Studiu: "Expunerea datelor în mediul online poate fi periculoasă"

Studiu: "Expunerea datelor în mediul online poate fi periculoasă"

Utilizatorii îşi pun în pericol datele personale atât prin modul în care împărtăşesc informaţii cu alte persoane, cât şi prin folosirea în comun a dispozitivelor care conţin aceste informaţii, se arată în studiul My Precious Data: Stranger Danger remis, vineri, de către Kaspersky Lab.

"Oamenii care împărtăşesc datele lor cu ceilalţi sunt mai predispuşi la probleme - de exemplu, aproape jumătate dintre utilizatorii care publică informaţii personale online s-au confruntat cu pierderea lor de pe smartphone-uri (47%). În schimb, şansele pierderii datelor sunt mici printre cei care nu distribuie informaţii personale către alte persoane - doar 13% dintre ei au pierdut informaţii de pe smartphone-urile lor. Riscurile sunt chiar mai mari pentru cei care împărtăşesc informaţii cu necunoscuţi, 59% dintre cei care au făcut acest lucru recunoscând că şi-au pierdut datele", se arată în document, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, oamenii care fac publice date personale în mediul digital au raportat o gamă variată de probleme cu dispozitivele lor.

"Pe smartphone-uri, cele mai frecvente probleme includ reclamele nedorite (51%, comparativ cu 25% dintre utilizatorii care nu procedează astfel), probleme cu durata bateriei (41%, faţă de 17% dintre cei care nu publică informaţii personale), aplicaţii care funcţionează pe dispozitiv fără consimţământul lor (19% versus 6%) şi infectarea cu malware (14%, comparativ cu 4% dintre utilizatorii care fac publice informaţii personale). Aceste concluzii ilustrează legătura dintre distribuirea datelor către alte persoane şi problemele dispozitivelor, cei care distribuie informaţii fiind mai expuşi la o serie de probleme, în comparaţie cu cei care nu distribuie", menţionează sursa citată.

Cercetarea arată aceeaşi corelaţie pentru utilizatorii care îşi lasă dispozitivele în grija altora, cum ar fi împrumutarea smartphone-urilor pentru o anumită perioadă de timp, lăsarea dispozitivelor neblocate în locuri publice, dezvăluirea codurilor PIN şi aşa mai departe.

"Aceşti utilizatori sunt, de asemenea, mai predispuşi să îşi piardă datele. De exemplu, mai mult de jumătate (65%) dintre cei care au folosit smartphone-ul în comun cu alte persoane, au pierdut date din el, comparativ cu 34% dintre cei care nu au procedat astfel", menţionează sursa citată.

My Precious Data: Stranger Danger este bazat pe un studiu online efectuat de compania Toluna şi Kaspersky Lab în ianuarie 2017. Studiul a evaluat atitudinile a 16.250 de utilizatori de Internet cu vârste de peste 16 ani, din 17 ţări din lume.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

UPDATE/SURSE:Tarom şi Compania Naţională de Investiţii, verificate de Corpul de Control
20 aug. Alexandra Cismaru


Deţinătorii complexului Radisson Bucureşti au semnat o scrisoare de intenţie pentru a-l vinde cu 177,5 mil. euro
20 aug. A.C.


Elveţia suspendă înmatricularea autovehiculelor Porsche Cayenne Diesel
19 aug.


FINANŢARE ÎN VALOARE DE 34,2 MILIOANE DE EURO:Corina Creţu a aprobat lucrările de extindere a Magistralei 4 de metrou
19 aug. A.I.


Profitul net al Wienerberger a crescut cu 54%, până la 41,7 milioane euro
18 aug. Cristina Radu


ANDREEA PAUL, INACO:"Nu există nicio justificare pentru pensii speciale"6
18 aug. Andrei Stan


Bucureşti ocupă poziţia 181 în clasamentul celor mai scumpe oraşe
18 aug. A.I.


Covasna a obţinut 18,66 milioane de lei din fonduri europene pentru refacerea infrastructurii
18 aug. OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov


"Air Berlin" negociază cu trei companii vânzarea operaţiunilor sale
18 aug.


ÎN CIUDA CONTROVERSELOR PE SUBIECT,Directorul Loteriei informează că a semnat contractul pentru achiziţia terminalelor loteristice2
18 aug. EMILIA OLESCU

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.