"Lactalis" propune licenţierea mărcii "La Dorna" către un terţ pentru o anumită perioadă de timp

17 iun. 18:38 Companii-Afaceri
Andrei Stan
"Lactalis" propune licenţierea mărcii "La Dorna" către un terţ pentru o anumită perioadă de timp

Grupul "Lactalis" propune licenţierea mărcii de unt "La Dorna" pentru o anumită perioadă de timp către un terţ, având în vedere faptul că autoritatea de concurenţă consideră că tranzacţia prin care grupul preia "Covalact" şi "Lactate Harghita" riscă să ducă la consolidarea poziţiei pe piaţa producţiei şi comercializării untului la nivel naţional, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Concurenţei.

Sursa citată precizează: "Consiliul Concurenţei pune în dezbatere publică angajamentele formulate de grupul Lactalis pentru a elimina preocupările legate de concurenţă identificate în contextul achiziţiei societăţilor Covalact SA şi Lactate Harghita SA. În urma analizei, autoritatea de concurenţă a constatat că tranzacţia poate conduce la consolidarea poziţiei grupului Lactalis pe piaţa producţiei şi comercializării untului, la nivel naţional. Consiliul Concurenţei şi-a exprimat îngrijorările de ordin concurenţial pe această piaţă cu privire la reducerea posibilităţilor de alegere ale consumatorilor. Angajamentele propuse de grupul Lactalis constau în licenţierea mărcii de unt «La Dorna» pentru o anumită perioadă de timp către un terţ (societate comercială cu competenţă industrială relevantă, independentă de grupul Lactalis), corelată cu schimbarea mărcii («re-branding») de către terţ".

Ulterior acestei perioade, marca de unt "La Dorna" se va reîntoarce în portofoliul grupului "Lactalis", care se va abţine de la folosirea respectivei mărci pentru unt, pentru o perioadă de timp suficientă ca terţul să poată beneficia de creşterea cotei sale de piaţă.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse de către grupul "Lactalis" până la data de 23 iunie.

"După analiza observaţiilor formulate de către terţi, Consiliul Concurenţei poate solicita părţilor modificarea propunerilor şi poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor", se mai arată în comunicat.

Autoritatea de concurenţă precizează că va verifica îndeplinirea angajamentelor de către grupul "Lactalis".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Covasna a obţinut 18,66 milioane de lei din fonduri europene pentru refacerea infrastructurii
18 aug. OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov


"Air Berlin" negociază cu trei companii vânzarea operaţiunilor sale
18 aug.


ÎN CIUDA CONTROVERSELOR PE SUBIECT,Directorul Loteriei informează că a semnat contractul pentru achiziţia terminalelor loteristice2
18 aug. EMILIA OLESCU


Oltchim întrerupe activitatea de producţie pentru revizie generală
18 aug.


ION LUNGU, PREŞEDINTELE AFEER:"Câţiva traderi se află în dificultate, după creşterea preţului electricităţii"
18 aug. EMILIA OLESCU


ÎN PRIMUL SEMESTRU,Profit net în scădere cu 21,7% pentru Agricover Credit IFN
18 aug. A.A.


Ucraina va folosi tehnologia Blockchain pentru tranzacţiile imobiliare
18 aug. ADI IACOB


STUDIU GFK TEMAX: Creştere semnificativă pentru sectorul telecom, în trimestrul al doilea
17 aug. Andrei Stan


Apple emite pentru prima dată obligaţiuni canadiene în dolari
17 aug. Cristina Radu


Primăria Capitalei reia licitaţia privind cele 400 de noi autobuze
17 aug. Andrei Stan

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.