Probleme de biopolitică la români 14

19 mai. Editorial
Cornel Codiţă
Cornel Codiţă

Astăzi, despre naşterea, copilăria mică, tinereţea, maturitatea, senectutea, decrepitudinea şi moartea partidelor politice!

Observatorul atent al secvenţei vîrstelor enumerate a băgat de seamă, deja, faptul că, pentru uzul discuţiei, am împrumutat matricea shakesperiană a celor şapte vîrste-roluri ale omului pe scena vieţii ("Cum vă place" II,7). Gestul nu este atît o reverenţă făcută "marelui singuratic" al teatrului şi poeziei universale, cît puntea necesară de legătură cu conceptul faucaultian de "biopolitică". O perspectivă pe cît de grea de fructele promise ale "explicaţiei" şi "înţelegerii", pe atît de necesară. Fie şi numai pentru motivul că ingineria a făcut progrese uriaşe învăţînd şi utilizînd soluţiile construite-operate în lumea vie, în contrast, izbitor, cu lipsa de apetit a sociologiei de a înţelege şi folosi paradigmele testate şi acreditate ştiinţific la nivelul cel mai înalt de siguranţă a cunoaşterii, în biologie, spre folosul dezvoltării propriei capacităţi de a explica fenomenele societăţii, ori aspecte particulare ale acestora. Dar, despre "lenea" păgubitoare a "gînditorilor" asupra socialului, altă dată!

Astăzi ne vom ocupa de naştere şi copilăria mică! Iaca, s-a dat şfară în ţară, politica din România e gravidă (rău de tot!) cu un nou partid, care nu mai aşteaptă decît sorocul legiuit, pentru a veni pe lume! Ceea ce biologia ne obligă să înregistrăm, imediat, este metoda prin care a căpătat viaţă încă nebotezatul viitor membru al comunităţii noastre politice: sciziparitate! Nu mai căutaţi printre filele manualelor şi ale enciclopediilor, vă desluşesc îndată "enigma": formă de înmulţire la unele organisme unicelulare, care constă în diviziunea organismului în două părţi, aproximativ, egale. Motivele esenţiale pentru care "natura" a inventat această formă de multiplicare a organismelor nu răsar, prea clar, din definiţia dex-ului. Ele sunt, însă, esenţiale: multiplicarea se face fără nici un fel de participare-ingerinţă a unui factor extern, ceea ce înseamnă, două lucruri: pe de o parte, faptul că fără contribuţia altui organism, dintr-un singur individ, teoretic, pot să populezi o planetă întreagă; pe de altă parte, înseamnă că reproducerea se face fără nici un fel de pierdere, ori posibilitate de eroare la transmiterea informaţiei genetice - şansă zero de eroare, la multiplicare!!!! Faptul că noul partid a fost "conceput" şi realizat astfel este lămurit deplin, atît din declaraţiile celor implicaţi, la vîrf, în realizarea lui, cît şi din probele de teren ale realităţii care arată clar că el a devenit posibil odată cu "ruperea" unor efective din Alde şi PSD. Cum Alde este tot PSD, rezultă clar că este vorba despre acelaşi organism care se mai rupe o dată, ca să nască alt vlăstar!!!

