National Bank of Greece are un nou preşedinte

04 nov. 2016 Bănci-Asigurări
A.G.
National Bank of Greece are un nou preşedinte

Consiliul de administraţie al băncii elene National Bank of Greece, prezentă şi pe piaţa din România, a numit, ieri, un nou preşedinte, Panayiotis Thomopoulos, care o va înlocui pe Louka Katseli, informează publicaţia elenă Kathimerini.

Panayiotis Thomopoulos este fost viceguvernator al Băncii Centrale a Greciei şi fost preşedinte al Fondului de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF), acesta din urmă fiind cel mai mare acţionar atât NBG cât şi la Piraeus Bank.

Găsirea de persoane calificate care să ocupe poziţiile de vârf în băncile greceşti a fost îngreunată atât de lista extinsă de criterii, cât şi de salariile limitate, precum şi de riscul unor posibile penalităţi. În plus, spre deosebire de băncile din Londra, care au şi ele dificultăţi în găsirea de persoane pentru poziţiile de top, problemele băncilor greceşti sunt agravate şi de condiţiile impuse de creditorii internaţionali cu privire la modul în care trebuie refăcute consiliile de administraţie ale băncilor.

În conformitate cu termenii ultimului acord de asistenţă convenit de autorităţile de la Atena cu creditorii internaţionali, boardurile băncilor greceşti trebuiau refăcute până la finele lunii iulie. Însă respectarea aces-tui termen limită nu a fost uşurată de auditorii instituţiilor creditoare, care au stipulat că oricine care a deţinut un post în sectorul public sau a fost afiliat unui partid politic în ultimii patru ani, cum este cazul fostului preşedinte al NBG, Louka Katseli, este descalificat pentru un loc în boardul unei bănci, potrivit Agerpres.

Pe piaţa din România, în luna octombrie 2003 grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al aces-teia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

LEADER TEAM BROKER:Pandemia creşte interesul companiilor pentru asigurările de cyber risk
29 oct. J.P.


Vienna Insurance Group împlineşte 30 de ani de activitate în Europa Centrală şi de Est
29 oct. J.P.


Euro s-a apreciat la 4,8747 lei
29 oct. A.P.


ROBOR la 3 luni a scăzut la 2,15%
29 oct. A.B.


ZEROHEDGE:"Germania, posibil să-şi repatrieze aurul de la New York dacă Trump câştigă alegerile"5
29 oct. M.G.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,8746 lei
29 oct. Alexandra-Bianca Balaban


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a stagnat la 2,06%
29 oct. Alexandra-Bianca Balaban


OPINIISă nu asmuţim debitorii împotriva pensionarilor1
29 oct. CRISTIAN DOGARU


Euro s-a apreciat la 4,8746 lei
28 oct. A.P.


ROBOR la 3 luni a stagnat la 2,16%
28 oct. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.