PACT face apel la partidele de opoziţie să nu se implice în jocul PSD

19 iun. 21:47 Politică
Cristina Radu
Sebastian Burduja (Sursa foto: Facebook)
Sebastian Burduja (Sursa foto: Facebook)

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) face apel la partidele de opoziţie: PNL, USR, PMP, la reprezentanţii UDMR şi ai minorităţilor naţionale să nu ia parte la moţiunea de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern, fie prin abţinere, fie prin neprezentare, indiferent de interesele lor politice, conform unui comunicat trimis Redacţiei. Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor consideră că PSD are un comportament politic împotriva intereselor ţării, prin declanşarea acestei crize.

PACT susţine că poziţionarea ţării în această criză politică nejustificată are efecte grave: imaginea câştigată în urma vizitei preşedintelui Iohannis în SUA este alterată, leul se prăbuşeşte, iar investitorii străini văd din nou ţara ca nesigură şi impredictibilă. Aceste fapte au loc într-un moment în care actualul partid de guvenământ avea o majoritate confortabilă, iar România avea cea mai mare creştere economică din UE.

Preşedintele PACT, Sebastian Burduja a declarat: "Toate eforturile celor care au stat în spatele succesului diplomatic pe care l-a reprezentat vizita Preşedintelui Iohannis la Washington, urmată de întâlnirile din viitorul apropiat cu Angela Merkel şi Emmanuel Macron, pot fi şterse cu buretele de consecinţele nefaste pe care le-ar avea pentru România actuala situaţie politică internă. Izbucnirea unei crize politice nejustificate pe fondul unui moment foarte bun pentru noi în relaţiile internaţionale pare a fi o sacrificare a intereselor României în dauna urmăririi intereselor personale ale unor "lideri" politici. Rămâne întrebarea: este această sabotare a intereselor României întâmplătoare sau nu?".

PACT are o orientare politică de centru şi militează pentru implicarea cetăţenilor în aplicarea de soluţiil de dezvoltare. Proiectul de ţară asumat este atingerea într-o generaţie a nivelului mediei UE pentru toţi indicatorii fundamentali de dezvoltare.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Şefii inspectoratelor şcolare din 13 judeţe, revocaţi de Liviu Pop prin fax1
20 aug. L.A.


MELEŞCANU:"România va aloca în acest an 5,3 milioane de euro pentru sprijinirea populaţiei afectate de războiul civil din Siria"
20 aug. A.C.


MApN:"Industria naţională de apărare poate fi implicată în furnizarea de echipamente pentru sisteme HIMARS"1
20 aug. Alexandra Cismaru


MELEŞCANU:"România rămâne dedicată principiilor care stau la baza acordării asistenţei umanitare"
19 aug. A.C.


MApN:"Industria naţională de apărare poate fi implicată în furnizarea de echipamente pentru sisteme HIMARS"
19 aug. A.C.


Guvernul a adoptat o hotărâre vizând nivelul stocurilor de urgenţă de ţiţei şi produse petroliere pentru 2017
19 aug.


DÂND VINA PE O "DEZINFORMARE" ÎN MINISTER,Liviu Pop anunţă că elevii din clasa a V-a nu vor avea manuale şcolare în primele două luni de şcoală
19 aug. S.A.


TEODOR MELEŞCANU:"Am făcut o ofertă pentru relocarea în România a unui număr de 1.942 de refugiaţi"4
19 aug. STELIAN BĂDESCU


Guvernul a modificat ordonanţa privind înmatricularea vehiculelor utilizate pe drumurile publice
18 aug. Andrei Stan


HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN:Ajutor pentru locuinţele din Bistriţa-Năsăud afectate de inundaţiile produse anul acesta
18 aug. A.I.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.