CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY/MARIUS BOSTAN, FOST MINISTRU AL COMUNICAŢIILOR:

"Tot mediul privat ar trebui să trimită scrisori statului"

16 iun. Companii-Afaceri
Emilia Olescu
"Tot mediul privat ar trebui să trimită scrisori statului"

Bostan: "Scrisorile mediului de afaceri compensează, uneori, lipsa de expertiză din sectorul public" 

Statul este foarte slab şi nu face ceea ce trebuie pentru creşterea securităţii cibernetice, din diverse motive, subliniază Marius Bostan, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

În acest context, specialiştii şi experţii ar trebui să încerce să limiteze prin forţe proprii posibilele pagube şi să-şi micşoreze fereastra de vulnerabilitate.

"Cred că problema este atât de mare că nu ar putea fi rezolvată decât cu ajutorul statului", a menţionat domnia sa, precizând: "Responsabilii de sisteme trebuie să fie siguri că se respectă toate regulile şi nivelurile de securitate. Cred că tot mediul privat ar trebui să scrie Guvernului. Scrisorile mediului de afaceri pot compensa lipsa de expertiză din sectorul public. Sectorul privat ar trebui să fie curajos, întrucât parteneriatul începe prin exprimarea dorinţei de a discuta".

Neaprobarea legii din domeniu afectează fiecare cetăţean, industria şi poate şi turiştii, este de părere domnul Bostan, care a declarat: "Un mic semn ne-a fost dat în urmă cu o lună, dar am avut pagube mici în comparaţie cu ceea ce s-ar fi putut întâmpla. Speram ca după acest mic semnal partea de reglementare să intre în linie dreaptă.

Legea securităţii cibernetice a fost discutată, dezbătută îndelung, dar nu a mai intrat în şedinţa de guvern. Cred că legea ar fi ridicat nivelul general de securitate, aducând o îmbunătăţire".

Partea de educaţie este foarte importantă, în opinia lui Marius Bostan, care consideră că primul nivel de educaţie trebuie să fie reprezentat de lideri: "Fac apel la experţii din sectorul public să încerce să facă educaţie. Ghidul de securitate energetică este unul dintre pârghiile prin care poate fi făcută această educaţie. Acest ghid ar trebui distribuit în toate instituţiile".

Domnul Bostan a mai spus că lipsa graniţelor este o problemă care ne afectează pe toţi, adăugând: "În perioada următoare trebuie să începem o campanie prin care să arătăm tuturor decidenţilor că este o problemă în acest domeniu al securităţii cibernetice". Domnia sa a conchis că ţara noastră ar trebui să fie implicată mai mult în acest domeniu.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Covasna a obţinut 18,66 milioane de lei din fonduri europene pentru refacerea infrastructurii
18 aug. OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov


"Air Berlin" negociază cu trei companii vânzarea operaţiunilor sale
18 aug.


ÎN CIUDA CONTROVERSELOR PE SUBIECT,Directorul Loteriei informează că a semnat contractul pentru achiziţia terminalelor loteristice2
18 aug. EMILIA OLESCU


Oltchim întrerupe activitatea de producţie pentru revizie generală
18 aug.


ION LUNGU, PREŞEDINTELE AFEER:"Câţiva traderi se află în dificultate, după creşterea preţului electricităţii"
18 aug. EMILIA OLESCU


ÎN PRIMUL SEMESTRU,Profit net în scădere cu 21,7% pentru Agricover Credit IFN
18 aug. A.A.


Ucraina va folosi tehnologia Blockchain pentru tranzacţiile imobiliare
18 aug. ADI IACOB


STUDIU GFK TEMAX: Creştere semnificativă pentru sectorul telecom, în trimestrul al doilea
17 aug. Andrei Stan


Apple emite pentru prima dată obligaţiuni canadiene în dolari
17 aug. Cristina Radu


Primăria Capitalei reia licitaţia privind cele 400 de noi autobuze
17 aug. Andrei Stan

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.