Ludovic Orban - ales preşedintele PNL

19 iun. Politică
A.P.

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele PNL, cu 3.518 voturi. Contracandidatul său, Cristian Buşoi, a primit doar 952 de voturi.

Noul lider al liberalilor a afirmat, la finalul Congresului în care a fost ales preşedinte al PNL, că încrederea colegilor de partid îl onorează, precizând că această victorie nu este a lui, ci a partidului.

Ludovic Orban a spus, citat de Agerpres: "Dragi prieteni liberali, vă mulţumesc pentru încrederea acordată, este o încredere care mă onorează şi mă obligă. De astăzi, pentru mine, viaţa este mult mai grea, mai dificilă, port pe umeri o răspundere uriaşă, de a transforma PNL în forţa politică de care are nevoie România. Victoria de azi (n.r. sâmbătă) nu este victoria mea, este victoria PNL şi conţine germenii viitoarei victorii a PNL pentru România".

Orban a anunţat că, sub conducerea sa, PNL va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene, care "'se va bate'' cu toate forţele pentru a implementa politici de dreapta în ţara noastră, pentru a asigura creşterea economică.

Ludovic Orban a mai afirmat: "PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România faţă de partenerii noştri, parteneriatul strategic cu SUA, poziţia de membru al NATO şi calitatea de membru al UE. Rămânem şi vom fi cel mai puternic susţinător al acestor angajamente şi vom rămâne un stâlp şi o oază de stabilitate în această zonă frământată a Europei. PNL va fi, începând de azi, un partener loial, corect, transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis şi pentru punerea în practică a tuturor obligaţiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câştigat alegerile din 2014. (...) Mă voi bate cu toată forţa mea, cu toată energia mea pentru a reuşi, în 2019, să câştigăm alegerile prezidenţiale, să obţinem un nou mandat pentru preşedintele Klaus Iohannis, iar după această victorie să reuşim să câştigăm alegerile locale şi, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câştigarea alegerilor parlamentare. Să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această ţară".

Deputatul de Bistriţa Robert Sighiartău a fost ales, ieri, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare (CNC), secretar general al Partidului Naţional Liberal.

De asemenea, conform Agerpres, liberalii şi-au ales cei patru prim-vicepreşedinţi, după cum urmează: Ilie Bolojan (Bihor) - prim-vicepreşedinte pe strategii politice, Raluca Turcan (Sibiu) - prim-vicepreşedinte pentru comunicare, Iulian Dumitrescu (Prahova) va răspunde de mediul de afaceri şi societate civilă, iar Mircea Hava (Alba) - de relaţiile internaţionale.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

IOHANNIS, DESPRE INTEGRAREA REPUBLICII MOLDOVA ÎN UE: "O scurtătură via unirea cu România cred că nu este o cale foarte fezabilă"
25 nov. Andrei Stan


Dragnea a contestat la ICCJ sechestrul pe avere1
25 nov. Andreea Cuzub


PACT:ANAF amendează românii care pleacă în străinătate
24 nov. G.F.


CRISTIAN BUŞOI:"PNL nu mai tolerează atacurile USR"
24 nov. G.F.


MINISTRUL AGRICULTURII:"Prin extinderea sistemului antigrindină am obţinut cea mai mare producţie de struguri din istorie"
24 nov. Andreea Cuzub


ALINA GHORGHIU:"Promisiunea PSD privind TVA 0% la vânzarea de locuinţe este imposibil de aplicat"1
24 nov. Andreea Cuzub


COMISIA SPECIALĂ:Procedura numirii procurorului general şi a şefilor DNA şi DIICOT nu se schimbă
24 nov. S.A.


DANIEL BUDA, EUROPARLAMENTAR PNL:"Guvernul PSD-ALDE, un adevărat terminator al fermierilor şi al instituţiilor din sectorul agricol!"
24 nov. Andreea Cuzub


UPDATE/ COMISIA PARLAMENTARĂ SPECIALĂ:Preşedintele nu poate refuza numirea preşedintelui şi vicepreşedinţilor ICCJ1
24 nov. Andrei Stan


IOHANNIS, DESPRE ABROGAREA PREVEDERII REFERITOARE LA NUMIREA MAGISTRAŢILOR: "O încercare nepotrivită; nu va rămâne aşa"2
24 nov. Andrei Stan

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.