Shhaideh îi cere prim-ministrului să numească urgent secretar general şi secretari generali adjuncţi la MDRAP 2

19 iun. 12:27 Politică
A.I.
Sevil Shhaideh (Sursa foto: Wikipedia)
Sevil Shhaideh (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 13:03 Sevil Shhaideh a venit la Palatul Victoria

Ministrul demisionar al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a venit, în jurul orei 12.40, la sediul Guvernului, pentru a se întâlni cu premierul Sorin Grindeanu în urma cererii acestuia de a iscuta despre stadiul programelor începure de Ministerul Dezvoltării, potrivit surselor din presă.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, duminică, la Guvern, că a demis toţi secretarii de stat, secretarul general şi secretarul general adjunct de la Ministerul Dezvoltării, pentru ca Sevil Shhaideh să nu mai poată semna nimic, nici prin interpuşi. La scurt timp de la anunţul premierului, deciziile de demiteri au şi fost publicate în Monitorul Oficial, transmite News.ro.

Sorin Grindeanu a afirmat duminică: "Nu accept ca acest program (PNDL) să fie folosit în scopuri politice şi nu am de gând să tolerez aşa ceva şi tocmai pentru a înlătura orice umbră am semnat astăzi ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării, pentru secretarul general şi secretarii generali adjuncţi. De astăzi, doamna Sevil Shhaideh nu mai poate semna nici dumneai, nici prin interpuşi niciun act care să aibă legătură cu PNDL".

El a mai spus că o invită pe Sevil Shhaideh luni la o discuţie pentru a-i comunica stadiul proiectelor în derulare, precizează sursa citată.

"Ştiu că este un om care în final va respecta legea", a spus Grindeanu.

Tot duminică ministrul demisionar al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a anunţat că ia în calcul să facă o plângere penală împotriva premierul Sorin Grindeanu, după declaraţiile acestuia potrivit cărora PNLD 2 riscă să fie folosit politic, scrie agenţia de presă.

(A.I.)

---

Sevil Shhaideh îi cere prim-ministrului Sorin Grindeanu să numească urgent secretar general şi secretari generali adjuncţi la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, după ce i-a demis pe cei care ocupau aceste funcţii.

Un comunicat de presă al ministerului precizează: "Pentru deblocarea imediată a situaţiei create la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin demiterea, alături de secretarii de stat, şi a secretarului general şi a secretarilor generali adjuncţi, care, conform Legii nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, "asigură stabilitatea funcţionării ministerului, continuitatea conducerii şi realizarea legăturilor funcţionale între structurile ministerului; (...) colaborează cu compartimentele de specialitate din cadrul Secretariatului General al Guvernului, cu secretarii generali din celelalte ministere (...); primesc şi transmit spre avizare ministerelor proiectele de acte normative iniţiate de minister şi asigură avizarea actelor normative primite de la alţi iniţiatori (...); coordonează întregul personal al ministerului", viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, a solicitat numirea şi emiterea deciziilor privind exercitarea cu caracter temporar a celor trei funcţii publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici, în regim de urgenţă, până astăzi la orele 12.00".

Potrivit comunicatului, această solicitare de urgenţă a survenit ca urmare a convocării astăzi, la ora 12.30, a şedinţei pregătitoare de guvern, la care persoanele abilitate conform legii să participe sunt fie secretarul de stat desemnat, fie secretarul general.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de zaza în data de 19.06.2017, 14:26

.....S-au schimbat ordinele ierarhice...De cand da ORDINE ministrul la prim ministru >>

1.1.   just (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2017, 15:04

Bravo!

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

OVIDIU RAEŢCHI:"Legea privind clădirile cu risc seismic este blocată în comisii de un an şi jumătate"
19 sep. Mina Irina


Dragnea: "Legea anti-fumat o să rămână nemodificată"
19 sep. M.I.


GIGEL ŞTIRBU: "Guvernul nu a explicat încă dacă putea fi prevenit decesul celor opt persoane în urma furtunii"
19 sep. M.I.


USR face un apel la solidaritate politică împotriva modificărilor legii antifumat
19 sep. A.C.


CORINA CREŢU DESPRE ACCESAREA FONDURILOR UE:"La regulile europene, România a adăugat o birocraţie excesivă"1
19 sep. A.G.


DANIEL BUDA:Aderarea la spaţiul Schengen - nu doar un drept al României, ci şi o obligaţie a UE
19 sep. A consemnat ANCUŢA STANCIU


VICEPREMIERUL CIOLACU: "România îndeplineşte toate condiţiile asumate faţă de UE în materie de securizare a frontierelor"
18 sep. Andrei Stan


FLORIN ROMAN A IEŞIT DIN GREVA FOAMEI DUPĂ MAI PUŢIN DE TREI ORE: "Au fost alocaţi banii pentru Monumentul Unirii"
18 sep. S.A.


UPDATEMoţiunea simplă pe Educaţie, depusă de PNL şi USR, a fost respinsă de Senat
18 sep. A.C.


TRAIAN BĂSESCU: "Dacă aş fi preşedinte, m-aş îngrijora de erodarea încrederii în instituţii fundamentale, cum este justiţia"1
18 sep. M.I.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.