Nici nu am călcat bine pe teritoriul "biopoliticii" dîmboviţene şi avem două concluzii cît se poate de importante. Prima se conjugă cu observaţia că din 1989 şi pînă astăzi, fără excepţie, toate partidele din România s-au născut prin aceeaşi metodă: sciziparitatea pcr-ului. Cei care ar încerca să argumenteze că PNŢ-ul sau PNL-ul ar proveni din altă suşă nu fac decît să se îmbete cu apă chioară, ignorînd realităţile de pe teren şi istoria factuală. În fapt, cîmpul actorilor politici din România a fost populat cu vlăstare provenind din una şi aceeaşi "sămînţă", fără nici un aport "genetic" nou. Rezultatul? Faptul nr.1, remarcat cu obidă, cel puţin din cînd în cînd, de mai toată lumea: toţi o apă şi-un pămînt! Rezultatul remarcabil este că nu doar partidele seamănă între ele, ci şi "liderii" sau figurile de marcă pe care le scot la suprafaţă sunt turnate, toate, după acelaşi calapod. Faptul remarcabil că Preşedintele Constantinescu şi-a dorit sincer să fie "altceva", să genereze o alternativă, nu este şi nu a putut fi înregistrat istoric mai mult decît drept ceea ce a fost: "o dorinţă". Evaluarea-mărturie a propriului mandat, unul dintre episoadele care au atins temperatura tragicului în altfel prea zburdalnica şi fără de griji tranziţie politică a României "am fost înfrînt de sistem" arată clar că Preşedintele Constantinescu nu a evoluat altfel, nu i s-a dat posibilitatea de a avolua altfel, decît în parametrii sistemului din care făcea parte şi pe care, fără de voie, poate, l-a slujit. Faptul nr. 2, cel pe care îl ştim şi îl deplîngem unii mai sincer, alţii mai puţin!!! aproape toţi cei ce vrem şi credem că ţara aceasta şi oamenii ei ar merita măcar o şansă pentru a parveni la un grad de compatibilitate conceptuală şi normalitate funcţională a regimului politic în care evoluează, cu modelele democraţiilor clasice, liberale, niciunul dintre partidele "alternativă" nu a oferit vreodată, practic, vreo alternativă, atunci cînd a avut acces la instituţiile puterii, ori cînd a îndeplinit rolul de "opoziţie". Păi, dacă n-a încorporat nimeni, nici măcar o secvenţă din ADN-ul democraţiei liberale, de unde şi din ce să se nască ea pe meleagurile noastre dragi??!!

A doua concluzie majoră şi cît se poate de surprinzătoare este legată de "gradul de complexitate" al organismelor noastre politice: amibe, unicelulare!!!! Altminteri, dacă ar fi mai complexe, înmulţirea prin sciziparitate nu ar fi practicabilă, mai mult, nu ar fi posibilă! Această concluzie contrastează puternic cu "preconcepţiile" pe care le vehiculăm în spaţiul politic şi al percepţiei politicului, după care partidele sunt nişte "maşinării", relativ complicate. Tot felul de grupuri, grupuleţe, tendinţe, ideologii, centre şi structuri de putere, lideri etc. Apă de ploaie!!! Gradul de complexitate, la care ne aflăm cu instituţiile politice (partide), este cel al protozoarelor!!!

Misiunea acestui nou partid politic este să ţină pe linia de plutire, în cărţi, cum se mai spune, pe cel considerat "marele talent" al social-democraţiei din România care are, însă, toate şansele să moară "speranţă". "Destinul biologic", cel care a prezidat naşterea sa ne spune însă că, spre deosebire de organismele multicelulare dotate cu sisteme complexe de organizare internă şi de răspuns funcţional la solicitările mediului (realităţii), acest partid este condamnat, ca toate celelalte, să reproducă aceeaşi istorie. De la "tinereţe pîn la bătrîneţe" el va rămîne incapabil să facă altceva, să răspundă altor cerinţe, decît nevoia insaţiabilă de "prezenţă publică" şi de "eternizare" de care suferă toţi cei atinşi de molima puterii.

La noi, ca şi la alţii!!!


Opinia cititorului: 14
1.   reproducere eterna -clonare
mesaj trimis de Salomeea în data de 19.05.2017, 00:18

Tineretea fara batranete nu mai este un mit!

2.   dar
mesaj trimis de Ana în data de 19.05.2017, 00:21

Mereu gasiti comparatii inedite!

Nu toti au darul acesta! Genial! 

2.1.   Săgetătorul (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de Silvia în data de 20.05.2017, 15:25

semn cu tendința cea mai accentuată spre evoluție spirituală prin perceperea la nivel filosofic sau religios a informației, prin dezvoltarea capacităților extrasenzoriale prin credință, prin creștere duhovnicească și bonomie. Are acces la informația subtilă prin credință, prin meditații și percepție mistică. Este cel care simte energia spiritului și face conexiunea dintre Forța Divină și umanitate. Percepțiile paranormale vin mai mult ca niște idei și dogme religioase sau sub formă de viziuni despre evoluția și iluminarea spiritului. Viziunile și percepțiile sunt conectate cu idealurile duhovnicești și se întâlnesc în cazul minților luminate, religioase, filosofice, care tind să schimbe ceva în filosofia maselor și a lumii în general.

