CEL MAI BUN PLASAMENT, ÎN PERIOADA 9-16 MAI

MedLife, cea mai mare creştere din BET

18 mai. Investiţii Personale
ANDREI IACOMI
MedLife, cea mai mare creştere din BET

Marius Pandele, "Prime Transaction": "MedLife, ţintă interesantă pentru investitorii instituţionali" 

Acţiunile "MedLife" (M) s-au apreciat cu 13,87%, în perioada 9-16 mai 2017, reprezentând cel mai bun plasament din cadrul indicelui principal BET, al Bursei de Valori Bucureşti, raportat la moneda euro.

Marius Pandele, analist financiar în cadrul firmei de brokeraj "Prime Transaction", ne-a declarat: "În opinia mea, principalul motiv (n.r. pentru creşterea cotaţiei acţiunilor MedLife) îl reprezintă rezultatele financiare bune publicate de companie pentru primul trimestru al anului. Cea mai mare creştere a fost chiar în ziua anunţării rezultatelor, pe data de 15 mai, +7,5%, iar creşterile din zilele anterioare e posibil să fi fost determinate tocmai de apropierea datei pentru anunţarea rezultatelor financiare. Un alt motiv pentru performanţele mai bune pe care le are MedLife faţă de media pieţei ar putea fi faptul că este singurul emitent din domeniul său, fiind o ţintă interesantă de investiţii, mai ales pentru investitorii instituţionali".

Conform rezultatelor financiare trimestriale pulicate pe site-ul "Bursei de Valori Bucureşti" (BVB), Grupul "MedLife" a înregistrat un profit net de 4,23 milioane lei, în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 15,5% comparativ cu perioada similară din 2016.

Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 146,92 milioane de lei, urcând cu 26,4% faţă de 31 martie 2016.

La 31 martie 2017, "MedLife" avea active de 481,595 milioane lei şi datorii totale de 384,565 milioane lei, din care 144,528 milioane lei datorii curente.

Consiliul Concurenţei a autorizat marţi, 16 mai, tranzacţia prin care "MedLife" preia "Anima Speciality Medical Services" şi "Anima Promovare şi Vânzări".

Topul creşterilor de la BVB a fost condus de titlurile "Turbomecanica" (TBM), ce au avut o apreciere de 19,24%, în perioada menţionată.

În primele trei luni din acest an, compania a înregistrat un profit net de 2,21 milioane lei, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

La sfârşitul trimestrului I, "Turbomecanica" a realizat venituri din exploatare în sumă de 21,72 milioane lei şi cheltuieli din exploatare de 18,48 milioane lei.

Valoarea totală a activelor a coborât cu 3,9%, la 112,1 milioane lei, faţă de cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Locul al doilea în topul randamentelor a revenit acţiunilor "Alro" (ALR), cu o apreciere de 15,59%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile "Oltchim" (OLT), cu o creştere de 14,70%.

Principalii indici de la BVB au înregistrat creşteri, în intervalul analizat, cel mai mult urcând indicele extins BET-XT, cu 2,00%. Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide douăsprezece acţiuni listate, a urcat cu 1,74%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a crescut cu 1,79%, în perioada analizată. În cadrul acestuia, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile "SIF Muntenia" (SIF4), cu o apreciere de 5,06%, raportată la moneda euro, în perioada menţionată.

Profitul net al companiei în primul trimestru din 2017 a fost de 5,67 milioane de lei, comparativ cu o pierdere de aproape 11 milioane de lei înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile totale ale "SIF Muntenia" în primul trimestru au fost de 11,31 milioane de lei, faţă de 8,06 milioane lei în perioada similară a anului trecut, în timp ce cheltuielile totale au scăzut la 5,4 milioane de lei, de la 19 milioane lei.

În trimestrul I 2017, activul total al companiei, calculat conform prevederilor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a crescut cu 4,21% (53,85 milioane lei), iar activul net cu 4,17% (48,98 milioane de lei).

În ultimul an (31 martie 2017 versus 31 martie 2016), activul total a crescut cu 9,34%, la 113,79 milioane lei, iar activul net cu 13,8%, la 148,2 milioane lei.

Topul fondurilor de investiţii, în perioada 8-15 mai, este condus de titlurile "Active Dinamic", cu o apreciere de 7,73%. Pe locul al doilea s-a situat "BRD Acţiuni" a cărui creştere a fost de 5,38%, în timp ce titlurile "Certinvest BET-FI Index", ce au urcat cu 2,82%, s-au situat pe poziţia a treia.

Cele mai bune randamente la depozite bancare în perioada analizată au fost de 0,11% pentru cele în lei şi de 0,02% pentru depozitele în euro.

Cotaţia aurului a scăzut cu 0,54%, în timp ce moneda naţională s-a apreciat cu 0,07% faţă de euro.

Precizare:  

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Investiţii Personale

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 6 OCTOMBRIE - 13 OCTOMBRIEMihai Tone, "Bitcoin România": "Aprecierea criptomonedei se datorează creşterii sale în popularitate"
17 oct. ANDREI IACOMI


DUPĂ CE ÎN CEA DE-A DOUA PARTE A VERII ŞI-A RELUAT TRENDUL ASCENDENT,BET-FI suferă cea mai importantă corecţie de la începutul anului
17 oct. ANDREI IACOMI


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 5 OCTOMBRIE - 12 OCTOMBRIEPlus de 7,69% pentru Alro, în contextul anunţării programului de investiţii
16 oct. A.I.


Surprize şi certitudini, la Londra
13 oct. Marius Tiţa


Bitcoin atinge un nou maxim istoric
13 oct. A.I.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 OCTOMBRIE - 11 OCTOMBRIETitlurile "Mecanică Fină" urcă pe primul loc în topul rentabilităţilor de la BVB
13 oct. A. I.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 3 OCTOMBRIE - 10 OCTOMBRIEOscilaţii mari de preţ, pentru cele mai rentabile două acţiuni de la BVB2
12 oct. A.I.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 SEPTEMBRIE-6 OCTOMBRIEBanca Transilvania - creştere de 2,94%, după zvonurile că atacă locul I în topul băncilor3
10 oct. Andrei Iacomi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 28 SEPTEMBRIE-5 OCTOMBRIETranselectrica devine cel mai rentabil emitent din BET şi BET-XT
09 oct. A.I.


PLASAMENTE ALTERNATIVEZilele negre şi nopţile albe ale galeriilor de artă
06 oct. Marius Tiţa

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.