ÎN URMA DISCUŢIILOR CU MINISTRUL MUNCII,

SANITAS suspendă acţiunile de protest programate astăzi

25 mai. 07:30 Miscellanea
Mina Irina
Protest SANITAS (Sursa foto: Federatia-sanitas.ro)
Protest SANITAS (Sursa foto: Federatia-sanitas.ro)

Federaţia SANITAS a decis, în urma unei discuţii cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, suspendarea acţiunilor de protest programate joi, până la finalizarea dezbaterilor din Camera Deputaţilor, pe marginea proiectului Legii salarizării unitare, potrivit surselor din media.

Preşedintele Federaţiei SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat, transmite Agerpres: "Astăzi, 24 mai, Biroul Executiv (BEx) al Federaţiei SANITAS a avut o discuţie deschisă cu ministrul Muncii, doamna Lia Olguţa Vasilescu. Domnia sa a luat act de nemulţumirile noastre privind proiectul Legii salarizării unitare şi a venit în şedinţa BEx pentru a ne asculta argumentele şi a găsi soluţii la revendicările noastre. Ţinând cont de acest gest de deschidere faţă de problemele semnalate de SANITAS, considerăm că este cazul să acordăm părţii guvernamentale o ultimă posibilitate de a continua dialogul început. Am decis să suspendăm protestele programate pentru mâine, 25 mai, în faţa Ministerului Muncii, până la finalizarea dezbaterilor din Camera Deputaţilor, pe marginea proiectului Legii salarizării unitare. În felul acesta, pichetarea programată nu va putea fi folosită de puterea politică pe post de scuză pentru respingerea cererilor noastre. Noi, SANITAS, nu dorim conflicte sociale ci soluţii corecte pentru salarizarea echitabilă a întregului personal din sănătate şi asistenţă socială. Aşteptăm ca gestul nostru de reîntoarcere la dialog să primească un răspuns corect din partea Guvernului şi acesta să-şi onoreze promisiunile făcute".

Federaţia Sindicală Sanitas obţinuse aprobare de la Primăria Capitalei pentru pichetarea, joi, în intervalul orar 12:00 - 14:00, a Ministerului Muncii. Sindicaliştii din sănătate sunt nemulţumiţi de amendamentul votat recent la proiectul legii salarizării care limitează la 30% sporurile la nivelul ordonatorului principal de credite, conform sursei.

La sfârşitul săptămânii trecute, Huşanu arăta că este inadmisibil faptul că nu s-a dorit eliminarea diferenţei salariale între asistenţii medicali cu studii de postliceală şi asistenţii medicali cu studii superioare. Liderul sindical a mai solicitat şi menţinerea contractului individual de muncă pentru gărzile suplimentare efectuate de medici. El a subliniat, însă, că nicio solicitare formulată de către SANITAS nu a fost acceptată în forma propusă, mai transmite sursa citată.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ,Măsuri preventive de supraveghere judiciară, dispuse în cazul a 121 de persoane
20 aug. A.C.


Un nou sediu pentru eliberarea paşapoartelor se va deschide luni în capitală
20 aug. Laura Andrei


Incendiul de vegetaţie izbucnit în Parcul Natural Văcăreşti din Capitală a fost stins de pompieri
19 aug. A.C.


Restricţii rutiere, mâine, pe Calea Victoriei din Capitală
19 aug. A.C.


Ministerul Culturii vrea să cumpere servicii de transport aerian pentru 2017-2018
19 aug. A.C.


Poliţia din Finlanda a împuşcat un bărbat care a înjunghiat mai mulţi oameni în oraşul Turku
18 aug. Cristina Radu


UPDATEDIICOT a reţinut un maior SRI pentru trafic de droguri2
18 aug. Andrei Stan


Episcopul Huşilor, filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, s-a retras din funcţie
18 aug. S.A.


INS:Numărul de locuri de muncă neocupate a crescut cu 12,3% într-un an
18 aug. A.I.


Vişinescu cere întreruperea pedepsei1
18 aug. A.I.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.