"Lactalis" propune licenţierea mărcii "La Dorna" către un terţ pentru o anumită perioadă de timp

17 iun. 18:38 Companii-Afaceri
Andrei Stan
"Lactalis" propune licenţierea mărcii "La Dorna" către un terţ pentru o anumită perioadă de timp

Grupul "Lactalis" propune licenţierea mărcii de unt "La Dorna" pentru o anumită perioadă de timp către un terţ, având în vedere faptul că autoritatea de concurenţă consideră că tranzacţia prin care grupul preia "Covalact" şi "Lactate Harghita" riscă să ducă la consolidarea poziţiei pe piaţa producţiei şi comercializării untului la nivel naţional, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Concurenţei.

Sursa citată precizează: "Consiliul Concurenţei pune în dezbatere publică angajamentele formulate de grupul Lactalis pentru a elimina preocupările legate de concurenţă identificate în contextul achiziţiei societăţilor Covalact SA şi Lactate Harghita SA. În urma analizei, autoritatea de concurenţă a constatat că tranzacţia poate conduce la consolidarea poziţiei grupului Lactalis pe piaţa producţiei şi comercializării untului, la nivel naţional. Consiliul Concurenţei şi-a exprimat îngrijorările de ordin concurenţial pe această piaţă cu privire la reducerea posibilităţilor de alegere ale consumatorilor. Angajamentele propuse de grupul Lactalis constau în licenţierea mărcii de unt «La Dorna» pentru o anumită perioadă de timp către un terţ (societate comercială cu competenţă industrială relevantă, independentă de grupul Lactalis), corelată cu schimbarea mărcii («re-branding») de către terţ".

Ulterior acestei perioade, marca de unt "La Dorna" se va reîntoarce în portofoliul grupului "Lactalis", care se va abţine de la folosirea respectivei mărci pentru unt, pentru o perioadă de timp suficientă ca terţul să poată beneficia de creşterea cotei sale de piaţă.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse de către grupul "Lactalis" până la data de 23 iunie.

"După analiza observaţiilor formulate de către terţi, Consiliul Concurenţei poate solicita părţilor modificarea propunerilor şi poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor", se mai arată în comunicat.

Autoritatea de concurenţă precizează că va verifica îndeplinirea angajamentelor de către grupul "Lactalis".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Huawei a lansat în ţara noastră noua serie Mate
24 nov. G.F.


MINISTERUL ECONOMIEI:"Potenţialul de resurse uranifere, în care s-a investit până în prezent, a atins circa 30%"
24 nov. Andreea Cuzub


"Superbet" a intrat pe piaţa pariurilor sportive din Polonia
24 nov. Andrei Stan


PAYU ROMÂNIA: Tranzacţiile online au crescut de Black Friday cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut
24 nov. Andreea Cuzub


STUDIU, LA COMANDA ASOCIAŢIEI ROMÂNE A MAGAZINELOR ONLINE:"Peste o treime din produsele vândute offline sunt mai scumpe decât cele online"
24 nov. A.I.


Engie a vândut o termocentrală pe bază de cărbune din Australia
24 nov.


Braşovenii de la Libris.ro investesc 3 milioane de euro într-un nou depozit de carte
24 nov. OVIDIU VRÂNCEANU


Conducerea Airbus, audiată în cadrul investigaţiilor legate de vânzarea unor sateliţi către Kazahstan
24 nov. A.S.


BOGDAN PANDELICĂ:"ANPC a primit câteva sute de plângeri cu privire la promoţiile de Black Friday"
24 nov. F.A.


Consiliul Concurenţei derulează investigaţii în energie şi pe piaţa lemnului1
24 nov. RAMONA RADU

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.