Acţionarii Transgaz nu aprobă acordarea de dividende suplimentare 4

Acţionarii Transgaz nu aprobă acordarea de dividende suplimentare

Acţionarii Transgaz au decis, ieri, să nu aprobe distribuirea de dividende din rezerve şi din rezultatul reportat la data de 31.12.2016, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, AGA a aprobat numirea domnului Minea Nicolae şi a domnului Lăpuşan Remus-Gabriel în calitate de administratori provizorii.

Acţionarii au stabilit durata de 4 luni a mandatului membrilor provizorii, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, pentru încă două luni, dar nu mai târziu de data finalizării procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie al TRANSGAZ S.A. în condiţiile O.U.G. nr. 109/2011, dacă aceasta se va finaliza în interiorul acestui interval. Contractele de mandat ale administratorilor provizorii vor intra în vigoare începând cu data de 11.07.2017.

Valoarea maximă a indemnizaţiei fixe brute lunare a administratorilor provizorii a fost fixată la 4.970 lei.

În aprilie, Adunarea Generală a Acţionarilor companiei de stat Transgaz, un monopol al transportului de gaze, a aprobat alocarea pentru dividende a 545,5 milioane lei, echivalent cu 90% din profitul net din 2016, de 606,05 milioane lei, aşa cum a cerut Guvernul într-un memorandum din ianuarie.

Adunarea acţionarilor, în care deciziile sunt luate de reprezentanţii Ministerului Economiei, a aprobat un dividend brut de 46,33 lei/acţiune, aferent anului 2016, şi data de 18 iulie ca termen de începere a plăţii dividendelor.

Transgaz este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 58,5% din acţiuni.

Opinia cititorului: 4
1.   Noapte si ceata...
mesaj trimis de razvan în data de 20.06.2017, 07:45

Speram si eu la niste explicatii suplimentare asupra acestui vot negativ sec. Statul a vrut, statul a cerut, statul a legiferat, statul nu e de acord.... Oare de-a ce ne jucam aici? Daca avem investitii serioase de facut, de acord, atunci statul a analizat si a aprobat plasarea acestor bani mucagaiti de stat prin depozite catre niste investitii pentru dezvoltarea companiei. Daca insa ne jucam de-a manipularea pietei de capital pentru ca unii baieti sa faca niste bani usor, asta e alta ciorba, una cu miros puturos, de altfel obisnuit pe la noi...

1.1.   Rezerve tgn (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Zalion în data de 20.06.2017, 09:22

Cand statul a cerut bani nu a fost suficient informat despre planurile de investitii! Reprezentantii statului in ca s-au lasat convinsi de conducerea tgn sa nu scoata bani. Pe nimeni nu a interesat evolutia cotatiilor care la un moment dat tindeau spre 500 de lei si acum se intorc in graba spre 440 si dupa data de exdivedend spre 400 sau poate mai putin. Conducerea tgn parca nu ar intelege ce este capitalizarea si cat de importanta este. Sa urmarim cu atentie pe cevor cheltui miliardul de lei la care au tinut cu dintii!

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de anonim în data de 20.06.2017, 09:53

Banii se vor duce in titluri de stat,la care ghici cine plateste dobanzi in loc sa-i ridice ca dividende?Ori daca nu mai baga direct in titluri de stat ca sa nu bata la ochi,o sa-i dea bancilor cu sub 1% ca alea sa ia dublu din titluri de stat.Cam asta e toata manevra,banii statului sunt dirijati pentru profitul bancilor.

2.   alegere inteleapta
mesaj trimis de wlad în data de 20.06.2017, 12:04

Conducerea tgn a inteles ca numai prin investitii cresti valoarea de piata ( capitalizarea ) si nu prin plata de dividende, personal cred ca la sfirsitul anului cotatia tgn va depasi 500 Lei

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

IIB listează obligaţiuni de 300 milioane lei şi de 60 milioane euro, la BVB
21 sep. M.I.


Indicii BVB au deschis în scădere
21 sep. Mina Irina


DUPĂ CE GUVERNUL I-A SOLICITAT SĂ DISTRIBUIE DIVIDENDE SUPLIMENTARE,"Transelectrica" anunţă că va trebui să se împrumute pentru investiţiile strategice
21 sep. ANDREI STAN


TRANZACŢIE DE 89 MILIOANE DE EURO FP a vândut 2,56% din OMV Petrom, la 0,2750 lei/acţiune1
21 sep.


PE SISTEMUL ALTERNATIV DE TRANZACŢIONAREBVB a listat obligaţiunile corporative Superbet
21 sep. A.I.


ÎN PRIMUL SEMESTRUASF: "Acţiunile TLV - 19,47% din valoarea totală tranzacţionată la BVB"
21 sep.


ASF: "Nu există temei legal pentru executarea silită a ASF de către păgubiţii FNI"9
21 sep. ADINA ARDELEANU


BVBPiaţa, în scădere, pe un rulaj de 8 milioane de euro1
21 sep. ANDREI STAN


ÎN AUGUST 2017Activele nete ale fondurilor deschise - 5 miliarde de euro
21 sep.


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ, pe un rulaj de 8 milioane euro
20 sep. Andrei Stan

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.