SENATORUL DANIEL CĂTĂLIN ZAMFIR:

"Voi depune un proiect de lege pentru reechilibrarea contractelor de leasing" 3

19 iun. Bănci-Asigurări
EMILIA OLESCU
"Voi depune un proiect de lege pentru reechilibrarea contractelor de leasing"

Zamfir: "Iniţiativa legislativă va reglementa şi executările silite" 

Senatorul Daniel Cătălin Zamfir, preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii, intenţionează să depună, în această săptămână, un proiect de lege care prevede reglementarea segmentului de executări silite şi a pieţei de leasing, prin reechilibrarea contractelor din aceste domenii.

Domnul Zamfir ne-a precizat: "Înainte de vacanţa parlamentară, adică săptămâna aceasta, până la 1 iulie, voi depune proiectul legislativ. Această iniţiativă, care este similară Legii dării în plată, urmăreşte să mai pună frână recuperatorilor şi să reechilibrăm contractele de leasing. Pur şi simplu dorim ca aceste contracte să nu mai fie titluri executorii, ci să se meargă în instanţă pentru obţinerea unui astfel de titlu.

În acelaşi timp, contractele de leasing trebuie şi ele reechilibrate, aşa cum Curtea Constituţională a hotărât că trebuie să se întâmple cu cele de credit. Trebuie reglementate toate domeniile astfel încât să nu existe o poziţie dominantă, ci una de echilibru între părţi".

Senatorul Zamfir a iniţiat şi promovat Legea dării în plată, care prevede stingerea datoriei odată cu cedarea către bancă a imobilelor puse garanţie în contractele de credit. Curtea Constituţională s-a pronunţat în cazul Legii dării în plată, hotărând că aceste contracte trebuie reechilibrate în acord cu realitatea actuală. În cazul în care instituţiile de credit refuză renegocierea, contractele de credit vor merge în instanţă, unde vor fi reconstruite de către judecător, după ce va fi probată impreviziunea, după cum a decis Curtea de Conturi.

Noul proiect de lege este constituit pe acelaşi model ca Legea dării în plată, potrivit domnului Daniel Zamfir, care ne-a spus că îl va susţine pe avocatul Gheorghe Piperea în promovarea unui nou Cod Comercial.

Printre altele, domnul Piperea, care intenţionează să lanseze un nou Cod Comercial, a precizat, vineri, în cadrul Conferinţei "Dreptul Afacerilor", că ar fi o idee bună ca, în acest cod, să se implementeze un set de reguli în vederea optimizării fiscale a societăţilor. "Este nevoie să avem grupuri de firme, din punct de vedere al fiscalizării", a precizat domnia sa.

Ziarul BURSA a anunţat încă de la începutul anului în curs, că cei doi specialişti lucrează la redactarea unui cod comercial "adaptat la secolul al XXI-lea".


Opinia cititorului: 3
1.   Hopa Mitica
mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2017, 09:14

Inceputule mai greu! domnul senator a prins gust, le stie pe toate. Oare ii sopteste la ureche pipernicitul? 

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2017, 15:35

Buna ideea.

3.   Fantastic roman !!
mesaj trimis de Constantin în data de 19.06.2017, 16:50

Este o idee extraordinara dar ma gândesc ca urmează o lupta crâncenă cu Manole si BNR care vor ieși iar cu riscul sistemic sever ca sunt atacate prețioasele lui bănci pe care a jurat in masoneria de la Bruxelles sa le apere chiar cu prețul funcției si a vieții ! Dar bine-nțeles ca dreptatea va birui si veți face ceva bun ca de obicei Dl. Zamfir !

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

ION ŢIRIAC:"Banca Naţională a luat ilegal Arenele BNR în 1991"1
19 aug. ANDREI STAN


ASF: LA 30 IUNIE,Fondurile de pensii administrate privat aveau active nete de aproape 8 miliarde de euro, în creştere cu 30%
19 aug. AMALIA IONESCU


Euro a fost cotat la 4,5883 lei, peste referinţa de ieri
18 aug. Andrei Stan


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a apreciat la 4,5816 lei
18 aug. ANDREI STAN


LA O DOBÂNDĂ ÎN SCĂDERE, LA 2,90%Ministerul Finanţelor a vândut obligaţiuni de 300 milioane lei pe cinci ani
18 aug.


PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au scăzut
18 aug. ANDREI STAN


DOCUMENT BCE"Banca Popolare di Vicenza" şi "Veneto Banca" nu au îndeplinit cerinţele de capital în ultimii patru ani
18 aug. A.V.


ÎN AL DOILEA TRIMESTRU AL ACESTUI ANBNR: "Băncile au înăsprit semnificativ standardele de creditare a populaţiei"8
18 aug. E.O.


PROGRAMUL DE TIPĂRIRE AL BCE ESTE PUS SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII DE CURTEA CONSTITUŢIONALĂ A GERMANIEIBanca Centrală Europeană şi-a depăşit mandatul şi a încălcat tratatele europene?8
18 aug. CĂLIN RECHEA


Euro s-a apreciat la 4,5816 lei
17 aug. A.I.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.