Grevă de proporţii în transporturile din Italia

19 iun. Internaţional
A.V.
Grevă de proporţii în transporturile din Italia

Italia a fost afectată, vineri, de o grevă de proporţii în sectorul transporturilor, astfel că metroul, trenurile, avioanele şi autobuzele nu au circulat. Mişcarea grevistă, lansată joi seara, s-a desfăşurat timp de 24 de ore.

Sindicatele din transporturile din Italia au cerut, prin acest protest, condiţii mai bune de muncă pentru angajaţi şi, în plus, şi-au exprimat nemulţumirea faţă de privatizări.

Ministrul Transporturilor de la Roma, Graziano Delrio, a declarat că a încercat să negocieze cu liderii de sindicat, dar, "din păcate, vinerea este una neagră".

Italienii şi turiştii care se aflau vineri în această ţară s-au plâns că nu este corect că sindicatele puternice din ţară încă mai recurg la greve.

"Am aşteptat autobuze pe trei linii diferite, timp de două ore, şi nu a trecut nici măcar unul", a spus, conform presei internaţionale, un locuitor din Roma, adăugând:. "Consider acest tip de protest nepoliticos, iar în secolul al XXI-lea ar trebui să existe alte căi de a rezolva conflictele de muncă".

Italia urmează să privatizeze părţi din compania de căi de ferate, ca să reducă datoria publică enormă.

De asemenea, Guvernul caută un cumpărător pentru compania aeriană "Alitalia", care a fost trecută în administraţia statului în luna mai, după ce a înregistrat pierderi ani la rând.

"Doctrina privatizării s-a extins treptat, în mod periculos, în acest sector, generând instabilitate economică, şomaj, mai puţine servicii, reduceri îngrijorătoare în privinţa siguranţei. Salariile şi drepturile angajaţilor sunt în cădere liberă", a informat, printr-un comunicat, sindicatul SGB.

Unul dintre comisarii speciali care se ocupă de salvarea "Alitalia" a declarat că greva este "iresponsabilă" şi un "cadou pentru competitori", adăugând că societatea va încerca să nu anuleze mai mult de 160 din totalul de 620 de curse care au fost programate în cursul grevei.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

"Gazprom" vrea să vândă gaze din Bolivia statelor vecine din America Latină
25 nov. A.S.


OPEC trebuie să decidă dacă prelungeaşte acordul de reducere a producţiei de petrol
25 nov.


FCA:Băncile din Marea Britanie vor susţine Libor până în 2021
25 nov. C.A.


Bursele europene au închis în creştere
24 nov. G.F.


Staţia de metrou Oxford Circus din Londra, evacuată
24 nov. G.F.


Wall Street a deschis în creştere
24 nov. Andreea Cuzub


Cel puţin 235 de morţi şi 130 de răniţi într-un atac cu bombă la o moschee în Sinaiul egiptean
24 nov. Andreea Cuzub


Bursele asiatice au închis în creştere
24 nov. Andreea Cuzub


BLOOMBERG:Familia Astaldi are nevoie de 70 milioane de euro pentru a-şi menţine participaţia majoritară în companie
24 nov. S.A.


Bursele europene au deschis în creştere
24 nov. Andrei Stan

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.