (Sursa foto: Facebook)

Liberalul Ludovic Orban, candidat la şefia PNL, a declarat ieri că legea salarizării unitare este "prost scrisă", afirmând că sunt perpetuate dezechilibre şi sunt spuse "poveşti vânătoreşti despre cum o să crească salariile precum Făt-Frumos", relatează Agerpres.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, Ludovic Orban a spus: "Eu nu înţeleg de ce Olguţa Vasilescu nu planifică creşterea salariilor pe 100 de ani. Eu nu am mai văzut nicio lege din altă ţară democratică din lume care să etapizezi creşterile salariale. Pe ce criteriu? Pe ce nu există".

În opinia sa, o lege trebuie să se refere "strict la momentul în care intră în vigoare", să stabilească salarizarea diferitelor sectoare în funcţie de importanţa pe care o au pentru societate domeniile respective, în funcţie de gradul de dificultate a activităţilor din fiecare sector.

Ludovic Orban a arătat: "Trebuie să creeze un sistem care să permită recompensarea acelor funcţionari care îşi fac bine treaba, care au rezultate în activitatea lor şi care servesc cetăţeanul cu conştiinciozitate şi dedicare. Nu văd aşa ceva. În actuala lege sunt perpetuate dezechilibre, sunt spuse poveşti vânătoreşti despre cum o să crească salariile precum Făt-Frumos".

El a criticat şi faptul că în legea salarizării unitare nu se vorbeşte despre sursele de finanţare, nu există nicio corelare între dezvoltarea economică, creşterea economică şi nivelul acestor salarii.

Orban a susţinut: "Vă mai spun un lucru - în structurarea bugetului trebuie să existe un echilibru între banii pe care îi plăteşti, cheltuielile curente între care intră şi salariile şi banii pe care îi foloseşti pentru dezvoltare, care înseamnă banii de investiţii. După cum arată legea asta nu o să mai rămână niciun leu pentru investiţii, nu o să mai rămână niciun leu pentru cofinanţări pentru fonduri europene, nu o să mai rămână niciun leu pentru susţinerea unor proiecte serioase, cum sunt de exemplu îndeplinirea obligaţiilor pe care le are România ca stat NATO de a asigura 2% din PIB pentru înzestrarea militară. O să ajungem să plătim taxe şi impozite numai ca să dăm salarii, or lucrul ăsta nu este de acceptat".

Potrivit acestuia, întotdeauna trebuie să existe un echilibru între dezvoltare şi plăţile curente.

"Eu cochetez cu ideea de a plafona la un procent din încasările bugetare nivelul salariilor, al plăţilor, cheltuielilor de personal de maxim 40% pentru ca să-ţi rămână resurse financiare pentru dezvoltare", a conchis Orban.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

OPINII Chiar n-am învăţat nimic din criză financiară? 1
18 aug. CRISTIAN DOGARU


Ministerul Economiei a pus în dezbatere legea apelor minerale
18 aug. A.A.


MFP a vândut obligaţiuni de 300 milioane lei pe cinci ani, la o dobândă în scădere la 2,90%
17 aug. Andrei Stan


PIB-UL NOSTRU CREŞTE CA FĂT FRUMOS: + 5,8% ÎN PRIMUL SEMESTRURădulescu, BT: "Creşterea economică - nesustenabilă, în condiţiile deteriorării echilibrelor macro"
17 aug. EMILIA OLESCU


EUROSTAT: România se află pe locul trei în UE la ponderea cheltuielilor pentru siguranţă publică în PIB
16 aug. Cristina Radu


EUROSTAT: România a înregistrat în trimestrul doi cea mai mare creştere economică din UE
16 aug. Andrei Stan


INS: Cifra de afaceri din serviciille de piaţă prestate întreprinderilor a crescut în primul semestru
16 aug. Andrei Stan


PRO BCA, DESPRE SPLIT TVA:"Partenerii specialişti în domeniul fiscal au evidenţiat neajunsurile majore ale acestui proiect de modificare a Codului fiscal"
16 aug. A.C.


ÎN PRIMUL SEMESTRU,Comerţul en gros a crescut cu 6,2%
16 aug. A.C.


UPDATE/ INS: ÎN AL DOILEA TRIMESTRU,Economia românească a crescut cu 5,9%1
16 aug. A.C.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.