Ludovic Orban - ales preşedintele PNL

19 iun. Politică
A.P.

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele PNL, cu 3.518 voturi. Contracandidatul său, Cristian Buşoi, a primit doar 952 de voturi.

Noul lider al liberalilor a afirmat, la finalul Congresului în care a fost ales preşedinte al PNL, că încrederea colegilor de partid îl onorează, precizând că această victorie nu este a lui, ci a partidului.

Ludovic Orban a spus, citat de Agerpres: "Dragi prieteni liberali, vă mulţumesc pentru încrederea acordată, este o încredere care mă onorează şi mă obligă. De astăzi, pentru mine, viaţa este mult mai grea, mai dificilă, port pe umeri o răspundere uriaşă, de a transforma PNL în forţa politică de care are nevoie România. Victoria de azi (n.r. sâmbătă) nu este victoria mea, este victoria PNL şi conţine germenii viitoarei victorii a PNL pentru România".

Orban a anunţat că, sub conducerea sa, PNL va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene, care "'se va bate'' cu toate forţele pentru a implementa politici de dreapta în ţara noastră, pentru a asigura creşterea economică.

Ludovic Orban a mai afirmat: "PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România faţă de partenerii noştri, parteneriatul strategic cu SUA, poziţia de membru al NATO şi calitatea de membru al UE. Rămânem şi vom fi cel mai puternic susţinător al acestor angajamente şi vom rămâne un stâlp şi o oază de stabilitate în această zonă frământată a Europei. PNL va fi, începând de azi, un partener loial, corect, transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis şi pentru punerea în practică a tuturor obligaţiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câştigat alegerile din 2014. (...) Mă voi bate cu toată forţa mea, cu toată energia mea pentru a reuşi, în 2019, să câştigăm alegerile prezidenţiale, să obţinem un nou mandat pentru preşedintele Klaus Iohannis, iar după această victorie să reuşim să câştigăm alegerile locale şi, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câştigarea alegerilor parlamentare. Să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această ţară".

Deputatul de Bistriţa Robert Sighiartău a fost ales, ieri, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare (CNC), secretar general al Partidului Naţional Liberal.

De asemenea, conform Agerpres, liberalii şi-au ales cei patru prim-vicepreşedinţi, după cum urmează: Ilie Bolojan (Bihor) - prim-vicepreşedinte pe strategii politice, Raluca Turcan (Sibiu) - prim-vicepreşedinte pentru comunicare, Iulian Dumitrescu (Prahova) va răspunde de mediul de afaceri şi societate civilă, iar Mircea Hava (Alba) - de relaţiile internaţionale.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

VICEPREMIERUL CIOLACU: "Relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentelor, obiectiv prioritar al Guvernului"
17 aug. Andrei Stan


LIVIU PLEŞOIANU: "Orice angajat al statului care refuză audierea în comisiile de anchetă ar trebui să-şi piardă imediat funcţia"1
17 aug. A.I.


MINISTRUL JUSTIŢIEI: Mandatul european de arestare pe numele lui Popoviciu a fost trimis autorităţilor judiciare din Anglia
17 aug. Andrei Stan


Toader ia apărarea comisiei parlamentare pentru alegerile din 2009
17 aug. A.I.


MAE a lansat serviciul Solvit unde românii pot reclama încălcarea drepturilor lor ca cetăţeni UE
16 aug. Andrei Stan


Carmen Dan, întâlnire cu prefectul Capitalei şi directorul DGP pentru a analiza situaţia de la paşapoarte
16 aug. Andrei Stan


UPDATE/Oficial: Ministrul Justiţiei a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul procurorului general
16 aug. A.C.


Sindicatele din penitenciare au discutat cu ministrul Justiţiei şi cu şeful ANP
16 aug. A.C.


ÎN SEPTEMBRIE,Ţuţuianu îşi va da demisia din postul de secretar al Senatului1
16 aug. ALEXANDRA CISMARU


ŢUŢUIANU"Proiectul de lege privind achiziţia corvetelor este pregătit la MApN, urmează să fie prezentat Parlamentului în toamnă"
15 aug. A.C.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.