EURODEPUTATUL VICTOR NEGRESCU DESPRE ELIMINAREA TARIFELOR DE ROAMING:

"O suprataxă nedreaptă este desfiinţată"

14 iun. 13:04 Politică
A.I.
Victor Negrescu (Sursa foto: Wikipedia)
Victor Negrescu (Sursa foto: Wikipedia)

Începând cu 15 iunie 2017, cetăţenii europeni nu vor mai fi nevoiţi să plătească taxe de roaming atunci când călătoresc în interiorul Uniunii Europene şi folosesc serviciile de telefonie mobilă pentru convorbiri, mesaje sau accesarea internetului.

Este un pas concret prin care Uniunea Europeană înţelege să construiască Piaţa Unică Digitală în avantajul cetăţenilor săi, afirmă eurodeputatul Victor Negrescu, care avertizează că interesele consumatorilor trebuie să primeze, iar companiile de telefonie nu trebuie să abuzeze de noile reguli, în detrimentul acestora.

Europarlamentarul social-democrat a afirmat: "Uniunea Europeană renunţă la bariera tarifelor de roaming. Faptul că această suprataxă nedreaptă este desfiinţată reprezintă o veste foarte bună pentru românii care se deplasează pe termen scurt în afara ţării, fiindcă vor putea să comunice mai mult şi mai uşor cu familiile. În acelaşi timp, e un sprijin important şi pentru antreprenori, care nu vor fi nevoiţi să suporte costuri exagerate atunci când se deplasează în Europa şi încearcă să coordoneze de la distanţă activitatea de acasă".

Acesta avertizează că implementarea noilor reguli trebuie făcută în avantajul cetăţenilor, nu al companiilor de telefonie, atrăgând atenţia că detaliile pot lăsa loc pentru interpretări: "Operatorii de telefonie mobilă trebuie să respecte drepturile consumatorilor şi să evite orice fel de abuzuri împotriva acestora. Mă refer la posibilitatea introducerii de plafoane pentru transferul de date în afara ţării la preţuri naţionale; aşa-numita ‚utilizare rezonabilă' a datelor nu trebuie să devină un pretext pentru companii de a limita un drept dobândit de consumatori şi de a introduce nejustificat tarife suplimentare".

Tarifarea serviciilor de roaming la preţurile de pe piaţa naţională este un exemplu concret de politică europeană care are efecte pozitive în viaţa cetăţenilor, dar şi o ilustrare a beneficiilor aduse de integrarea tot mai puternică în cadrul Uniunii Europene, subliniază eurodeputatul social-democrat.

Opinia cititorului

Articole din aceeiaşi secţiune

Politică

Preşedintele Bulgariei a lăudat eforturile anticorupţie ale României
28 iun. Andrei Stan


ALERTDragnea a anunţat componenţa Guvernului Tudose3
28 iun. S.A.


Tudorel Toader: "Este absolut necesar să se procedeze la o evaluare a întregii legislaţii"3
28 iun. Andrei Stan


Sindicatul Naţional al Poliţiştilor anunţă că va organiza noi proteste în faţa sediului PSD, luna viitoare1
28 iun.


Preşedintele României a semnat astăzi un număr de opt decrete
27 iun. Cristina Radu


Parchetul General a clasat dosarul referitor la OUG 13
27 iun. Andrei Stan


LUDOVIC ORBAN: "Mihai Tudose nu are niciuna dintre calităţile necesare de a conduce un guvern"
27 iun. Andrei Stan


Dosarul privind alegerile prezidenţiale din decembrie 2009 a fost clasat
27 iun. Andrei Stan


CINE CÂŞTIGĂ DIN CAMPANIA PENTRU UNIRETraian Băsescu deschide sezonul la populismul unionist1
27 iun. MIHNEA DUMITRU


EXCLUS DIN ALDE PENTRU CĂ NU A VOTAT ÎMPOTRIVA LUI GRINDEANURemus Borza: "Nu sunt sluga nimănui, cu atât mai puţin a unui preşedinte de partid"4
27 iun. A.S.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.