Acţionarii "Renault" au aprobat pachetul salarial de şapte milioane de euro pentru Carlos Ghosn

Acţionarii "Renault" au aprobat săptămâna trecută, în Adunarea Generală anuală, pachetul salarial pe 2016 al şefului producătorului auto francez, Carlos Ghosn, a cărui remuneraţie a fost o sursă de conflict în ultimii ani, transmite Reuters, conform Agerpres.

În 2016, Carlos Ghosn a primit o remuneraţie de şapte milioane de euro (7,8 milioane de dolari) de la "Renault", din care 1,23 milioane euro salariu fix, iar restul, în numerar sau acţiuni, fiind calculat pe baza unor criterii de performanţă.

Actualul preşedinte francez Emmanuel Macron, pe vremea când era ministrul al Economiei, critica în mod frecvent salariul şefului "Renault", cei doi având deseori divergenţe în privinţa rolului statului în grupul auto. Statul francez este cel mai mare acţionar al "Renault", cu o participaţie de aproape 20%.

În plus, potrivit unor informaţii apărute recent în presă, alianţa "Renault"-"Nissan" analizează un sistem de ascundere a bonusurilor suplimentare pentru directorii săi, via o societate special înfiinţată în acest scop în Olanda.

Dacă se ia în calcul şi salariul pe care i l-a plătit grupul auto japonez "Nissan", remuneraţia de 15,4 milioane de euro acordată lui Carlos Ghosn în 2016 face din acesta cel mai bine plătit director al unei companii incluse în indicele bursier CAC 40, susţine firma de consultanţă Proxinvest.

Joi, Ghosn a dat asigurări că alianţa "Renault"-"Nissan" nu va introduce o schemă de bonusuri suplimentare pentru directori.

Cu cele 10 mărci ale sale, alianţa "Renault"-"Nissan" a vândut anul trecut aproape 10 milioane de vehicule, ceea ce i-ar permite ca în acest an să se bată cu "Volkswagen" (Germania) şi "Toyota" (Japonia) pentru titlul de cel mai mare producător auto mondial. În plus, "Renault" a încheiat anul 2016 cu un profit net record de 3,54 miliarde de euro.

Opinia cititorului

Articole din aceeiaşi secţiune

Internaţional

Bursele asiatice au închis în scădere
28 iun. A.C.


Bursele europene au deschis în scădere
28 iun. Andrei Stan


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în scădere
28 iun. Andrei Stan


Wall Street a închis în scădere
28 iun. Andrei Stan


TRANZACŢIE EVALUATĂ LA PESTE 800 MILIOANE EURO ÎN SECTORUL BANCAR SPANIOL"Bankia" preia "Banco Mare Nostrum"
28 iun. A.V.


BURSELE DIN LUMEDeclaraţiile preşedintelui BCE trag în jos bursele din Europa
28 iun. A.V.


Comisia Europeană a amendat "Google" cu suma record de 2,42 miliarde euro
28 iun. ADI IACOB


LE PREIA NATURA COSMETICOS"L'Oreal" a semnat contractul pentru vânzarea magazinelor "The Body Shop"
28 iun. A.V.


Handelsblatt: "Siemens" şi "Bombardier" negociază fuziunea diviziilor lor feroviare
28 iun.


Preţul argintului, în creştere
28 iun. A.V.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.