CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 8-15 IUNIE

SIF Moldova, cea mai mare creştere din BET-FI 1

19 iun. Investiţii Personale
ANDREI IACOMI
SIF Moldova, cea mai mare creştere din BET-FI

Ronnie Khreis, "Intercapital Invest": "Randamentul superior al titlurilor SIF2, pe fondul ofertei de răscumpărare de acţiuni" 

"Rulajele mari, posibil semnal privind intrarea investitorilor instituţionali"

Cu o apreciere de 7% în perioada 8-15 iunie, acţiunile SIF Moldova (SIF2), au avut cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, care a coborât, în perioada menţionată, cu 0,52%, raportat la moneda euro.

Din punctul de vedere al domnului Ronnie Khreis, analist în cadrul societăţii de brokeraj Intercapital Invest, creşterea titlurilor SIF2 se datorează, în principal, ofertei de răscumpărare de acţiuni derulată în prezent de societatea de investiţii financiare. Analistul Intercapital Invest ne-a transmis: "A fost, în general, o perioadă bună pentru toate cele cinci SIF-uri, în special pentru titlurile SIF Moldova (SIF2). Cel mai probabil, randamentul superior înregistrat de titlurile SIF2, în comparaţie cu celelalte SIF-uri, a apărut pe fondul ofertei de răscumpărare, derulată de emitent la preţul de 1 leu/acţiune, nivel atins chiar şi în piaţă în şedinţele precedente".

Mai mult decât atât, domnia sa consideră volumul mare de acţiuni tranzacţionate ca fiind o posibilă indicaţie privind intrarea în SIF2 a investitorilor instiuiţionali.

"În plus, având în vedere rulajele mari cu titlurile SIF Moldova, în special cele de la nivelul de 1 leu/acţiune, este posibil să fi intrat la cumpărare şi unii investitori instituţionali", a conchis Ronnie Khreis.

În perioada analizată, cea mai mare creştere a preţului titlurilor SIF2 a avut loc pe data de 13 iunie, când acţiunile companiei s-au apreciat cu 3,52%, preţul de închidere fiind cel din ofertă.

Aprecierea cotaţiei a avut loc pe fondul unui rulaj de peste 11 milioane de titluri, de şapte ori mai mare faţă de media celor douăzeci de zile anterioare de aproximativ 1,57 milioane de acţiuni.

Joi, 15 mai, preţul titlurilor SIF2 scăzuse cu 1%, fiind schimbate aproximativ 3,18 milioane de acţiuni.

Numărul de titluri care fac obiectul ofertei demarată pe data de 7 iunie este 25 milioane, reprezentând 2,4081% din capitalul social, la valoarea nominală de 0,10 lei/acţiune, preţul de cumpărare fiind 1 leu/acţiune.

Oferta se va încheia pe data de 27 iunie 2017.

Ponderea titlurilor SIF2 în indicele societăţilor de investiţii financiare este de 16,94%.

Indicele extins BET-XT, ce are în componenţa sa cele mai lichide 25 de acţiuni listate la BVB, a scăzut cu 2,64%, în perioada menţionată.

Ca şi în cazul indicelui societăţilor financiare, şi în cazul BET-XT, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile SIF2.

Ponderea companiei în indice este de 2,91%.

Indicele BET, al celor mai lichide douăsprezece companii listate BVB, s-a depreciat cu 3,45%, raportat la moneda euro, în perioada menţionată, reprezentând indicele cu cea mai mare scădere, dintre cei analizaţi.

În cadrul principalului indice al pieţei de acţiuni autohtone, cea mai mare creştere au avut-o titlurile "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), care au urcat cu 4,39%.

Pe data de 15 iunie, cotaţia acţiunilor BRD s-a apreciat cu 0,29%, pe fondul unui rulaj de 458.856 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de 351.955 de unităţi.

Ponderea titlurilor BRD în principalul indice al pieţei de acţiuni autohtone este de 11,48%.

Acţiunile Farmaceutica Remedia (RMAH), şi-au continuat creşterea din ultimul timp, urcând cu 11,61% în perioada 8-15 iunie, reprezentând titlurile cu cea mai mare rentabilitate de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), raportată la moneda europeană.

