PENTRU DEZVOLTAREA DE PROIECTE IMOBILIARE

Iulius şi Atterbury Europe au înfiinţat un fond financiar comun

19 iun. Companii-Afaceri
EMILIA OLESCU
Iulius şi Atterbury Europe au înfiinţat un fond financiar comun

Dezvoltatorul imobiliar Iulius şi Atterbury Europe au înfiinţat un fond financiar comun, cu cote egale de participare, pentru dezvoltarea ansamblului mixt Openville Timişoara, precum şi a altor proiecte care urmează să fie demarate, au anunţat reprezentanţii societăţii.

Aceştia menţionează că parteneriatul cu Atterbury Europe va contribui la susţinerea strategiei de consolidare la nivel regional a reţelei de mall-uri creată sub brandul Iulius Mall, prin deţinerea în comun, în proporţie de 50% fiecare, a părţilor sociale aferente mall-urilor Iulius din Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava. "Parteneriatul va consolida în mod fundamental poziţia dominantă pe care Iulius o are pe piaţa din România şi va accelera ritmul de creştere a proiectelor cu impact regional aflate în derulare, dar şi a celor viitoare", mai arată comunicatul citat.

Iulian Dascălu, preşedintele companiei Iulius, a declarat: "În ultimii 17 ani, compania Iulius s-a dedicat realizării de proiecte regionale de referinţă pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor, iar acordul cu Atterbury Europe are un rol important în accelerarea acestei strategii. Asocierea noastră combină know-how-ul şi poziţia dominantă pe care o avem pe piaţa din România, cu puterea financiară şi experienţa în property management ale acestui prestigios grup internaţional. Împărtăşim aceeaşi viziune de business şi suntem convinşi că, împreună, ne vom consolida strategia de creştere, aducând plus valoare portofoliului şi implementând noi proiecte de referinţă".

Strategia de investiţii a Atterbury Europe urmăreşte să lucreze cu jucătorii de prim rang din ţările în care compania europeană investeşte, menţionează Henk Deist, CEO al Atterbury Europe.

Atterbury Europe este o companie europeană de investiţii imobiliare, iar România reprezintă cea de-a treia jurisdicţie de investiţii pentru Atterbury Europe, după achiziţiile derulate cu succes în Serbia şi Cipru.

Atterbury Europe este deţinută în comun de compania de investiţii cu capital privat Atterbury Property Holdings din Africa de Sud şi de către Steinhoff International Holdings, prin filiala sa, Hemisphere International Properties.

Înfiinţată în 1994, în Pretoria, Africa de Sud, Atterbury a devenit un nume de top în domeniul investiţiilor şi dezvoltărilor imobiliare de la nivel global. Compania a dezvoltat proprietăţi comerciale, de retail şi rezidenţiale cu o suprafaţă totală de peste 1,5 milioane mp, iar divizia de property management administrează o suprafaţă închiriabilă de peste 800.000 mp.

Înfiinţat în anul 1991, Iulius este un dezvoltator şi operator de proiecte de tip "mixed use", cu un portofoliu operaţional care cuprinde peste 260.000 mp de spaţii de retail şi 106.000 mp de spaţii office.

Pe lângă reţeaua Iulius Mall, compania are nouă clădiri de clasa A integrate în proiecte mixte, sub brandul United Business Center.

În prezent, Iulius dezvoltă proiectul Openville, în proximitatea Iulius Mall Timişoara. Acesta reprezintă cel de-al doilea proiect de tip "mixed-use" din portofoliul companiei, după Palas Iaşi.

Openville reuneşte peste 130.000 mp de spaţii office, distribuite în şapte clădiri de birouri, 131.000 mp de retail, peste 450 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, un cinema multiplex, o zonă de fresh market şi patru săli de evenimente. Conform comunicatului de presă, timişorenii vor avea la dispoziţie cel mai mare parc suspendat din România, un spaţiu verde de peste 55.000 mp, şi 4.050 de locuri de parcare subterane şi supraetajate.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Huawei a lansat în ţara noastră noua serie Mate
24 nov. G.F.


MINISTERUL ECONOMIEI:"Potenţialul de resurse uranifere, în care s-a investit până în prezent, a atins circa 30%"
24 nov. Andreea Cuzub


"Superbet" a intrat pe piaţa pariurilor sportive din Polonia
24 nov. Andrei Stan


PAYU ROMÂNIA: Tranzacţiile online au crescut de Black Friday cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut
24 nov. Andreea Cuzub


STUDIU, LA COMANDA ASOCIAŢIEI ROMÂNE A MAGAZINELOR ONLINE:"Peste o treime din produsele vândute offline sunt mai scumpe decât cele online"
24 nov. A.I.


Engie a vândut o termocentrală pe bază de cărbune din Australia
24 nov.


Braşovenii de la Libris.ro investesc 3 milioane de euro într-un nou depozit de carte
24 nov. OVIDIU VRÂNCEANU


Conducerea Airbus, audiată în cadrul investigaţiilor legate de vânzarea unor sateliţi către Kazahstan
24 nov. A.S.


BOGDAN PANDELICĂ:"ANPC a primit câteva sute de plângeri cu privire la promoţiile de Black Friday"
24 nov. F.A.


Consiliul Concurenţei derulează investigaţii în energie şi pe piaţa lemnului1
24 nov. RAMONA RADU

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.