Mult zgomot pentru...Eurovision

07 mar. Cultură
OCTAVIAN DAN
Mult zgomot pentru...Eurovision

Interesul pentru selecţionarea reprezentanţilor ţării noastre la Eurovision a rămas la fel de ridicat în ciuda sincopei de anul trecut, când toată munca alocată creaţiei, selecţiei, organizării a fost ruinată din cauza unor datorii neplătite şi ţara noastră s-a văzut exclusă de la acest concurs popular.

Ilinca şi Alex Florea vor reprezenta ţara noastră la Eurovision 2017, cu piesa "Yodel It", după ce au câştigat Selecţia Naţională. Concurenţa a fost una consistentă, doar în finală au concurat, în ordinea apariţiei următorii artişti: Ana Maria Mirică, cu piesa "Spune-mi tu"; Ilinca feat. Alex Florea, cu "Yodel It"; Eduard Santha - "Wild Child"; Xandra - "Walk on By"; Mihai Trăistariu (Mihai) - "I Won't Surrender"; Maxim, alături de Nicolae Voiculeţ - "Adu-ţi aminte"; Tavi Colen şi Emma, cu "We own the night"; Instinct - "Petale"; Ramona Nerra - "Save Me"; Cristina Vasiu - "Set the Skies on Fire".

Potrivit TVR: " Piesa  Yodel it! a primit 10.377 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision. Melodia, compusă de Mihai Alexandru, pe versurile textierei Alexandra Niculae, a fost desemnată să reprezinte România la Eurovision Song Contest, exclusiv de telespectatori. Pe locul al doilea s-a clasat Mihai cu piesa < I Won't Surrender >, care a obţinut 5.201 voturi, urmat de Instinct, cu < Petale >, melodie care a înregistrat 3.063 de voturi." Iuliana Marciuc, producător general Eurovision România, s-a arătat optimistă în ceea ce priveşte participarea de anul acesta: "Sunt sigură că cei doi tineri ne vor reprezenta frumos la Kiev . Urmează pentru noi o perioadă încărcată în care vom pregăti spectacolul de la Kiev. Sunt foarte mulţumită de întreaga organizare, dar şi pentru că studioul TVR a fost o sală plină de emoţie şi bucurie - cred că acesta este cel mai important lucru. Mă bucur că telespectatorii de acasă au votat în număr atât de mare, 31.694 de voturi".

Anul trecut, Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, în valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni. Astfel, Ovidiu Anton, câştigătorul selecţiei naţionale, nu a mai putut participa la Eurovision 2016. După mai multe runde de negocieri legate de reeşalonarea datoriilor, Televiziunea Română şi European Broadcasting Union (EBU) au ajuns, în luna octombrie a anului trecut, la un acord în urma căruia ţara noastră a fost reprimită în competiţia Eurovision.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Reprezentanţii ţării noastre vor concura în prima parte a celei de-a doua semifinale, în concurs fiind înscrise 43 de ţări.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Cultură

Expoziţie de costume tradiţionale româneşti la Londra
13 sep. RAMONA RADU


Interes maxim pentru educaţie, doar în prima zi a noului an şcolar
12 sep. OCTAVIAN DAN


EDUCAŢIESchimbare de planuri, Bacalaureatul începe în februarie
11 sep. OCTAVIAN DAN


START ÎN NOUL AN ŞCOLARFestivităţi, explicaţii şi controverse
11 sep. OCTAVIAN DAN


Aurelian Temişan:"Cultura poate fi profitabilă, dar nu pentru artist"
05 sep. A consemnat DAN NICOLAE


EDUCAŢIEMulte modificări şi un punct fix: şcoala începe pe 11 septembrie
01 sep. O.D.


ŢARA NOASTRĂ, PE ULTIMUL LOC ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ DUPĂ SUMELE CHELTUITE PENTRU EDUCAŢIESalariile cadrelor didactice vor creşte anul viitor, la brut, cu 50%
29 aug.


Bacalaureat, între modificările ministerului şi dezinteresul elevilor
25 aug. O.D.


Manualele "auxiliare", motiv de dispută pe axa minister - profesori1
21 aug. O.D.


EDUCAŢIEDirectorii sunt instalaţi pe bandă rulantă până începe anul şcolar
18 aug. OCTAVIAN DAN

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.