OMV PETROM scumpeşte carburanţii din nou 1

13 ian. 2012 Comunicate de presă
F.A.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România atenţionează asupra unor noi nereguli în funcţionarea pieţei petrolişilor: OMV PETROM scumpeşte carburanţii, din nou, pentru a-şi acoperi costurile din amenda cu care a fost sancţionată de Consiliul Concurenţei, arată un comunicat remis redacţiei.

În data de 10.01.2012, Consiliul Concurenţei a anunţat în mod oficial amenadarea unor importante companii petroliere din România pentru o înţelegere neregulamentară între acestea, al cărei iniţiator a fost OMV PETROM, privind scumpirea unui sortiment de combustibil.

Pe 12.01.2012, imediat după sancţiunile anunţate de Consiliul Concurenţei, OMV Petrom a majorat preţurile carburanţilor la toate sortimentele cu 9 bani pe litru. De la începutul acestui an, în mai puţin de 1 lună, compania OMV PETROM a majorat preţul motorinei de 3 ori, ajungându-se la o creştere totala de 26 de bani/litru motorină !

Din creşterea totală de 26 bani/litru motorină, se poate justifica numai o creştere de 8 bani/litru urmare majorării accizelor începând de la 01.01.2012, conform analizei comunicate de UNTRR in data de 30.12.2011(

În condiţiile în care preţul petrolului pe piaţa internaţională este stabil, considerăm că diferenţa de 16 bani/litru reprezintă o creştere nejustificată şi abuzivă a preţului motorinei, prin care compania OMV PETROM transferă asupra transportatorilor amenda care i-a fost aplicată de Consiliul Concurenţei - acesta fiind singura explicatie posibila a acestei majorari.

Opinia cititorului: 1
1.   Fiscu ?
mesaj trimis de Theraflu în data de 16.01.2012, 14:42

Fiscu ???

Verificati reteaua OMV.

Astia ne jupoaie. 

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Tohani România organizează a treia ediţie MAUVE - Wine Experience
20 aug. D.D.


Cum Casino Technology a devenit un sinonim al excelenţei în jocuri de noroc în România?
13 aug.


Zentiva S.A. anunţă publicarea Raportului financiar semestrial pentru semestrul I al anului 2019
13 aug.


Disponibilitate Raport Semestrial 30.06.2019
13 aug.


ACQUISITION INTERNATIONAL BUSINESS EXCELLENCE AWARDS 2019:Alexandrion Group, desemnat "Cel mai bun producător de băuturi spirtoase din Europa"
08 aug. T.S.


LA AUCHAN TITAN:Campania "Să înţelegem mai bine alimentele" revine la Bucureşti
08 aug.


Angajaţii din banking sunt pe penultimul loc din regiune, atunci când vine vorba de salarii
07 aug. D.D.


ROMÂNIA CSR INDEX 2019:Coca-Cola HBC România, lider în sustenabilitate
25 iul. I.V.


Alexandrion, singura companie românească prezentă la Bar Convent Sao Paulo 2019
18 iul. .


Târgul Naţional Imobiliar TNI devine internaţional
17 iul.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.