DUPĂ CE A MAI CUMPĂRAT UN PACHET DE 10%

Teraplast a devenit acţionar majoritar al producătorului de ţiglă Depaco

"Teraplast" a devenit acţionar majoritar al producătorul de ţiglă Depaco, odată cu achiziţia unui pachet de încă 10% din părţile sociale ale companiei, potrivit unui comunicat de presă. Teraplast a primit pe data de 30 mai din partea Consiliului Concurenţei acordul pentru achiziţia a 50% din Depaco.

Mirela Pop, directorul general al Teraplast, a declarat: "În urma achiziţiei, grupul Teraplast va putea consolida în situaţiile financiare atât cifra de afaceri, cât şi profitul Depaco. Ne propunem ca anul acesta vânzările Depaco să aibă o contribuţie importantă în cifră de afaceri consolidată a grupului, premisele de creştere fiind pe de o parte dezvoltarea pe piaţă internă, iar pe de altă parte intrarea pe pieţele externe. În urmă intrării în Teraplast, Depaco vinde deja în Ungaria şi Bulgaria".

Compania Depaco a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 127 milioane lei şi un profit net de 10,3 milioane lei.

În prezent, procesul de producţie din fabrică Depaco se desfăşoară pe mai mult de 40 linii automate: pentru ţiglă metalică cu diverse profiluri, pentru tablă cutată, pentru sistemul de jgheaburi şi burlane şi pentru multe alte accesorii.

Grupul Teraplast a obţinut în 2016 o cifră de afaceri consolidată de 398,78 milioane lei, EBITDA de 61,34 milioane lei şi un profit net de 39,41 milioane lei.

Pentru anul 2017 grupul şi-a propus o cifră de afaceri consolidată de 434,6 milioane lei şi o EBITDA de 63,3 milioane lei, conform News.ro.

Grupul include compania Teraplast, subsidiara TeraSteel (nouă denumire a Plastsistem, din ianuarie 2017), subsidiara TeraGlass, subsidiara Teraplast Logistic şi Politub (entitate controlată în comun sub formă de asociere în participaţie).

Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu 46,77% din acţiuni, în timp ce fondul KJK Fund II din Luxemburg are o participaţie de 10,03%.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au închis în teritoriu negativ, pe un rulaj de 5,8 milioane euro
18 aug. C.R.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 2,3 milioane de euro pe BVB
18 aug. Andrei Stan


Indicii BVB au deschis în scădere
18 aug. A.I.


Preţul Hidromecanica 2 a mai scăzut un pic, ajungând la 5,5 milioane de euro
18 aug. OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov


BVBLichiditatea a scăzut la 10 milioane de euro
18 aug. ANDREI STAN


Saxo Bank: "Obligaţiunile corporatiste ar putea fi o investiţie sigură în eventualitatea unui conflict coreean"
18 aug. A.A.


DEŞI ASUPRA COMPANIEI PLANEAZĂ SUSPICIUNI PRIVIND EXISTENŢA STOCURILOR Creditorii Romcab au amânat selecţia unui evaluator
18 aug. A.A.


3 AMRLansarea unei cărticele despre investiţii - ultimul eveniment de marketing din mandatul lui Sobolewski3
18 aug. A.A.


ÎN IULIECreştere cu 5,1% a activelor nete ale SIF-urilor
18 aug.


S.A.I. MUNTENIA INVEST - Notă de informare a investitorilor
18 aug.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.