UNTRR cere anularea cerinţei de echipare cu plăcuţe cu dimensiunile şi masele maxime autorizate ale vehiculului

20 mai. 2013 Companii
F.A.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită anularea cerinţei de echipare cu plăcuţe cu dimensiunile şi masele maxime autorizate ale vehiculului din legislaţia românească, potrivit unui comunicat de presă.

"Legislaţia europeană din domeniul transporturilor rutiere este parte integrantă a acquis-ului comunitar, inclusiv Directiva 96/53/CE a Consiliului din 25 iulie 1996 de stabilire, pentru anumite vehicule rutiere care circulă în interiorul Comunităţii, a dimensiunilor maxime autorizate în traficul naţional şi internaţional şi a greutăţii maxime autorizate în traficul internaţional", se precizează în sursa citată.

UNTRR menţionează că acest act comunitar este aplicat în România, încă dinainte de aderarea la UE, prin documentul unic prin care vehiculul este înregistrat şi pus în circulaţie - CIV (cartea de identitate a vehiculului), în care sunt înscrise dimensiunile vehiculelor. "Atenţionăm că nu este legală solicitarea autorităţilor din România de a dubla modalitatea de îndeplinire a obligaţiilor referitoare la prevederile Directivei 96/532", adaugă UNTRR.

"În prezent, informaţiile privind dimensiunile vehiculelor înregistrate în România sunt disponibile atât în CIV, cât şi în cele mai multe certificate de înmatriculare, ca şi în plăcuţele fabricantului, amplasate pe vehicule din construcţie. Faţă de această situaţie, considerăm că obligaţia recent introdusă prin Ordinul nr. 1640 din 8 noiembrie 2012, publicat în 26.11.2012 de a echipa vehiculele cu alte plăcuţe începând cu 26.05.2013, din care să rezulte aceleaşi informaţii este abuzivă şi contravine reglementărilor europene în vigoare, fără să mai menţionăm că RAR a pus la dispoziţie procedura de eliberare a plăcuţelor după 10.05.2013", se menţionează în comunicat.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ETURIA:Cererile pentru vacanţele de iarnă au crescut cu 15% faţă de anul trecut
21 aug.


CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX:2019 - posibil an record pentru piaţa de birouri din Capitală
21 aug. M.A.


Google, noi probleme cu confidenţialitatea datelor
21 aug.


DE LA 35,12 MILIOANE LEI LA 188,98 MILIOANE LEICE Oltenia şi-a crescut profitul brut de 5 ori, în primul semestru
21 aug. E.O.


ÎN PRIMELE ŞAPTE LUNI DIN 2019Piaţa auto de la noi a crescut cu 9,5%
21 aug. E.O.


STUDIUL REPATRIOT:Jumătate dintre românii din diaspora vor să se întoarcă acasă
21 aug. Melania Agiu


PRIMUL TRIMESTRU 2019Profitul brut al Complexului Energetic Oltenia a crescut de peste cinci ori
20 aug. I.I.


Google a închis un serviciu oferit operatorilor wireless la nivel global
20 aug. T.T.


SUA extinde permisiunea ca Huawei să cumpere componente de la companii americane
20 aug. T.T.


Amenzi consistente pe litoral pentru vânzarea şi depozitarea produselor alimentare
20 aug.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.