Grevă de două săptămâni a personalului navigant de la "British Airways", din 1 iulie

17 iun. 17:07 Internaţional
Andrei Stan
Grevă de două săptămâni a personalului navigant de la "British Airways", din 1 iulie

Personalul navigant de la compania aeriană "British Airways" va organiza o grevă de două săptămâni, în urma unei dispute îndelungate privind condiţiile salariale, informează Reuters.

Sindicatul Unite a precizat că personalul navigant de la "British Airways", care a fost angajat pe baza contractului "Mixed Fleet", va organiza o grevă în perioada 1 - 16 iulie, după ultimul eşec al discuţiilor cu conducerea companiei. De asemenea, sindicatul a anunţat că va demara acţiuni în justiţie împotriva companiei în numele a 1.400 de angajaţi, care au fost sancţionaţi pentru că au luat parte la precedenta acţiune de protest.

"În aceste condiţii, British Airways se confruntă cu o grevă de două săptămâni şi o acţiune prelungită în justiţie în numele a peste 1.400 de angajaţi", a declarat secretarul general adjunct de la Unite, Howard Beckett, potrivit Agerpes.

Personalul navigant de la "British Airways", angajat pe baza contractului "Mixed Fleet", beneficiază de salarii şi avantaje inferioare personalului cu vechime. De la începutul anului, activitatea "British Airways" a fost afectată de 26 de zile de grevă a personalului navigant.

Un purtător de cuvânt de la "British Airways" a precizat că, la precedentele greve ale personalului navigant, compania a putut să transporte toţi clienţii la destinaţiile lor.

Noua grevă a personalului navigant vine la câteva săptămâni după ce o problemă în alimentarea electrică a sistemului IT al companiei "British Airways" a afectat, în minivacanţa de Rusalii, 75.000 de pasageri ai unor zboruri cu plecare de pe aeroporturile londoneze Heathrow şi Gatwick.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Donald Trump susţine că a refuzat să fie numit de revista Time "Persoana Anului" 2017
25 nov. Andreea Cuzub


SUA încetează aprovizionarea cu arme a miliţiei kurde YPG
25 nov. Andreea Cuzub


"Gazprom" vrea să vândă gaze din Bolivia statelor vecine din America Latină
25 nov. A.S.


OPEC trebuie să decidă dacă prelungeaşte acordul de reducere a producţiei de petrol
25 nov.


FCA:Băncile din Marea Britanie vor susţine Libor până în 2021
25 nov. C.A.


Bursele europene au închis în creştere
24 nov. G.F.


Staţia de metrou Oxford Circus din Londra, evacuată
24 nov. G.F.


Wall Street a deschis în creştere
24 nov. Andreea Cuzub


Cel puţin 235 de morţi şi 130 de răniţi într-un atac cu bombă la o moschee în Sinaiul egiptean
24 nov. Andreea Cuzub


Bursele asiatice au închis în creştere
24 nov. Andreea Cuzub

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.