"MedLife" a achiziţionat a 40% din "Stem Cells Bank" şi 3% din "Genesys Medical Clinic"

18 iun. 11:40 Piaţa de Capital
Andrei Stan
"MedLife" a achiziţionat a 40% din "Stem Cells Bank" şi 3% din "Genesys Medical Clinic"

"MedLife" (M) anunţă achiziţionarea unui nou pachet de 40% din banca de celule stem "Stem Cells Bank" din Timişoara şi a altor 3 procente din "Genesys Medical Clinic" din Arad, potrivit unui comunicat de presă al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al "MedLife", a declarat: "În 2015, anunţam intrarea pe un nou segment de business, odată cu demararea procesului de achiziţionare a pachetului majoritar din Stem Cells Bank, iar decizia de a cumpăra un alt pachet de 40% reprezintă un pas firesc în dezvoltarea business-ului nostru. Odată cu integrarea acestui serviciu am putut oferi soluţii complete pentru mamă şi copil în regim propriu, la momentul actual având un total de peste 24.000 de naşteri în cele trei maternităţi ale noastre".

Potrivit comunicatului, "Stem Cells Bank" a fost inaugurată în anul 2010 la Timişoara şi este banca de celule stem cu cel mai modern sistem de procesare din ţară, bazat pe tehnologia Biosafe Sepax 2, şi totodată singura bancă privată de celule stem din regiunea Balcanică ce foloseşte această tehnologie, prin care prelucrarea şi izolarea celulelor stem este complet automatizată, orice risc de contaminare în laborator fiind eliminat.

Furnizorul de servicii private de sănătate precizează: "De asemenea, MedLife mai preia încă 3 procente şi din grupul Genesys Medical Clinic din Arad, unul dintre cei mai mari operatori privaţi de servicii medicale din zona de vest a României, compania deţinând la momentul actual pachetul de 58%. MedLife Genesys Arad include un spital de mari dimensiuni, maternitate, ambulatoriu şi laborator. De-a lungul anilor, MedLife Genesys a dezvoltate mai multe centre medicale în oraşele Deva, Hunedoara, Petroşani, Drobeta Turnu Severin şi Târgu-Jiu, în timp ce anul trecut a fost inaugurat centrul de radiologie şi imagistică medicală, fiind singurul centru din Arad care dispune de un echipament radiologic digital".

Din 2010 până în prezent, "MedLife" a finalizat cincisprezece achiziţii.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au închis în teritoriu negativ, pe un rulaj de 5,8 milioane euro
18 aug. C.R.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 2,3 milioane de euro pe BVB
18 aug. Andrei Stan


Indicii BVB au deschis în scădere
18 aug. A.I.


Preţul Hidromecanica 2 a mai scăzut un pic, ajungând la 5,5 milioane de euro
18 aug. OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov


BVBLichiditatea a scăzut la 10 milioane de euro
18 aug. ANDREI STAN


Saxo Bank: "Obligaţiunile corporatiste ar putea fi o investiţie sigură în eventualitatea unui conflict coreean"
18 aug. A.A.


DEŞI ASUPRA COMPANIEI PLANEAZĂ SUSPICIUNI PRIVIND EXISTENŢA STOCURILOR Creditorii Romcab au amânat selecţia unui evaluator
18 aug. A.A.


3 AMRLansarea unei cărticele despre investiţii - ultimul eveniment de marketing din mandatul lui Sobolewski3
18 aug. A.A.


ÎN IULIECreştere cu 5,1% a activelor nete ale SIF-urilor
18 aug.


S.A.I. MUNTENIA INVEST - Notă de informare a investitorilor
18 aug.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.