EURODEPUTATUL VICTOR NEGRESCU DESPRE ELIMINAREA TARIFELOR DE ROAMING:

"O suprataxă nedreaptă este desfiinţată"

14 iun. 2017 Politică
A.I.
Victor Negrescu (Sursa foto: Wikipedia)
Victor Negrescu (Sursa foto: Wikipedia)

Începând cu 15 iunie 2017, cetăţenii europeni nu vor mai fi nevoiţi să plătească taxe de roaming atunci când călătoresc în interiorul Uniunii Europene şi folosesc serviciile de telefonie mobilă pentru convorbiri, mesaje sau accesarea internetului.

Este un pas concret prin care Uniunea Europeană înţelege să construiască Piaţa Unică Digitală în avantajul cetăţenilor săi, afirmă eurodeputatul Victor Negrescu, care avertizează că interesele consumatorilor trebuie să primeze, iar companiile de telefonie nu trebuie să abuzeze de noile reguli, în detrimentul acestora.

Europarlamentarul social-democrat a afirmat: "Uniunea Europeană renunţă la bariera tarifelor de roaming. Faptul că această suprataxă nedreaptă este desfiinţată reprezintă o veste foarte bună pentru românii care se deplasează pe termen scurt în afara ţării, fiindcă vor putea să comunice mai mult şi mai uşor cu familiile. În acelaşi timp, e un sprijin important şi pentru antreprenori, care nu vor fi nevoiţi să suporte costuri exagerate atunci când se deplasează în Europa şi încearcă să coordoneze de la distanţă activitatea de acasă".

Acesta avertizează că implementarea noilor reguli trebuie făcută în avantajul cetăţenilor, nu al companiilor de telefonie, atrăgând atenţia că detaliile pot lăsa loc pentru interpretări: "Operatorii de telefonie mobilă trebuie să respecte drepturile consumatorilor şi să evite orice fel de abuzuri împotriva acestora. Mă refer la posibilitatea introducerii de plafoane pentru transferul de date în afara ţării la preţuri naţionale; aşa-numita ‚utilizare rezonabilă' a datelor nu trebuie să devină un pretext pentru companii de a limita un drept dobândit de consumatori şi de a introduce nejustificat tarife suplimentare".

Tarifarea serviciilor de roaming la preţurile de pe piaţa naţională este un exemplu concret de politică europeană care are efecte pozitive în viaţa cetăţenilor, dar şi o ilustrare a beneficiilor aduse de integrarea tot mai puternică în cadrul Uniunii Europene, subliniază eurodeputatul social-democrat.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

DANIEL CHIŢOIU, SECRETAR GENERAL AL ALDE:"ALDE a luat act de demisia lui Mihai Tudose din funcţia de prim-ministru"
16 ian. Andreea Cuzub


ALINA GORGHIU:"Un gest rezonabil ar fi ca PSD să se retragă de la guvernare"
16 ian. Andreea Cuzub


GABRIEL OPREA, DESPRE POLIŢISTUL ACUZAT DE PEDOFILIE:"Nu am auzit niciodată de el"
16 ian. Andreea Cuzub


Premierul Shinzo Abe ajunge astăzi în ţara noastră
16 ian. D.I


Tudorel Toader, întrevedere la CEDO privind condiţiile din penitenciare
16 ian. Andreea Cuzub


Comitetul Executiv al PSD se întruneşte astăzi pentru a nominaliza un nou premier, după demisia lui Tudose
16 ian. Andreea Cuzub


AMBASADORUL BULGARIEI ÎN ROMÂNIA, TODOR CHOROV: "Prioritatea noastră la preşedinţia UE - crearea unei legături între Balcanii de Vest şi Europa"
16 ian. RAMONA RADU


CRISTIAN DUŢU, DIRECTOR EXECUTIV AL DIRECŢIEI VENIT BUGET LOCAL SECTOR 2 BUCUREŞTI:"Vrem să economisim 150.000 de euro pe an prin implementarea platformei de interacţiune online"
16 ian. A.I.


ANALIŞTI POLITICI:"Bătălia de la conducerea PSD nu clinteşte electoratul social-democrat"26
16 ian. A.S.


TURCAN: "Avem nevoie de un stat cu o democraţie puternică şi care să nu servească clanurilor politice"
15 ian. Vlad Dobrea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.