Joi, 15 iunie, preţul acţiunilor RMAH crescuse cu 14,9%, pe fondul unui rulaj de 49.556 de acţiuni, de peste trei ori mai mare faţă de media ultimelor 20 de zile anterioare, de 13.927 de unităţi, reprezentând titlurile cu cea mai mare apreciere de la BVB din şedinţa respectivă.

Locul al doilea în topul randamentelor a revenit acţiunilor SIF2, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Oltchim (OLT), cu o creştere de 5,62%.

Topul fondurilor de investiţii, în perioada 7-14 iunie, este condus de titlurile Certinvest BET-FI Index, cu o apreciere de 1,51%.

Pe locul al doilea în acest clasament s-a situat FDI Audas Piscador, a cărui creştere a fost de 0,65%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile fondului FDI Piscador Equity Plus, ce au urcat cu 0,22%.

Cel mai bun randament la depozite bancare, în perioada 8-15 iunie, a fost pentru cele în euro, de 0,02%, la Bancpost.

Depozitele în lei au avut un randament negativ, de 0,34%.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 1,35%, iar moneda naţională a scăzut cu 0,38% faţă de euro, în perioada 8-15 iunie.

Moneda digitală Bitcoin şi-a continuat deprecierea ce a debutat la începutul săptămânii trecute, preţul acesteia scăzând, în perioada 8-15 iunie, cu 12,91%.

Vineri, în jurul orei 14:00, preţul Bitcoin se tranzacţiona în jurul nivelului de 2.535 de dolari (aproximativ 10.393 lei, la cursul de schimb de vineri, de 4,0999 lei, pentru un dolar), conform CoinDeskPrice Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), după ce atinsese un minim de aproximativ 2.196 de dolari.

Conform site-ului "coinmarketcap.com", vineri la aceeaşi oră, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era, de aproximativ 41,35 miliarde de dolari.

Precizare:  

Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.


Opinia cititorului: 1
1.   Ronnie Khreis e analist???
mesaj trimis de Actionar SIF2 în data de 19.06.2017, 09:32

Pai titlurile SIF2 au sarit, la un moment dat, de 1 leu/bucata.

Cum sa creasca datorita ofertei, daca pretul a crescut chiar peste pretul din oferta.  

Pai, daca e asa...de ce ar mai baga cineva actiunile in oferta ? 

Ronnie Khreis da raspunsuri....ca sa zica ceva. Nimic mai mult.  

Articole din aceeaşi secţiune

Investiţii Personale

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 15 NOIEMBRIE - 22 NOIEMBRIELiviu Moldovan, "Admiral Markets": "Există o corelaţie inversă între preţul aurului şi cotaţia dolarului"
24 nov. ANDREI IACOMI


PLASAMENTE ALTERNATIVELeo da Vinci şi piaţa vechii picturi
24 nov. Marius Tiţa


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 14 NOIEMBRIE - 21 NOIEMBRIESIF Oltenia - liderul creşterilor din BET-FI1
23 nov. Andrei Iacomi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 13 NOIEMBRIE - 20 NOIEMBRIERentabilitatea monedei Bitcoin - peste cea a activelor tradiţionale
22 nov. A. I.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 10 - 17 NOIEMBRIECreştere de 7,29% pentru THR Marea Neagră
21 nov. A.A.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 8 - 15 NOIEMBRIERomgaz, cea mai mare apreciere din BET
17 nov. A.A.


PLASAMENTE ALTERNATIVELicitaţia lunii, adjudecarea lumii
17 nov. MARIUS TIŢA


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 7-14 NOIEMBRIESIF Moldova, locul al doilea în topul creşterilor de la BVB
16 nov. A.A.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 6 - 13 NOIEMBRIENuclearelectrica, cea mai mare apreciere din BET
15 nov. A.A.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 2 - 9 NOIEMBRIEIndicele BET-FI - în urcare, pe fondul scăderii generalizate a Bursei
13 nov. A.A.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.