PACT face apel la partidele de opoziţie să nu se implice în jocul PSD

19 iun. 21:47 Politică
Cristina Radu
Sebastian Burduja (Sursa foto: Facebook)
Sebastian Burduja (Sursa foto: Facebook)

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) face apel la partidele de opoziţie: PNL, USR, PMP, la reprezentanţii UDMR şi ai minorităţilor naţionale să nu ia parte la moţiunea de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern, fie prin abţinere, fie prin neprezentare, indiferent de interesele lor politice, conform unui comunicat trimis Redacţiei. Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor consideră că PSD are un comportament politic împotriva intereselor ţării, prin declanşarea acestei crize.

PACT susţine că poziţionarea ţării în această criză politică nejustificată are efecte grave: imaginea câştigată în urma vizitei preşedintelui Iohannis în SUA este alterată, leul se prăbuşeşte, iar investitorii străini văd din nou ţara ca nesigură şi impredictibilă. Aceste fapte au loc într-un moment în care actualul partid de guvenământ avea o majoritate confortabilă, iar România avea cea mai mare creştere economică din UE.

Preşedintele PACT, Sebastian Burduja a declarat: "Toate eforturile celor care au stat în spatele succesului diplomatic pe care l-a reprezentat vizita Preşedintelui Iohannis la Washington, urmată de întâlnirile din viitorul apropiat cu Angela Merkel şi Emmanuel Macron, pot fi şterse cu buretele de consecinţele nefaste pe care le-ar avea pentru România actuala situaţie politică internă. Izbucnirea unei crize politice nejustificate pe fondul unui moment foarte bun pentru noi în relaţiile internaţionale pare a fi o sacrificare a intereselor României în dauna urmăririi intereselor personale ale unor "lideri" politici. Rămâne întrebarea: este această sabotare a intereselor României întâmplătoare sau nu?".

PACT are o orientare politică de centru şi militează pentru implicarea cetăţenilor în aplicarea de soluţiil de dezvoltare. Proiectul de ţară asumat este atingerea într-o generaţie a nivelului mediei UE pentru toţi indicatorii fundamentali de dezvoltare.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

MAE:Teodor Meleşcanu participă la Conferinţa Ministerială a Francofoniei
25 nov. Andreea Cuzub


IOHANNIS, DESPRE INTEGRAREA REPUBLICII MOLDOVA ÎN UE: "O scurtătură via unirea cu România cred că nu este o cale foarte fezabilă"
25 nov. Andrei Stan


Dragnea a contestat la ICCJ sechestrul pe avere1
25 nov. Andreea Cuzub


PACT:ANAF amendează românii care pleacă în străinătate
24 nov. G.F.


CRISTIAN BUŞOI:"PNL nu mai tolerează atacurile USR"
24 nov. G.F.


MINISTRUL AGRICULTURII:"Prin extinderea sistemului antigrindină am obţinut cea mai mare producţie de struguri din istorie"
24 nov. Andreea Cuzub


ALINA GHORGHIU:"Promisiunea PSD privind TVA 0% la vânzarea de locuinţe este imposibil de aplicat"1
24 nov. Andreea Cuzub


COMISIA SPECIALĂ:Procedura numirii procurorului general şi a şefilor DNA şi DIICOT nu se schimbă
24 nov. S.A.


DANIEL BUDA, EUROPARLAMENTAR PNL:"Guvernul PSD-ALDE, un adevărat terminator al fermierilor şi al instituţiilor din sectorul agricol!"
24 nov. Andreea Cuzub


UPDATE/ COMISIA PARLAMENTARĂ SPECIALĂ:Preşedintele nu poate refuza numirea preşedintelui şi vicepreşedinţilor ICCJ1
24 nov. Andrei Stan

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.