Mult zgomot pentru...Eurovision

07 mar. Cultură
OCTAVIAN DAN
Mult zgomot pentru...Eurovision

Interesul pentru selecţionarea reprezentanţilor ţării noastre la Eurovision a rămas la fel de ridicat în ciuda sincopei de anul trecut, când toată munca alocată creaţiei, selecţiei, organizării a fost ruinată din cauza unor datorii neplătite şi ţara noastră s-a văzut exclusă de la acest concurs popular.

Ilinca şi Alex Florea vor reprezenta ţara noastră la Eurovision 2017, cu piesa "Yodel It", după ce au câştigat Selecţia Naţională. Concurenţa a fost una consistentă, doar în finală au concurat, în ordinea apariţiei următorii artişti: Ana Maria Mirică, cu piesa "Spune-mi tu"; Ilinca feat. Alex Florea, cu "Yodel It"; Eduard Santha - "Wild Child"; Xandra - "Walk on By"; Mihai Trăistariu (Mihai) - "I Won't Surrender"; Maxim, alături de Nicolae Voiculeţ - "Adu-ţi aminte"; Tavi Colen şi Emma, cu "We own the night"; Instinct - "Petale"; Ramona Nerra - "Save Me"; Cristina Vasiu - "Set the Skies on Fire".

Potrivit TVR: " Piesa  Yodel it! a primit 10.377 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision. Melodia, compusă de Mihai Alexandru, pe versurile textierei Alexandra Niculae, a fost desemnată să reprezinte România la Eurovision Song Contest, exclusiv de telespectatori. Pe locul al doilea s-a clasat Mihai cu piesa < I Won't Surrender >, care a obţinut 5.201 voturi, urmat de Instinct, cu < Petale >, melodie care a înregistrat 3.063 de voturi." Iuliana Marciuc, producător general Eurovision România, s-a arătat optimistă în ceea ce priveşte participarea de anul acesta: "Sunt sigură că cei doi tineri ne vor reprezenta frumos la Kiev . Urmează pentru noi o perioadă încărcată în care vom pregăti spectacolul de la Kiev. Sunt foarte mulţumită de întreaga organizare, dar şi pentru că studioul TVR a fost o sală plină de emoţie şi bucurie - cred că acesta este cel mai important lucru. Mă bucur că telespectatorii de acasă au votat în număr atât de mare, 31.694 de voturi".

Anul trecut, Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, în valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni. Astfel, Ovidiu Anton, câştigătorul selecţiei naţionale, nu a mai putut participa la Eurovision 2016. După mai multe runde de negocieri legate de reeşalonarea datoriilor, Televiziunea Română şi European Broadcasting Union (EBU) au ajuns, în luna octombrie a anului trecut, la un acord în urma căruia ţara noastră a fost reprimită în competiţia Eurovision.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Reprezentanţii ţării noastre vor concura în prima parte a celei de-a doua semifinale, în concurs fiind înscrise 43 de ţări.


Opinia cititorului

Articole din aceeiaşi secţiune

Cultură

Evaluarea Naţională: statistic stăm bine1
28 iun. OCTAVIAN DAN


Săptămâna mare pentru educaţie!
26 iun. O.D.


Evaluarea Naţională, speranţe pentru medii mari
22 iun. O.D.


EDUCAŢIEStăm bine la oral şi olimpici!
19 iun. O.D.


EDUCAŢIE"Big Brother" cu efect pozitiv
12 iun. O.D.


"Moartea domnului Lăzărescu", pe locul 5 în topul New York Times al celor mai bune filme din secolului XXI
10 iun. Andrei Stan


Winkler pledează pentru TVA 0 la cărţi, ziare şi publicaţii, inclusiv în format electronic
06 iun. Adi Iacob


Bacalaureatul "special" dă startul emoţiilor
30 mai. O.D.


Examenele naţionale intră în linie dreaptă
22 mai. O.D.


SURSE:Directorul interimar al BNaR a fost demis
14 mai. Anca Oblu

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.