MINISTRUL MUNCII:

"Există posibilitatea ca Legea salarizării să intre în vigoare la 1 august dacă Iohannis cere reexaminarea"

30 mai. 07:06 Macroeconomie
Andrei Stan
Lia Olguţa Vasilescu (Sursa foto: Facebook)
Lia Olguţa Vasilescu (Sursa foto: Facebook)

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat aseară că există posibilitatea ca Legea salarizării să intre în vigoare de la 1 august, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va retrimite la Parlament proiectul.

Ministrul a afirmat, la Parlament: "Ce plan de rezervă ar putea să fie, dacă preşedintele e nemulţumit şi o întoarce? Eu sper că Parlamentul României se va mişca suficient de repede, să o treacă din nou prin Comisie şi prin Plen ca să putem să o adoptăm de la 1 iulie. Dacă nu se poate adopta de la 1 iulie, să o adopte de la 1 august, adică o să intre în vigoare cu data de 1 august, dar eu sper să nu fie cazul. Adică chiar nu văd care ar putea să fie nemulţumirea preşedintelui Klaus Iohannis, pentru că din câte am înţeles, s-a manifestat doar în legătură cu administraţia publică locală. Gândiţi-vă şi dumneavoastră că tot ce înseamnă organizaţii profesionale ale primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, absolut toată lumea, în unanimitate, a votat ca să se facă această descentralizare financiară, dar ştiţi care e culmea? Acum câţiva ani, aceleaşi sindicate, care vin acum şi spun că vor protesta în stradă, au făcut o cerere la Avocatul Poporului ca Legea 284 să fie atacată la Curtea Constituţională, tocmai pentru că nu respecta acel principiu al autonomiei locale şi al autonomiei financiare".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că va face comentarii ample pe marginea Legii salarizării atunci când aceasta va ajunge la promulgare. Şeful statului a arătat, săptămâna trecută, că este nemulţumit de actuala formă a Legii salarizării.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

Ministerul Finanţelor amână impunerea plăţii defalcate a TVA până la 1 ianuarie 2018
19 aug. A.C.


EUROSTAT:România a înregistrat în iunie cea mai mare scădere anuală a activităţilor de construcţii din UE
19 aug.


OPINII Chiar n-am învăţat nimic din criză financiară? 1
18 aug. CRISTIAN DOGARU


Ministerul Economiei a pus în dezbatere legea apelor minerale
18 aug. A.A.


MFP a vândut obligaţiuni de 300 milioane lei pe cinci ani, la o dobândă în scădere la 2,90%
17 aug. Andrei Stan


PIB-UL NOSTRU CREŞTE CA FĂT FRUMOS: + 5,8% ÎN PRIMUL SEMESTRURădulescu, BT: "Creşterea economică - nesustenabilă, în condiţiile deteriorării echilibrelor macro"
17 aug. EMILIA OLESCU


EUROSTAT: România se află pe locul trei în UE la ponderea cheltuielilor pentru siguranţă publică în PIB
16 aug. Cristina Radu


EUROSTAT: România a înregistrat în trimestrul doi cea mai mare creştere economică din UE
16 aug. Andrei Stan


INS: Cifra de afaceri din serviciille de piaţă prestate întreprinderilor a crescut în primul semestru
16 aug. Andrei Stan


PRO BCA, DESPRE SPLIT TVA:"Partenerii specialişti în domeniul fiscal au evidenţiat neajunsurile majore ale acestui proiect de modificare a Codului fiscal"
16 aug. A.C.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.