ATR a organizat primul seminar de analiză tehnică

19 iun. 21:49 Piaţa de Capital
Cristina Radu
Asociaţia Trezorierilor din România (Sursa foto: trezorieri.ro)
Asociaţia Trezorierilor din România (Sursa foto: trezorieri.ro)

Asociaţia Trezorierilor din România (ATR) a organizat primul seminar cu tema "Elemente avansate de analiză tehnică" dedicat membrilor Asociaţiei, în colaborare cu Oscar Downstream, conform unui comunicat trimis Redacţiei. Analiza tehnică a preţurilor şi volumelor tranzacţionate a fost abordată într-un cadru cu participare extinsă a trezorierilor din companiile româneşti pentru prima dată, fiind încă un subiect insuficient cunoscut în România, potrivit ATR.

Utilizarea analizei tehnice nu este atât de frecventă ca cea a analizei fundamentale, în ciuda faptului că opinia pieţei (prin datele concrete, istorice ale evoluţiei preţurilor şi volumelor tranzacţionate) este foarte importantă pentru o decizie de cumpărare sau vânzare în orice piaţă (schimburi valutare, bursa de valori, bursele de mărfuri), potrvit Asociaţiei Trezorierilor din România.

Seminarul susţinut de Dan Rusu, Analist Financiar Senior al Băncii Transilvania şi singurul deţinător al certificării Chartered Market Technician (CMT) din România, s-a desfăşurat pe 14 iunie la Hotel Intercontinental. Seminarul a inclus subiecte ca natura fractală a pieţei, trenduri şi formaţiuni, identificarea selectivă a nivelurilor de suport şi rezistenţă, comportamentul mediei mobile şi a oscilatorilor, proiecţiile si retragerile Fibonacci, extremele în sentimentul pieţei şi construirea unei strategii de trading.

Seminarul face parte din programul ATR de pregătire profesională a membrilor săi. Dorinţa ATR este ca programul să asigure trezorierilor de corporaţie cunoştinţe complementare cu scopul de a face faţă volatilităţii pieţelor şi de a proteja companiile pe care le reprezintă de potenţialele pierderi generate de instabilitatea globală.

Oana Doroftei, Vice-Preşedinte în cadrul Consiliului Director al Asociaţiei Trezorierilor din România (ATR) şi Business Controller al Oscar Downstream, a explicat: "Având în vedere provocările activităţii de trezorier de companie mai ales în condiţiile actuale de volatilitate crescută a pieţelor, ce tinde să se generalizeze, am considerat important şi necesar pentru membrii Asociaţiei Trezorierilor din România să organizăm acest seminar, cu accent pe actualizarea şi completarea competenţelor aplicate în munca de zi cu zi. Elementele avansate de Analiza Tehnica încearcă să surprindă mentalul colectiv al actorilor pieţei, combinând elemente de statistică cu cele de psihologie a mulţimilor, iar seminarul susţinut de Dan Rusu a sintetizat de o manieră foarte clară toate aceste aspecte complexe dintr-o perspectivă de mare aplicabilitate practică. Îi mulţumim lui Dan Rusu pentru oportunitatea de a colabora împreună şi profesionalismul abordării sale".

Asociaţia Trezorierilor din România (ATR) este o organizaţie profesională non-profit, creată cu scopul de a susţine interesele profesionale ale membrilor săi, vizând exercitarea profesiunilor din domeniile trezorerie corporativă, finanţe corporative, pieţe financiare şi de capital. Obiectivele asociaţiei sunt contribuţia la crearea unei pieţe financiare mature şi concurenţiale în România, promovarea colaborării între membrii săi, promovarea profesiei de trezorerie corporativă şi finanţe corporative.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Ursache (ASF): "Fondul suveran va avea în jur de 90 de companii"
25 nov. Sorin Lungu


Raport tranzacţionare ATS 24.11.2017
25 nov.


Raport tranzacţionare BVB 24.11.2017
25 nov.


Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv, pe un rulaj de 7,10 milioane euro
24 nov. Andreea Cuzub


Raport tranzacţionare ATS 24.11.2017
24 nov.


Raport tranzacţionare BVB 24.11.2017
24 nov.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 4,5 milioane de euro pe BVB
24 nov. Andreea Cuzub


Indicii BVB au deschis în creştere
24 nov. Andrei Stan


Programul de răscumpărare al Cemacon pentru remunerarea directorilor va dura 16 zile
24 nov. F.A.


Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor - cooptat în conducerea SIF Transilvania3
24 nov. A.A.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.