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2017, 10:42

Daca prezenta publica eterna nu e, putere nu e in politica unicelulara:

4.   biopolitica - control prin cip-uri
mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2017, 11:42

Riscurile pe care le implică implantarea cipurilor sub piele

Un raport recent al Asociaţiei CASPIAN arătă că există o strânsă relaţie între RFID, implantarea de cipuri şi cancer. La 10% dintre şoarecii de laborator implantaţi, s-au dezvoltat tumori, de jur împrejurul cipului sau în apropierea lui. Acelaşi lucru s-a petrecut şi în cazul câinilor pe care s-au făcut experimente. În toate cazurile, tumorile maligne se dezvoltă în locul în care a fost realizat implantul şi cresc în jurul acestuia. Ele au o evoluţie rapidă şi conduc în marea majoritate a cazurilor la moartea animalului. 

Raportul trece în revistă cercetări pertinente şi se termină printr-o serie de recomandări pentru medici, pentru factorii de decizie, pentru proprietarii de animale şi pentru cei care găsesc ideea implantului cu cipuri atrăgătoare. Concluzia celor de la CASPIAN este tranşantă: microcipurile trebuie înlăturate imediat, atât de la om, cât şi de la animale. Raportul mai cere ca pacienţii care au fost deja implantaţi să fie informaţi în scris despre rezultatele unor astfel de cercetări şi să li se ofere o procedură de înlăturare a cipului. 

Raportul atrage atenţia şi asupra faptului că există mari riscuri ca cipul să se spargă în interiorul corpului. Unele cipuri conţin litiu, care este un material foarte toxic. Undele radio pe care cipul le emite constituie un pericol grav pentru sănătatea celui care îl poartă, mai ales pe termen lung. În plus, este dovedit faptul că la momentul actual comportamentul uman poate fi controlat de la distanţă, acţionându-se asupra neuro-transmiţătorilor, proces numit psihotronie. Unele cipuri implantate sub piele au fost concepute special, cu scopul de a declanşa la cei implantaţi anumite reacţii mentale, reflectate în stări, gânduri şi mai ales comportament. 

Microcipul este deci arma absolută care poate fi folosită împotriva unui opozant politic sau a unui oarecare contestatar. În definitiv, cipul poate stoca o infinitate de date, poate să aibă funcţie de emiţător-receptor, cu retransmisie prin satelit, utilizând frecvenţe cunoscute doar de fabricanţi. Poate servi drept card bancar sau card de sănătate, tichet pentru restaurant dar şi ca aparat de control pentru toate activităţile cotidiene, inclusiv pentru cele mai intime gânduri. Numai un dictator ar putea visa la un asemenea sistem de control. Mai mult, prin inducerea unei cantităţi mult mai mari de energie decât cea la care funcţionează uzual cipul, acesta poate exploda şi va produce astfel răni mortale posesorului său. Având în vedere toate aceste pericole reale, asociaţia CASPIAN recomandă tuturor oamenilor să refuze categoric implanturile. 

4.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2017, 13:33

La caini e obligatoriu.

4.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2017, 15:05

... studiati conceptul de "smart-dust"! ... cipuirea devine irelevanta ... prin inhalarea si ulterior stimularea particulelor "smart" poate fi influenta activitatea sistemului nervos ... acestea, stimulate electro-magnetic pot genera dispozitii de confort/disconfort ... aceste stari polare sunt suficiente pentru a genera "dispozitii" in mase ... vezi si conceptul "atmospheric aerosol injection" ... solutia de protectie, gratis si la indemana fiecaruia, consta in dezvoltarea unei vieti psihice independente (de trup), lucru posibil prin practicarea unor antrenamente specifice care incep cu controlul gandurilor (proprii;) ... ceea ce este o pretentie prea mare pentru societatea occindetala (in general) deoarece majoritatea oamenilor abia daca mai pot "functiona" fara un "smart device" ... atata timp cat oamenii vor continua in a-si lega viata psihica de aparate destepte, formele exotice de control nici macar nu sunt necesare ... iar daca nu ma credeti, nu-i nici un bai, ia numai incercati sa "vietuiti" vreo doua-trei zile fara telefon, televizor, radio ;) ...

4.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
mesaj trimis de anonim în data de 20.05.2017, 15:22

da si eu am fost obligat sa ii cipez ...pt a putea fi vaccinati antirabic. Ne pot obliga si pe noi, prin lege, daca nu protestam.

4.4.   Corect insa cu greseli (răspuns la opinia nr. 4.3)
mesaj trimis de Cristi Cipu în data de 22.05.2017, 09:21

Totusi eu am fost cipat. M-a cipat maiorul Stanoiu la unitate unde am lucrat. De atunci clipesc la lumina. Mi-a dat spor la pensie cand am iesit. Cipul e proprietatea statului si merge si acuma.

