National Bank of Greece are un nou preşedinte

04 nov. 2016 Bănci-Asigurări
A.G.
National Bank of Greece are un nou preşedinte

Consiliul de administraţie al băncii elene National Bank of Greece, prezentă şi pe piaţa din România, a numit, ieri, un nou preşedinte, Panayiotis Thomopoulos, care o va înlocui pe Louka Katseli, informează publicaţia elenă Kathimerini.

Panayiotis Thomopoulos este fost viceguvernator al Băncii Centrale a Greciei şi fost preşedinte al Fondului de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF), acesta din urmă fiind cel mai mare acţionar atât NBG cât şi la Piraeus Bank.

Găsirea de persoane calificate care să ocupe poziţiile de vârf în băncile greceşti a fost îngreunată atât de lista extinsă de criterii, cât şi de salariile limitate, precum şi de riscul unor posibile penalităţi. În plus, spre deosebire de băncile din Londra, care au şi ele dificultăţi în găsirea de persoane pentru poziţiile de top, problemele băncilor greceşti sunt agravate şi de condiţiile impuse de creditorii internaţionali cu privire la modul în care trebuie refăcute consiliile de administraţie ale băncilor.

În conformitate cu termenii ultimului acord de asistenţă convenit de autorităţile de la Atena cu creditorii internaţionali, boardurile băncilor greceşti trebuiau refăcute până la finele lunii iulie. Însă respectarea aces-tui termen limită nu a fost uşurată de auditorii instituţiilor creditoare, care au stipulat că oricine care a deţinut un post în sectorul public sau a fost afiliat unui partid politic în ultimii patru ani, cum este cazul fostului preşedinte al NBG, Louka Katseli, este descalificat pentru un loc în boardul unei bănci, potrivit Agerpres.

Pe piaţa din România, în luna octombrie 2003 grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al aces-teia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Creditarea a încetinit şi în decembrie 2019, înregistrând un avans de 6,6%1
27 ian. B.B.


BNR: Soldul creditului neguvernamental a scăzut în decembrie cu 0,4%
27 ian. D.B.


Euro s-a apreciat la 4,7798 lei
27 ian. V.D.


ROBOR la trei luni a stagnat la 3,16%
27 ian. C.B.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,7790 lei
27 ian. DUMITRESCU BOGDAN


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a crescut la 2,72%
27 ian. DUMITRESCU BOGDAN


Marile bănci vor reduceri de taxe în Regatul Unit, după Brexit
27 ian. V.R.


MINISTRUL FINANŢELOR, FLORIN CÎŢU:Vom avea probleme cu investitorii străini dacă Parlamentul va interveni direct în administrarea datoriei publice1
27 ian.


Raiffeisen Global Equity, primul fond din România care investeşte în funcţie de criteriile de sustenabilitate pentru companii
26 ian. B.D.


Acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai lichide titluri pe Bursa de la Bucureşti
26 ian. D.F.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.