KASPERSKY LAB:

Incidentele de securitate care afectează serviciile de online banking costă băncile 1,8 milioane de dolari

14 iun. 22:33 Bănci-Asigurări
Cristina Radu
Laborator Kaspersky (Sursa foto: Wikipedia)
Laborator Kaspersky (Sursa foto: Wikipedia)

Implicaţiile financiare ale incidentelor de online banking au fost evidenţiate în ultimul raport Kaspersky Lab despre ameninţările cibernetice din sectorul financiar. Raportul arată că un incident care implică serviciile de online banking costă organizaţia în medie 1.754.000 de dolari, fiind vorba de dublul costului de recuperare în urma unui incident malware, care este în medie de 825.000 de dolari.

Conform studiului, 61% dintre incidentele de securitate cibernetică ce afectează serviciile de online banking presupun costuri suplimentare pentru instituţia vizată, printre care pierderi de informaţii, scurgeri de informaţii confidenţiale. Aceste efecte determină instituţiile financiare să evalueze costurile ameninţărilor cibernetice şi să ia măsurile necesare pentru a se proteja pe ele şi pe clienţii acestora de incidente care implică serviciile de online banking, în special de atacuri DDoS.

Atacurile DDoS asupra instituţiilor financiare au scopul de a opri funcţionarea site-urilor băncilor. Raportul arată că, atunci când organizaţiile sunt vizate de atacuri DDoS, resursele alocate clienţilor au mai mult de suferit decât în orice al sector. 49% dintre băncile care s-au confruntat cu un atac DDoS au avut afectate şi site-urile, comparativ cu 41% dintre instituţiile non-financiare şi în cazul a 48% dintre bănci au fost afectate serviciile de online banking.

Băncile sunt îngrijorate de atacurile împotriva serviciilor de online banking mai mult decât de alte ameninţări. Conform raportului, atacurile DDoS ocupă locul al treilea, fiind surclasate de îngrijorările referitoare la malware şi atacuri cu ţintă precisă, în ciuda faptului că revenirea după atacurile DDoS este mai costisitoare decât cea după diferite tipuri de malware.

Recuperarea în urma unui atac DDoS este mai costisitoare pentru bănci decât pentru organizaţiile non-financiare. Raportul arată faptul că un incident DDoS poate să coste o instituţie financiară 1.172.000 de dolari ca să recupereze prejudiciul, în comparaţie cu media de 952.000 de dolari pentru companiile din alte sectoare.

Kirill Ilganaev, Head of Kaspersky DDoS Protection, Kaspersky Lab, a explicat: "În sectorul bancar, reputaţia reprezintă totul, iar securitatea merge mână în mână cu acest aspect...Dacă serviciile de online banking sunt atacate, este foarte dificil pentru clienţi să mai aibă încredere în bancă pentru a le gestiona banii, aşadar este lesne de înţeles de ce un atac poate avea consecinţe grave. Dacă băncile doresc să se protejeze eficient împotriva costului unui incident de securitate de online banking, trebuie pentru început să se pregatească mai bine pentru pericolul reprezentat de atacurile DDoS la adresa serviciilor de online banking. Această ameninţare ar trebui să ocupe un loc mai important pe listele de priorităţi de securitate ale băncilor."

Soluţia Kaspersky DDoS Protection priveşte protecţia împotriva atacurilor DDoS şi are trei opţiuni de implementare, în funcţie de activitatea şi dimensiunea companiei. Kaspersky Lab încurajează instituţiile financiare să folosească informaţii de securitate, pentru a fi putea gestiona ameninţările asupra serviciilor de banking. Având în vedere că cea mai neplacută consecinţă a unui atac cibernetic este pierderea reputaţiei unui brand/ a companiei (pentru aproape una din cinci institutii financiare: 17%), Kaspersky Lab le recomandă companiilor din acest domeniu să conştientizeze pericolele şi să îsi protejeze serviciile, clienţii şi brand-urile.

Kaspersky Lab este o companie care activează în domeniul securităţii cibernetice. Firma oferă soluţii de securitate şi servicii pentru a proteja companiile, infrastructura critică, autorităţile guvernamentale şi utilizatorii individuali.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Ionuţ Mişa, audiat la Senat, pe tema băncilor care nu au plătit impozit pe profit2
19 sep.


Euro a fost cotat la 4,5990 lei, peste referinţa de ieri
19 sep. A.C.


DORINA MILEA:"Bancpost a semnat în locul meu şi apoi mi-a vândut casa"15
19 sep. EMILIA OLESCU


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a apreciat la 4,5982 lei
19 sep. ALEXANDRA CISMARU


PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au scăzut
19 sep. ALEXANDRA CISMARU


Addiko Bank din Bosnia a acceptat conversia creditelor în CHF la curs istoric
19 sep. E.O.


LA UN RANDAMENT DE 1,46% PE ANMinisterul Finanţelor a atras 500 de milioane de lei de la bănci
19 sep.


Euro a fost cotat la 4,5982 lei, peste referinţa de vineri
18 sep. A.C.


CEC Bank lansează contul pentru gestiunea TVA
18 sep. A.C.


BERD vrea să cumpere o participaţie din divizia "Raiffeisen" din Belarus
18 sep.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.