5.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 22.05.2017, 10:49

«le guerre non si fanno più in nome del sovrano che bisogna difendere; si fanno in nome dell’esistenza di tutti; si spingono intere popolazioni a uccidersi reciprocamente in nome della loro necessità di vivere».

5.1.   a parrhesía (răspuns la opinia nr. 5)
mesaj trimis de anonim în data de 22.05.2017, 11:03

Foucault entiende la parrhesía como “el coraje de la verdad en quien habla y asume el riesgo de decir, a pesar de todo, toda la verdad que concibe, pero es también el coraje del interlocutor que acepta recibir como cierta la verdad ofensiva que escucha”

Su horizonte es interrogar, como en casi todos sus escritos anteriores, los regímenes de verdad; las relaciones entre verdad, poder y sujeto. 

5.2.   la bipolitica si seguridad (răspuns la opinia nr. 5.1)
mesaj trimis de anonim în data de 22.05.2017, 12:13

in due direzioni principali e complementari:

la gestione del corpo umano nella società dell'economia e finanza capitalista, la sua utilitizzazione e il suo controllo 

la gestione del corpo umano come specie, base dei processi biologici da controllare per una biopolitica delle popolazioni 

Discipline che vanno dalla chimica e biologia alla genetica e alla scienza statistica, saperi quali la demografia, la psichiatria, la sociologia, la criminologia, la sessuologia hanno contribuito a tratteggiare le linee della "normalità" e a fornire alle sfere di potere gli strumenti concettuali per la gestione delle attività biologiche.

Todos los derechos liberales se pueden resumir en el derecho a la seguridad. 

6.   despre putere
mesaj trimis de Penelope în data de 22.05.2017, 12:21

După opinia lui Foucault, însă, puterea nu este ceva care poate fi luat în posesie, ci mai degrabă ceva care actionează si se manifestă într-un anume fel, e mai

degrabă o strategie decât o  

posesiune: „Puterea trebuie analizată drept ceva ca 

re circulă, ceva care funcÑionează doar  

în forma unui lanÑ... Puterea este asumată si exercitată prin intermediul unei organizări  

de tip retea... Indivizii sunt vehiculele puterii,  

nu punctele în care ea se aplică”. 

Această manieră de a înÑelege puterea are două aspecte importante:  

a) puterea e un sistem, o retea de relaÑii care cuprinde întreaga societate, mai degrabă  

decât un raport între oprimat i opresor; b) indivi 

zii nu sunt simple obiecte ale puterii, ci  

sunt locusul unde puterea si rezistenta la adresa ei sunt exercitate.

6.1.   biopolitica (răspuns la opinia nr. 6)
mesaj trimis de Silvia în data de 22.05.2017, 12:47

„puterea politică interesată de posibilităţile biotehnologice”

Articole din aceeaşi secţiune

Editorial

CORNEL CODIŢĂDemocraţia fără preaviz13
24 nov. CORNEL CODIŢĂ


Cornel CodiţăGermania: aritmetica parlamentară şi ecuaţiile politice1
22 nov. Cornel Codiţă


CĂTĂLIN AVRAMESCUŞi nemţii se împuşcă, nu-i aşa?8
21 nov. CĂTĂLIN AVRAMESCU


CRISTIAN PÎRVULESCUÎntre fantasma statului paralel şi realitatea statului pe loc5
20 nov. CRISTIAN PÎRVULESCU


Angajatorii, obligaţi de Guvern să modifice contractele de muncă, pentru transferul contribuţiilor7
19 nov. Andreea Cuzub


CORNEL CODIŢĂMisterele unei vizite care nu a avut loc, niciodată13
17 nov. CORNEL CODIŢĂ


CORNEL CODIŢĂOmul cu mîrţoaga8
15 nov. CORNEL CODIŢĂ


CĂTĂLIN AVRAMESCULaboratorul profesorului Seligman
14 nov. CĂTĂLIN AVRAMESCU


CRISTIAN PÎRVULESCUDraconul dacic şi integrarea europeană3
13 nov. CRISTIAN PÎRVULESCU


CORNEL CODIŢĂAmurgul zeilor26
10 nov. CORNEL CODIŢĂ

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.