SECRETARUL DE STAT AL MINISTERULUI MEDIULUI:

"Acordul de la Paris reprezintă un pas cheie în lupta împotriva schimbărilor climatice"

19 iun. 20:11 Miscellanea
Cristina Radu
Ministerul Mediului
Ministerul Mediului

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului, Constantin Uricec, a participat astăzi la reuniunea Consiliului de Mediu al Uniunii Europene de la Luxemburg, conform unui comunicat trimis de Minister. Consiliul este principalul organism de decizie al U.E. care supraveghează dezvoltarea durabilă a activităţilor economice şi sociale cu respectarea legislaţiei şi standardelor pentru protecţia mediului.

Constantin Uricec a precizat: "Acordul de la Paris reprezintă un pas cheie în calea lungă şi dificilă a comunităţii internaţionale în lupta împotriva schimbărilor climatice. El reprezintă mai mult decât un instrument multilateral, este un angajament global de a acţiona împreună pentru a limita efecte negative ireversibile pentru umanitate, dar şi pentru a oferi promisiunea unei vieţi mai bune cetăţenilor noştri şi un cadru mai bun şi mai predictibil pentru investiţiile şi tehnologiile < < curate > >. Considerăm că trebuie să rămânem ancoraţi în realitate şi să ne continuăm cu fermitate drumul pe care am pornit încă din 2014, când la nivel de Stat şi de Guvern s-a decis ca UE să fie lider la nivel global în combaterea efectelor negative ale schimbărilor climatice".

Secretarul de stat a reafirmat angajamentul ţării de a participa la luarea deciziilor în domeniul protecţiei mediului la nivelul UE. Acesta a declarat: "UE prin Statele Membre trebuie să rămână un pilon de stabilitate şi continuitate în discuţiile despre climă la nivel global. Aceasta presupune să ne îndeplinim angajamentele deja asumate în plan european şi internaţional, dar, pe de altă parte, trebuie să rămânem deschişi la găsirea unor soluţii care să menţină partenerii internaţionali, inclusiv SUA, angajaţi în discuţiile privind starea planetei şi combaterea schimbărilor climatice."

Printre subiectele aflate pe agenda Consiliului de Mediu s-a aflat propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului referitor la ţintele obligatorii de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de către Statele Membre în 2012-2030 pentru o Uniune a Energiei rezilientă şi respectiv de modificare şi completare a Regulamentului nr. 252/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului privind mecanismul de monitorizare şi raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Alt subiect discutat a fost propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului vizând includerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din utilizarea terenurilor, schimbarea destinaţiei terenurilor şi silvicultură în cadrul vizând energia şi clima şi de modificare şi completare a Regulamentului 252/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului privind mecanismul de monitorizare şi raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Totodată, au fost dezbătute şi proiectul de concluzii ale Consiliului privind Planul de Acţiune al UE pentru natură, cetăţeni şi economie şi respectiv propunerea de Directivă a Parlamentului European şi a Consiliului de modificare şi completare a Directivelor 2000/53/CE vizând vehiculele uzate, 2006/66/CE vizând bateriile şi acumulatorii şi deşeurile din baterii şi acumulatori şi 2012/19/UE vizând deşeurile de echipamente electrice şi electronice şi 1999/31/CE vizând depozitarea deşeurilor.


Opinia cititorului

Articole din aceeiaşi secţiune

Miscellanea

Incendiu puternic la două depozite din Baloteşti
28 iun. Andrei Stan


AFIR:Au fost solicitate fondurile pentru investiţii în sectorul zootehnic
27 iun. Cristina Radu


AGENT GREEN:Raportul oficial al dezastrului de Vidraru indică că s-a tăiat cu 4100 % peste cotă
27 iun. Cristina Radu


ANOFM: Un număr de 27.222 locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional
27 iun. Cristina Radu


ALERTIncendiu puternic în Baloteşti
27 iun. Mina Irina


FSNPPC: "Ne pregătim de proteste în faţa sediului PSD din Bucureşti"
27 iun. A.C.


PENTRU UN IMPULS ASUPRA SECTORULUI FINANCIAR ŞI CELUI PROFESIONAL, Lord Mayor of London vizitează ţara noastră
27 iun. A.C.


Studiu Bold al Lowe descoperă corelaţia dintre digital şi sănătate la români
26 iun. Cristina Radu


MediaSind a sesizat Comisia Europeană privind problemele salariaţilor din cultură şi mass-media
26 iun. A.A.


Mentorat în antreprenoriat pentru beneficiarii programului StartUp Nation
26 iun. A.I.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.