ÎN URMA DISCUŢIILOR CU MINISTRUL MUNCII,

SANITAS suspendă acţiunile de protest programate astăzi

25 mai. 07:30 Miscellanea
Mina Irina
Protest SANITAS (Sursa foto: Federatia-sanitas.ro)
Protest SANITAS (Sursa foto: Federatia-sanitas.ro)

Federaţia SANITAS a decis, în urma unei discuţii cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, suspendarea acţiunilor de protest programate joi, până la finalizarea dezbaterilor din Camera Deputaţilor, pe marginea proiectului Legii salarizării unitare, potrivit surselor din media.

Preşedintele Federaţiei SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat, transmite Agerpres: "Astăzi, 24 mai, Biroul Executiv (BEx) al Federaţiei SANITAS a avut o discuţie deschisă cu ministrul Muncii, doamna Lia Olguţa Vasilescu. Domnia sa a luat act de nemulţumirile noastre privind proiectul Legii salarizării unitare şi a venit în şedinţa BEx pentru a ne asculta argumentele şi a găsi soluţii la revendicările noastre. Ţinând cont de acest gest de deschidere faţă de problemele semnalate de SANITAS, considerăm că este cazul să acordăm părţii guvernamentale o ultimă posibilitate de a continua dialogul început. Am decis să suspendăm protestele programate pentru mâine, 25 mai, în faţa Ministerului Muncii, până la finalizarea dezbaterilor din Camera Deputaţilor, pe marginea proiectului Legii salarizării unitare. În felul acesta, pichetarea programată nu va putea fi folosită de puterea politică pe post de scuză pentru respingerea cererilor noastre. Noi, SANITAS, nu dorim conflicte sociale ci soluţii corecte pentru salarizarea echitabilă a întregului personal din sănătate şi asistenţă socială. Aşteptăm ca gestul nostru de reîntoarcere la dialog să primească un răspuns corect din partea Guvernului şi acesta să-şi onoreze promisiunile făcute".

Federaţia Sindicală Sanitas obţinuse aprobare de la Primăria Capitalei pentru pichetarea, joi, în intervalul orar 12:00 - 14:00, a Ministerului Muncii. Sindicaliştii din sănătate sunt nemulţumiţi de amendamentul votat recent la proiectul legii salarizării care limitează la 30% sporurile la nivelul ordonatorului principal de credite, conform sursei.

La sfârşitul săptămânii trecute, Huşanu arăta că este inadmisibil faptul că nu s-a dorit eliminarea diferenţei salariale între asistenţii medicali cu studii de postliceală şi asistenţii medicali cu studii superioare. Liderul sindical a mai solicitat şi menţinerea contractului individual de muncă pentru gărzile suplimentare efectuate de medici. El a subliniat, însă, că nicio solicitare formulată de către SANITAS nu a fost acceptată în forma propusă, mai transmite sursa citată.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Traficul rutier pe DN3 la Lehliu este oprit, după ce un TIR s-a răsturnat
25 nov. Andreea Cuzub


Antrenament general la Arcul de Triumf pentru Parada militară
25 nov. Andreea Cuzub


Guvernul irlandez în criză după depunerea unei moţiuni de cenzură
24 nov. G.F.


Ioan Neculaie, dat în urmărire generală, a fost prins la Giurgiu
24 nov. Andrei Stan


PICCJ, memorandum cu Procuratura din Serbia privind combaterea infracţionalităţii transnaţionale
23 nov. Andreea Cuzub


Percheziţii în Prahova, Dâmboviţa şi Călăraşi la persoane bănuite de contrabandă cu tutun
23 nov. Andrei Stan


Percheziţii la societăţi comerciale şi instituţii nebancare, în Argeş şi Mehedinţi
22 nov. Andrei Stan


Peste 13.000 de pachete de ţigări, descoperite în trafic de inspectori antifraudă
21 nov. G.F.


Patru persoane, rănite într-un accident provocat de un şofer care a fugit de la locul faptei
21 nov. G.F.


ANOFM:"Peste 24.800 de locuri de muncă vacante, la nivel naţional"
20 nov. A.C.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.