CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY/DEPUTATUL VARUJAN PAMBUCCIAN:

"Bitcoin este o ficţiune" 5

16 iun. Companii-Afaceri
E.O., A.A.
"Bitcoin este o ficţiune"

Moneda digitală Bitcoin, precum majoritatea lucrurilor importante pentru noi, este o ficţiune, apreciază Varujan Pambuccian, membru în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, din Camera Deputaţilor.

Domnia sa a spus: "Dacă unei maimuţe i-ar propune cineva să-i dea bani în schimbul unei banane, ea nu ar accepta. Banii sunt o ficţiune în care credem. Bitcoin nu are nimic în plus sau în minus faţă de ce avem deja. Toate nenorocirile din punct de vedere economic din asta provin. (...) Singura monedă în care aş avea încredere pe bune ar fi una legată de un activ limitat".

Bitcoin o să fie următoarea monedă majoră a lumii, a concluzionat domnul Pambuccian.

Conform specialiştilor prezenţi la eveniment, cryptomoneda Bitcoin creşte spectaculos pentru că este foarte utilizată pe piaţa neagră, tranzacţiile fiind greu de urmărit.

Pambuccian: "Cu ajutorul frigiderului sau a maşinii de spălat este posibilă pornirea unor atacuri cibernetice care să blocheze un întreg continent"

Frigiderul, maşina de spălat şi orice alt aparat care poate fi legat la internet este posibil să fie utilizate pentru pornirea unor atacuri cibernetice care să blocheze un întreg continent, a spus Varujan Pambuccian, membru în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor.

Domnia sa subliniază faptul că "reţeta este simplă şi se găseşte pe youtube". Un termostat se poate hackui foarte uşor, evidenţiază domnul Pambuccian.

Deputatul a explicat: "Trăim într-o lume foarte democratizată, totul s-a democratizat. Pe internet există reţete de cum se poate hackui orice este legat la net. Internetul a crescut foarte mult. Se aşteaptă ca la sfârşitul acestui deceniu să se ajungă la 50 de miliarde de obiecte cu acces la internet, care să poată comunica între ele. Marea majoritate nu sunt securizate deloc, ca să fie ieftine. Termostatele ar fi mult mai scumpe dacă ar fi securizate".

Pot fi hackuite şi magazine, completează domnia sa, menţionând că, dacă nu sunt foarte bine securizate, atunci se poate intra în reţelele de inteligenţă artificială.

Citeşte şi

Opinia cititorului: 5
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.06.2017, 08:52

Bitcoin este o moneda la fel de fictiva precum dolarul.

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
mesaj trimis de anonim în data de 20.06.2016, 19:44

asa cum a crescut tot asa va scadea functie de cei doi factori fundamentali: lacomia si teama

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 16.06.2017, 09:40

E un băiat care deține bună parte din masa monetară a lumii în care visează pambuccian. Când vorbește de piața neagră aproape că te duce gândul la libertate, când de fapt acolo te împinge sistemul doar ca să te prindă. :)

1.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Florin în data de 16.06.2017, 16:52

Fictivă, "nefictivă", speculatorii sunt acum panicați. Au si de ce: "Moneda virtuală (Bitcoin - n.n) a scăzut în ultima săptămână cu 18,5%, la 2.317 dolari pe unitate, şi este pe cale să marcheze cel mai amplu declin după 16 ianuarie 2015, potrivit WSJ Market Data Group, informează News.ro.

Mai mult, bitcoin s-a depreciat joi cu 15%, cea mai mare scădere consemnat într-o singură zi după 14 ianuarie 2015." 

1.4.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
mesaj trimis de anonim în data de 16.06.2017, 22:04

Asta pentru că marea tehnologie poate fi hackuită. Nu doar că n-are nicio valoare în spate decât alți tembeli care dau bani pe ea, poți rămâne fără monede instantaneu.

Sigur, e greu, afară plouă și e complexe, adică se fură și se valorifică instantaneu, motiv perfect pentru viitoare prăbușir. 

Articole din aceeiaşi secţiune

Companii-Afaceri

ANAF începe din 1 iulie controale la comercianţii de pe litoral
28 iun. Andrei Stan


INS:Tendinţă de creştere a activităţii în construcţii şi comerţul cu amănuntul, în perioada iunie-august
28 iun. Andrei Stan


UN NOU VAL DE ATACURI CIBERNETICE LA NIVEL MONDIAL"Kaspersky": "Rezultatele preliminare sugerează că e vorba de un ransomware nemaiîntâlnit până acum"
28 iun. Andrei Stan


Incendiu puternic la Termocentrala Turceni
28 iun. Andrei Stan


ADVERTORIALCoşurile de fum au nevoie de curăţare profesională
28 iun.


Exclusivitatea OPCOM în tranzacţionarea gazelor va fi dezbătută la toamnă
28 iun. A.S.


PRIN PLANUL NAŢIONAL DE INVESTIŢIIComplexul Energetic Oltenia, OMV Petrom şi Romgaz vor primi aproximativ 185 milioane de euro
28 iun. A.S.


ÎN POFIDA ZVONURILORRCS&RDS nu ştie că ar avea vreun nou dosar la DNA2
28 iun. A.I.


ORGANIZAŢIA PATRONALĂ CONSTANŢA PORT BUSINESS ASSOCIATION: Solicitarea FP pentru nepromulgarea legii porturilor, nefondată 2
28 iun. A.T.


Bitdefender: O nouă ameninţare cibernetică de tip ransomware afectează companii şi instituţii din ţară
28 iun.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.