Un vehicul de poliţie francez, lovit pe bulevardul Champs Elysees

19 iun. 2017 Internaţional
A.C.
Bulevardul Champs Elysees (Sursa foto: Wikipedia)
Bulevardul Champs Elysees (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 19:35 Bărbatul care a intrat într-un convoi al poliţiei pe Champs-Elysees, mort în urma impactului

Bărbatul care a intrat, după-amiaza cu un Renault Megane, într-un convoi al poliţiei pe Champs-Elysees, la Paris, este un bărbat în vârstă de 31 de ani care locuia la periferia capitalei franceze şi care era semnalat din cauza extremismului, declară doi reprezentanţi ai poliţiei, relatează The Associated Press.

Cei doi oficiali afirmă că bărbatul este originar din Argenteuil, iar autorităţile erau la curent că avea eventuale legături cu extremismul, potrivit sursei citate.

Cei doi oficiali au făcut aceste declaraţii sub protecţia anonimatului în contextul în care este în curs o anchetă. Ministrul de Interne gerard Collomb a anunţat că bărbatul a fost ucis în incident, conform sursei din presa externă.

Gerard Collomb a mai declarat că acest atentat vizând forţele de securitate pe Champs-Elysees arată că nivelul ameninţării este în continuare foarte ridicat în această ţară şi că el justifică starea de urgenţă. Collomb a anunţat că va prezenta miercuri, într-o şedinţă a Cabinetului, un proiect de lege în vederea prelungirii stării de urgenţă începând de la 15 iulie, când expiră cea aflată în vigoare, şi până la 1 noiembri, se mai arată în sursă.

El apreciază că situaţia actuală din ţară arată că este necesară o nouă lege a securităţii, care "să menţină un nivel ridicat al securităţii" după ridicarea stării de urgenţă.

(A.C.)

----------

Un vehicul de poliţie francez a fost lovit de o maşină, pe bulevardul Champs Elysees din Paris, iarşoferul a fost arestat, a declarat poliţia, adăugând că nici un ofiţer sau trecător nu a fost rănit şi situaţia este sub control, potrivit Reuters.

Poliţia a încercuit zona în jurul Palatului Elysees şi Ambasada SUA, a declarat reporterii Reuters pe site-ul. Autorităţiile au sfătuit publicul să evite zona, pe Twitter , se mai arată în sursă.

Potrivit sursei citate, Franţa a fost într-o alertă de înaltă securitate în urma unei serii de atacuri teroriste din ultimii ani, inclusiv împuşcarea unui poliţist într-un atac islamic împotriva unui autobuz de pe Champs Elysees în aprilie.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au deschis în creştere
16 ian. D.I


Autorităţile de la Roma solicită un răgaz pentru analizarea ofertelor depuse pentru Alitalia
16 ian. D.I


Liderii palestinieni solicită suspendarea recunoşterii Israelului
16 ian. D.I


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în creştere
16 ian. Andreea Cuzub


Wall Street a închis în creştere
16 ian. Andreea Cuzub


MACRO NEWSLETTER 16 Ianuarie 2018
16 ian.


BURSELE DIN LUMELichidarea "Carillion" pune pe curs negativ bursele din Europa
16 ian. A.V.


Pieţele de mărfuri din Taiwan şi Belarus pregătesc un parteneriat
16 ian. V. RIBANA


ZECI DE PERSOANE RĂNITES-a prăbuşit un etaj al Bursei din Indonezia
16 ian. A.V.


ÎN ABSENŢA UNUI ACORD COMERCIAL ÎNTRE LONDRA ŞI UE Brexit-ul va costa Scoţia 8,5% din PIB
16 ian.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.