EURODEPUTATUL VICTOR NEGRESCU DESPRE ELIMINAREA TARIFELOR DE ROAMING:

"O suprataxă nedreaptă este desfiinţată"

14 iun. 13:04 Politică
A.I.
Victor Negrescu (Sursa foto: Wikipedia)
Victor Negrescu (Sursa foto: Wikipedia)

Începând cu 15 iunie 2017, cetăţenii europeni nu vor mai fi nevoiţi să plătească taxe de roaming atunci când călătoresc în interiorul Uniunii Europene şi folosesc serviciile de telefonie mobilă pentru convorbiri, mesaje sau accesarea internetului.

Este un pas concret prin care Uniunea Europeană înţelege să construiască Piaţa Unică Digitală în avantajul cetăţenilor săi, afirmă eurodeputatul Victor Negrescu, care avertizează că interesele consumatorilor trebuie să primeze, iar companiile de telefonie nu trebuie să abuzeze de noile reguli, în detrimentul acestora.

Europarlamentarul social-democrat a afirmat: "Uniunea Europeană renunţă la bariera tarifelor de roaming. Faptul că această suprataxă nedreaptă este desfiinţată reprezintă o veste foarte bună pentru românii care se deplasează pe termen scurt în afara ţării, fiindcă vor putea să comunice mai mult şi mai uşor cu familiile. În acelaşi timp, e un sprijin important şi pentru antreprenori, care nu vor fi nevoiţi să suporte costuri exagerate atunci când se deplasează în Europa şi încearcă să coordoneze de la distanţă activitatea de acasă".

Acesta avertizează că implementarea noilor reguli trebuie făcută în avantajul cetăţenilor, nu al companiilor de telefonie, atrăgând atenţia că detaliile pot lăsa loc pentru interpretări: "Operatorii de telefonie mobilă trebuie să respecte drepturile consumatorilor şi să evite orice fel de abuzuri împotriva acestora. Mă refer la posibilitatea introducerii de plafoane pentru transferul de date în afara ţării la preţuri naţionale; aşa-numita ‚utilizare rezonabilă' a datelor nu trebuie să devină un pretext pentru companii de a limita un drept dobândit de consumatori şi de a introduce nejustificat tarife suplimentare".

Tarifarea serviciilor de roaming la preţurile de pe piaţa naţională este un exemplu concret de politică europeană care are efecte pozitive în viaţa cetăţenilor, dar şi o ilustrare a beneficiilor aduse de integrarea tot mai puternică în cadrul Uniunii Europene, subliniază eurodeputatul social-democrat.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

IOHANNIS LA ONU: ÎN CONTEXTUL CREŞTERII VIOLENŢEI ŞI A DEZINFORMĂRII,"România este convinsă că doar prin educaţie de calitate putem contracara tendinţele extremiste cu care se confruntă tinerii"
21 sep. M.I.


Noiembrie, încă o rundă de alegeri parţiale
21 sep. O.D.


MARIUS BUDĂI: "Câştigul mediu net al românilor a crescut cu 15,1% în luna iulie"
20 sep. Mina Irina


OLGUŢA VASILESCU:"Angajaţii vor avea o creştere a salariului net de circa 4%, prin scăderea contribuţiilor de la 39,25% la 35%"
20 sep. Mina Irina


Dragnea: "Nu se pune problema unei remanieri în această perioadă"
20 sep. Mina Irina


Ministrul Fifor s-a întâlnit cu adjunctul consilierului pe securitate naţională al lui Donald Trump
19 sep. Andrei Stan


OVIDIU RAEŢCHI:"Legea privind clădirile cu risc seismic este blocată în comisii de un an şi jumătate"
19 sep. Mina Irina


Dragnea: "Legea anti-fumat o să rămână nemodificată"
19 sep. M.I.


GIGEL ŞTIRBU: "Guvernul nu a explicat încă dacă putea fi prevenit decesul celor opt persoane în urma furtunii"
19 sep. M.I.


USR face un apel la solidaritate politică împotriva modificărilor legii antifumat
19 sep. A.C.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.