Acţionarii "Renault" au aprobat pachetul salarial de şapte milioane de euro pentru Carlos Ghosn

Acţionarii "Renault" au aprobat săptămâna trecută, în Adunarea Generală anuală, pachetul salarial pe 2016 al şefului producătorului auto francez, Carlos Ghosn, a cărui remuneraţie a fost o sursă de conflict în ultimii ani, transmite Reuters, conform Agerpres.

În 2016, Carlos Ghosn a primit o remuneraţie de şapte milioane de euro (7,8 milioane de dolari) de la "Renault", din care 1,23 milioane euro salariu fix, iar restul, în numerar sau acţiuni, fiind calculat pe baza unor criterii de performanţă.

Actualul preşedinte francez Emmanuel Macron, pe vremea când era ministrul al Economiei, critica în mod frecvent salariul şefului "Renault", cei doi având deseori divergenţe în privinţa rolului statului în grupul auto. Statul francez este cel mai mare acţionar al "Renault", cu o participaţie de aproape 20%.

În plus, potrivit unor informaţii apărute recent în presă, alianţa "Renault"-"Nissan" analizează un sistem de ascundere a bonusurilor suplimentare pentru directorii săi, via o societate special înfiinţată în acest scop în Olanda.

Dacă se ia în calcul şi salariul pe care i l-a plătit grupul auto japonez "Nissan", remuneraţia de 15,4 milioane de euro acordată lui Carlos Ghosn în 2016 face din acesta cel mai bine plătit director al unei companii incluse în indicele bursier CAC 40, susţine firma de consultanţă Proxinvest.

Joi, Ghosn a dat asigurări că alianţa "Renault"-"Nissan" nu va introduce o schemă de bonusuri suplimentare pentru directori.

Cu cele 10 mărci ale sale, alianţa "Renault"-"Nissan" a vândut anul trecut aproape 10 milioane de vehicule, ceea ce i-ar permite ca în acest an să se bată cu "Volkswagen" (Germania) şi "Toyota" (Japonia) pentru titlul de cel mai mare producător auto mondial. În plus, "Renault" a încheiat anul 2016 cu un profit net record de 3,54 miliarde de euro.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au deschis în creştere
21 sep. Mina Irina


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Trei indici asiatici erau în urcare
21 sep. Mina Irina


Wall Street a închis în urcare
21 sep. Mina Irina


RAPORTAT LA VALUTELE MAJOREDolarul, aproape de nivelul minim al ultimilor doi ani şi opt luni
21 sep. V.R.


"Thyssenkrupp" şi "Tata Steel" au semnat memorandumul de înţelegere pentru fuziune
21 sep.


OECD: Economia mondială va înregistra, în 2017, cel mai rapid ritm de creştere din ultimii şase ani
21 sep.


POSIBILĂ ANCHETĂ VIITOARE A AUTORITĂŢILOR ANTITRUST"Luxottica" şi "Essilor" nu au făcut concesiile necesare pentru aprobarea fuziunii
21 sep. ALINA VASIESCU


E.ON negociază vânzarea diviziei Uniper către grupul finlandez Fortum
21 sep.


Acţiunile "Piraeus Bank" au pierdut, ieri, peste 20%
21 sep. A.V.


B&N Bank din Rusia a primit asistenţă financiară de urgenţă de la banca centrală
21 sep. A.V.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.