Coldea informează Comisia de anchetă că a avut ocazional, "ca orice alt cetăţean", activităţi cu caracter privat

19 iun. 2017 Miscellanea
A.I.
Florian Coldea (Sursa foto: captură Youtube)
Florian Coldea (Sursa foto: captură Youtube)

Fostul prim-adjunct al directorului SRI Florian Coldea a trimis, luni, o scrisoare Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, în care informează că, atât în cursul zilei de 6 decembrie 2009, a avut ocazional, ca orice alt cetăţean, activităţi cu caracter privat, fără nicio legătură însă cu atribuţiile sale de serviciu sau care să implice calitatea sa profesională, potrivit surselor din presă.

Florian Coldea a afirmat: "Precizez că, la nivelul anului 2009 - puternic marcat de retorica electorală, România s-a confruntat cu o situaţie complexă de securitate, iar în aceste condiţii, potrivit competenţelor sale, în deplină echidistanţă şi neutralitate politică, SRI a depus eforturi considerabile, prin care s-a reuşit gestionarea în bune condiţii a riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii naţionale".

El a mai spus că, atât în cursul zilei de 6 decembrie 2009, cât şi ulterior, a desfăşurat activităţi circumscrise apărării, dar, ca orice alt cetăţean, a avut "ocazional" şi activităţi cu caracter privat, transmite News.ro.

Fostul prim-adjunct al directorului SRI a subliniat: "Atât în cursul zilei de 6 decembrie 2009, cât şi anterior şi ulterior acesteia, în calitate de prim-adjunct al directorului SRI, am desfăşurat cu precădere activităţi circumscrise apărării, promovării intereselor de securitate ale statului român şi protejării cetăţenilor României, potrivit competenţelor conferite instituţiei, adecvate funcţiei şi adaptate situaţiilor specifice (concret, în perioada în care ne referim, adaptarea contextului electoral). De asemenea, în mod firesc, ca orice alt cetăţean, ocazional am avut şi activităţi cu caracter privat - fără nicio legătură cu atribuţiile mele de serviciu sau care să implice calitatea mea profesională. Menţionez că aceste activităţi, deşi private, se supun prevederilor din normele şi regulamentele militare aplicabile personalului SRI şi nu au afectat în niciun fel conduita mea profesională sau îndeplinirea sarcinilor de serviciu".

Florian Coldea a mai spus, în contextul particular al zilei de 6 decembrie 2009, că "nu a luat cunoştinţă de niciun fel de date, informaţii, respectiv fapte sau împrejurări referitoare la posibilitatea afectării rezultatului scrutinului electoral sau cu privire la alte aspecte care fac obiectul activităţii Comisiei", precizează sursa citată.

Coldea a spus: "Vă asigur, cu deplină responsabilitate, că şi în ziua de 6 decembrie 2009, atât în cadrul activităţilor profesionale, cât şi al celor private, am acţionat în spiritul legii şi al regulamentelor militare. Încurajez orice persoană care consideră că deţine date sau indicii privind eventualele abateri de la lege şi/sau regulamentele militare în ceea cce priveşte activitatea mea profesională sau personală, să îşi îndeplinească obligaţia legală şi morală de a se adresa prompt autorităţilor competente".

El nu precizează dacă va veni la audiere în comisie, informează agenţia de presă.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Percheziţii ale Poliţiei Capitalei într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani
20 feb. D.I.


Fosta judecătoare Geanina Terceanu, condamnată definitiv, în dosarul Transferurilor
20 feb. A.C


PNL condiţionează votul pentru Spitalul Metropolitan de măsuri pentru construirea unor spitale în Sectoarele 3 şi 6
20 feb. V.D


ANM estimează în 2018 venituri de 60,85 milioane de lei
20 feb. V.D


Numărul companiilor care acordă tichete cadou de 8 martie a crescut cu 45% în 2017
20 feb. D.I.


Peste 30.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional
20 feb. D.I.


Peste 2.000 de hectare de păduri introduse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine
20 feb. D.I.


CURTEA DE CONTURI:"Plăţi nelegale de 1,42 milioane lei,efectuate de Ministerul Turismului pentru promovarea brandului turistic naţional"
20 feb. V.D


MIRCEA COSMA: "Dumnezeu mi-a dat dreptate"
19 feb. A.C


ICCJ a anunţat amânarea sentinţei lui Mircea şi Vlad Cosma pentru 5 martie
19 feb. A.C

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.