Bitcoin înregistrează cel abrupt declin săptămânal din 2015

16 iun. 18:48 Bănci-Asigurări
Cristina Radu
Bitcoin înregistrează cel abrupt declin săptămânal din 2015

Moneda digitală a fost pe cale să înregistreze cel mai mare declin săptămânal din ultimii doi ani. După ce a urcat brusc la o valoare maximă de 3.000 de dolari, bitcoinul a suferit un regres uluitor spre sfârşitul lunii, conform MarketWatch.

Bitcoin a scumpit valoarea de piaţă de 10 miliarde de dolari de la începutul săptămânii, potrivit CominMarketCap, care urmăreşte valoarea monedelor digitale. Bitcoin BTCUSD +2,62% a scăzut cu 18,5% în ultima săptămână, până la valoarea de 2.317 USD, care va marca cea mai abruptă scădere săptămânală din 16 ianuarie 2015, potrivit WSJ Market Data Group. Reducerea de mai mult de 15% a zilei de joi ar reprezenta cea mai mare scădere de o zi de la 14 ianuarie 2015.

Retragerea pentru bitcoin, în scădere cu 20% la 2,0761 dolari, coincide cu o scădere în sectorul tehnologic XLK de -0,45%, care s-a încheiat pentru patru din ultimele cinci sesiuni de tranzacţionare pentru Facebook -0.05%, Apple -0.76%, Amazon.com +3.08%, Netflix Inc. -0.53% şi Google-parent Alphabet Inc. -0.78 %, GOOGL -0,81%, cunoscuţi pe Wall Street ca acţiuni FAANG, înregistrând retrageri record.

Moneda mai are de făcut paşi până la acceptarea largă, având în vedere că în martie, Comisia pentru valori mobiliare şi burse a respins o pereche de fonduri care ar fi fost susţinute de un bitcoin, invocând o lipsă de supraveghere şi transparenţă. Scăderea a condus la coborârea indicelui Nasdaq la -0,63%, Nasdaq Composite la -0,53%, S&P 500 SPX la -0,32% şi Dow Jones Industrial Average la 0,19%.

Bitcoin, ethereum, litecoin sunt susţinute de aşa-numitul blockchain, o reţea peer-to-peer, care înregistrează şi verifică tranzacţiile. Ethereum şi moneda sa cunoscută ca eter, ameninţă să depăşească cifra de afaceri pe valoarea de piaţă, înregistrând o scădere bruscă zilnică de 10,6%, potrivit datelor de pe site-ul monetar digital Coindesk.com. Cu toate acestea, în ultima săptămână, eterul a crescut cu 21%.

Pe măsură ce activele au crescut, analiştii Wall Street au sunat clopotele de alarmă, în frunte cu Morgan Stanley, statuând cazul în care criptocurrency-ul se poate ridica justificat până va fi reglementat. Morgan Stanley a explicat: "Nu este clar de ce criptocurrency-urile se apreciază atât de repede, în afară de aprecierea însăşi, care atrage mai multe speculaţii împotriva unei abilităţi potenţiale ineficiente de a vinde".

Un observator al bitcoin, Yves Lamoureux, prezice că moneda ar putea atinge valoarea de 25.000 de dolari, potrivit MarketWatch. El estimează că bitcoin poate totodată să scadă cu 22% până la 1.800 de dolari. Acesta a adaugat: "Credem că Bitcoin valorează mai mult de 1.800 de dolari, conform modelului nostru din această etapă, deci e timpul să ne retragem şi să rămânem lichizi".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

ÎN IUNIE ANUL ACESTA, FAŢĂ DE IUNIE 2016BNR: Depozitele bancare au scăzut
27 iul. E.O.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,5628 lei
27 iul. CRISTINA RADU


PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au crescut
27 iul. CRISTINA RADU


Frederic Oudea: "Societe Generale" nu intenţionează să fuzioneze cu "UniCredit"
27 iul. A.G.


Iosefina Frolu, pleacă din ING
26 iul. Mina Irina


Euro a fost cotat la 4,5628 lei, peste referinţa de ieri
26 iul. A.C.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,5617 lei
26 iul. ALEXANDRA CISMARU


PIAŢA MONETARĂDobânda overnight ROBID a crescut
26 iul. ALEXANDRA CISMARU


MERVYN KING:"Bitcoin, un prim pas în vederea eliminării terţului dintr-o tranzacţie electronică"1
26 iul. A.I.


PROIECT SUSŢINUT DE OMNIASIG:Omniasig: "Ne îndreptăm spre profitabilitate pe segmentul RCA"
26 iul. RAMONA RADU

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.