Bacalaureatul "special" dă startul emoţiilor

30 mai. Cultură
O.D.
Bacalaureatul "special" dă startul emoţiilor

Ediţia 2017 a examenului de Bacalaureat a debutat în mod oficial ieri, când a avut loc prima probă a sesiunii speciale - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă. Această sesiune reprezintă un reper pentru sesiunea normală ( unde sunt înscrişi marea majoritate a elevilor) din punctul de vedere al construcţiei subiectelor.

Cele două sesiuni sunt organizate pentru componenţii loturilor olimpice care vor reprezenta România, în lunile iunie şi iulie, în competiţiile internaţionale pe discipline şi în concursurile sportive, dar şi pentru absolvenţii de liceu care vor susţine examen de admitere la universităţile din străinătate.

Sesiunea specială a Bacalaureatului se desfăşoară la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti în perioada 29 mai - 9 iunie. Sunt înscrişi 223 de elevi de clasa a XII-a. Dintre aceştia, 46 de elevi fac parte din loturile olimpice şcolare pe discipline, 144 de elevi sunt incluşi în loturile sportive şcolare iar 33 de elevi şi-au manifestat intenţia de a candida la admiterea în învăţământul superior în afara ţării. Miercuri, 31 mai este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în zilele de 2 şi 3 iunie, evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise au următorul calendar: 6 iunie (limba şi literatura română), 7 iunie (proba obligatorie a profilului), 8 iunie (proba la alegere a profilului şi specializării), 9 iunie (limba şi literatura maternă). Afişarea primelor rezultate - în centrul de examen - este prevăzută pentru data de 9 iunie. Contestaţiile pot fi depuse în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18:00 - 20:00. Acestea vor fi soluţionate în data de 10 iunie, zi în care vor fi afişate şi rezultatele finale.

Sesiunea specială a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a se va desfăşura între 13 şi 16 iunie la Şcoala Gimnazială "Tudor Arghezi" din Capitală, fiind înscrişi 34 de elevi. Calendarul desfăşurării probelor, toate scrise, are următoarea formulă: 13 iunie - limba şi literatura română, 14 iunie - matematică, 15 iunie - limba şi literatura maternă. Prima afişare a rezultatelor va avea loc în data de 15 iunie (până la ora 18:00) şi este urmată de depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi (18:00 - 20:00). Vineri, 16 iunie, după soluţionarea eventualelor contestaţii, vor fi afişate rezultatele finale.

Sesiunile propriu-zise ale celor două examene se vor desfăşura în perioada 19-30 iunie 2017 ( Evaluarea Naţională) şi 6 iunie - 10 iulie 2017 (Bacalaureat).

Opinia cititorului

Articole din aceeiaşi secţiune

Cultură

Evaluarea Naţională: statistic stăm bine1
28 iun. OCTAVIAN DAN


Săptămâna mare pentru educaţie!
26 iun. O.D.


Evaluarea Naţională, speranţe pentru medii mari
22 iun. O.D.


EDUCAŢIEStăm bine la oral şi olimpici!
19 iun. O.D.


EDUCAŢIE"Big Brother" cu efect pozitiv
12 iun. O.D.


"Moartea domnului Lăzărescu", pe locul 5 în topul New York Times al celor mai bune filme din secolului XXI
10 iun. Andrei Stan


Winkler pledează pentru TVA 0 la cărţi, ziare şi publicaţii, inclusiv în format electronic
06 iun. Adi Iacob


Examenele naţionale intră în linie dreaptă
22 mai. O.D.


SURSE:Directorul interimar al BNaR a fost demis
14 mai. Anca Oblu


MIRCEA CĂRTĂRESCU: "Autorii contemporani ar trebui să fie consultaţi sau să indice ce texte ar dori să fie în manuale"
08 mai. Adi Iacob

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.