Târgul Gaudeamus s-a încheiat 1

21 nov. 2016 Cultură
Ionuţ Stănescu
Târgul Gaudeamus s-a încheiat

Ediţia din acest an a Târgului Internaţional Gaudeamus, organizat de Radio România (Centrul Cultural Media), s-a încheiat ieri.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, numărul mare al participanţilor (peste 300), al evenimentelor pe care târgul le-a găzduit (peste 850) şi al vizitatorilor, peste 125.000, egalează recordul înregistrat la ediţia precedentă.

Târgul Internaţional Gaudeamus a avut loc în acest an în perioada 16 - 20 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo.

Ediţia 2017 va avea loc în perioada 22 - 26 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo, şi va avea ca invitat de onoare Statele Unite ale Americii.

Trofeele Gaudeamus, ai căror câştigători au fost stabiliţi prin votul publicului, au fost acordate Editurilor Humanitas (locul 1), RAO (locul 2) şi Nemira (locul 3).

Trofeul pentru "Cea mai râvnită carte a târgului" a revenit Editurii Arthur, pentru seria "Harry Potter" de J. K. Rowling.

Invitatul de onoare al ediţiei a fost China, prima ţară din afara Europei care a participat la târg în această calitate.

Preşedintele de onoare al Târgului Gaudeamus 2016 a fost profesorul univ. dr. Liviu Papadima, prorectorul Universităţii din Bucureşti.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2016, 11:57

Am cumparat si am citit pe in aceasta noapte cartea "Dialoguri de duminica", autori Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu! Excelentă carte, ambrozie pentru spirit!

Articole din aceeaşi secţiune

Cultură

PREMIERĂBacalaureat, "colecţia" iarnă - vară
15 ian. OCTAVIAN DAN


EDUCAŢIEValul reformelor a ajuns şi la regulamentul de organizare al şcolilor
11 ian. Octavian Dan


Tineri români de excepţie au fost premiaţi la Gala Studenţilor Români din Străinătate 2018
08 ian. I.M.


MINISTRUL EDUCAŢIEI A ÎNTOCMIT UN RAPORT DE ACTIVITATE LA ŞASE LUNI DE MANDATÎnvăţământul digitalizat - unul dintre obiectivele MEN
08 ian. F.A.


Avem "manual unic", se caută autori!
22 dec. 2017 OCTAVIAN DAN


"Manualul unic" a fost adoptat de Guvern!1
18 dec. 2017 OCTAVIAN DAN


Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri, de Bogdan Bucur
15 dec. 2017


Educaţie - buget mărit, pretenţii în creştere5
14 dec. 2017 O.D.


EDUCAŢIEObiectiv clar: reducerea abandonului şcolar2
05 dec. 2017 O.D.


NECROLOGActriţa Cristina Stamate a încetat din viaţă
27 nov. 2017 G.F.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.