SECRETARUL DE STAT AL MINISTERULUI MEDIULUI:

"Acordul de la Paris reprezintă un pas cheie în lupta împotriva schimbărilor climatice"

19 iun. 2017 Miscellanea
Cristina Radu
Ministerul Mediului
Ministerul Mediului

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului, Constantin Uricec, a participat astăzi la reuniunea Consiliului de Mediu al Uniunii Europene de la Luxemburg, conform unui comunicat trimis de Minister. Consiliul este principalul organism de decizie al U.E. care supraveghează dezvoltarea durabilă a activităţilor economice şi sociale cu respectarea legislaţiei şi standardelor pentru protecţia mediului.

Constantin Uricec a precizat: "Acordul de la Paris reprezintă un pas cheie în calea lungă şi dificilă a comunităţii internaţionale în lupta împotriva schimbărilor climatice. El reprezintă mai mult decât un instrument multilateral, este un angajament global de a acţiona împreună pentru a limita efecte negative ireversibile pentru umanitate, dar şi pentru a oferi promisiunea unei vieţi mai bune cetăţenilor noştri şi un cadru mai bun şi mai predictibil pentru investiţiile şi tehnologiile < < curate > >. Considerăm că trebuie să rămânem ancoraţi în realitate şi să ne continuăm cu fermitate drumul pe care am pornit încă din 2014, când la nivel de Stat şi de Guvern s-a decis ca UE să fie lider la nivel global în combaterea efectelor negative ale schimbărilor climatice".

Secretarul de stat a reafirmat angajamentul ţării de a participa la luarea deciziilor în domeniul protecţiei mediului la nivelul UE. Acesta a declarat: "UE prin Statele Membre trebuie să rămână un pilon de stabilitate şi continuitate în discuţiile despre climă la nivel global. Aceasta presupune să ne îndeplinim angajamentele deja asumate în plan european şi internaţional, dar, pe de altă parte, trebuie să rămânem deschişi la găsirea unor soluţii care să menţină partenerii internaţionali, inclusiv SUA, angajaţi în discuţiile privind starea planetei şi combaterea schimbărilor climatice."

Printre subiectele aflate pe agenda Consiliului de Mediu s-a aflat propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului referitor la ţintele obligatorii de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de către Statele Membre în 2012-2030 pentru o Uniune a Energiei rezilientă şi respectiv de modificare şi completare a Regulamentului nr. 252/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului privind mecanismul de monitorizare şi raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Alt subiect discutat a fost propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului vizând includerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din utilizarea terenurilor, schimbarea destinaţiei terenurilor şi silvicultură în cadrul vizând energia şi clima şi de modificare şi completare a Regulamentului 252/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului privind mecanismul de monitorizare şi raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Totodată, au fost dezbătute şi proiectul de concluzii ale Consiliului privind Planul de Acţiune al UE pentru natură, cetăţeni şi economie şi respectiv propunerea de Directivă a Parlamentului European şi a Consiliului de modificare şi completare a Directivelor 2000/53/CE vizând vehiculele uzate, 2006/66/CE vizând bateriile şi acumulatorii şi deşeurile din baterii şi acumulatori şi 2012/19/UE vizând deşeurile de echipamente electrice şi electronice şi 1999/31/CE vizând depozitarea deşeurilor.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

A fost semnat contractul pentru realizarea Podului suspendat de la Brăila
15 ian. Vlad Dobrea


ANOFM:"Peste 18.000 de locuri de munca vacate la nivel naţional"
15 ian. Vlad Dobrea


Ministerul Justiţiei a hotărât să înfiinţeze Comisia de monitorizare privind dezvoltarea sistemului judiciar
15 ian. D.I


ROMSILVA: "Numărul pomilor de Crăciun tăiaţi ilegal a scăzut puternic anul trecut"
15 ian. Andreea Cuzub


Un balcon al Bursei din Jakarta s-a prăbuşit
15 ian. Andreea Cuzub


FSLI: "Secretare şi şoferi din primării, plătiţi mai bine decât profesorii"
15 ian. Andreea Cuzub


Un bărbat a fost împuşcat mortal în timpul unei partide de vânătoare1
14 ian. Vlad Dobrea


Anchetă demarată în Turcia, după ce un avion a ieşit de pe pistă la Trabzon
14 ian. Vlad Dobrea


Ministerul Transporturilor a elabora un proiect prin care s-ar putea majora la 12 euro/zi rovinieta pentru vehiculele grele
14 ian. Vlad Dobrea


CNAIR a acţionat pe parcursul a două zile cu 740 utilaje
14 ian. Vlad Dobrea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.