Acţionarii "Renault" au aprobat pachetul salarial de şapte milioane de euro pentru Carlos Ghosn

18 iun. 10:45 Companii-Afaceri
Andrei Stan
Carlos Ghosn (Sursa foto: Wikipedia)
Carlos Ghosn (Sursa foto: Wikipedia)

Acţionarii "Renault" au aprobat joi, în Adunarea Generală anuală, pachetul salarial pe 2016 al şefului producătorului auto francez, Carlos Ghosn, a cărui remuneraţie a fost o sursă de conflict în ultimii ani, transmit AFP şi Reuters.

În 2016, Carlos Ghosn a primit o remuneraţie de şapte milioane de euro (7,8 milioane de dolari) de la Renault, dintre care 1,23 milioane euro salariu fix iar restul, în numerar sau acţiuni, fiind calculat pe baza unor criterii de performanţă.

Actualul preşedinte francez Emmanuel Macron, pe vremea când era ministru al Economiei, critica în mod frecvent salariul şefului "Renault", cei doi având deseori divergenţe în privinţa rolului statului în grupul auto, scrie Agerpres. Statul francez este cel mai mare acţionar al "Renault", cu o participaţie de aproape 20%.

În plus, potrivit unor informaţii apărute recent în presă, alianţa "Renault"-"Nissan" analizează un sistem de ascundere a bonusurilor suplimentare pentru directorii săi, via o societatea special înfiinţată în acest scop în Olanda.

Dacă se ia în calcul şi salariul pe care i l-a plătit grupul auto japonez "Nissan", atunci remuneraţia de 15,4 milioane de euro acordată lui Carlos Ghosn în 2016 face din acesta cel mai bine plătit director al unei companii incluse în indicele bursier CAC 40, susţine firma de consultanţă "Proxinvest".

Joi, Ghosn a dat asigurări că alianţa "Renault"-"Nissan" nu va introduce o schemă de bonusuri suplimentare pentru directori.

Cu cele zece mărci ale sale, alianţa "Renault"-"Nissan" a vândut anul trecut aproape zece milioane de vehicule, ceea ce îi permite ca în acest an să se bată cu "Volkswagen" şi "Toyota" pentru titlul de cel mai mare producător auto mondial. În plus, "Renault" a încheiat anul 2016 cu un profit net record de 3,54 miliarde de euro.

Actualul mandat al lui Ghosn, 63 de ani, în postul de preşedinte director general al "Renault" expiră la adunarea generală din 2018.

Compania "Dacia" a fost preluată de "Renault" în anul 1999.

Opinia cititorului

Articole din aceeiaşi secţiune

Companii-Afaceri

ANAF începe din 1 iulie controale la comercianţii de pe litoral
28 iun. Andrei Stan


INS:Tendinţă de creştere a activităţii în construcţii şi comerţul cu amănuntul, în perioada iunie-august
28 iun. Andrei Stan


UN NOU VAL DE ATACURI CIBERNETICE LA NIVEL MONDIAL"Kaspersky": "Rezultatele preliminare sugerează că e vorba de un ransomware nemaiîntâlnit până acum"
28 iun. Andrei Stan


Incendiu puternic la Termocentrala Turceni
28 iun. Andrei Stan


ALERTLeonardo Badea, votat de Parlament în funcţia de preşedinte al ASF
28 iun. A.C.


Exclusivitatea OPCOM în tranzacţionarea gazelor va fi dezbătută la toamnă
28 iun. A.S.


PRIN PLANUL NAŢIONAL DE INVESTIŢIIComplexul Energetic Oltenia, OMV Petrom şi Romgaz vor primi aproximativ 185 milioane de euro
28 iun. A.S.


ÎN POFIDA ZVONURILORRCS&RDS nu ştie că ar avea vreun nou dosar la DNA2
28 iun. A.I.


ORGANIZAŢIA PATRONALĂ CONSTANŢA PORT BUSINESS ASSOCIATION: Solicitarea FP pentru nepromulgarea legii porturilor, nefondată 2
28 iun. A.T.


Bitdefender: O nouă ameninţare cibernetică de tip ransomware afectează companii şi instituţii din ţară
28 iun.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.