MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE, ADMINISTRAŢIEI PUBLICE ŞI FONDURILOR EUROPENE

Peste 20 de milioane de lei, pentru reabilitarea cetăţii Făgăraşului

06 iun. 19:32 Miscellanea
Cristina Radu
Peste 20 de milioane de lei, pentru reabilitarea cetăţii Făgăraşului

Un nou contract de finanţare cu fonduri europene a fost semnat astăzi de viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene (MDRAPFE), pentru restaurarea şi valorificarea Cetăţii Făgăraşului, conform unui comunicat de presă trimis de ministerul de resort.

Proiectul va fi implementat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, Axa prioritară 5 - Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. Programul vizează restaurarea, consolidarea şi amenajarea unor spaţii existente în incinta cetăţii.

Valoarea totală a investiţiei este de 21.805.731,57 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE - AM POR este de 21.369.616,594 de lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni, potrivit sursei. După intervenţia asupra obiectivului, se estimează că numărul vizitatorilor va creşte de la 75.540 la 100.711.

Viceprim-ministru Sevil Shhaideh a afirmat: "Proiectul este unul foarte aşteptat de autorităţile locale şi de turişti, deopotrivă, întrucât Cetatea Făgăraşului este una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est. Prin semnarea acestui contract, se dovedeşte încă o dată că fondurile europene pe care România le are la dispoziţie reprezintă o sursă de finanţare extrem de preţioasă pentru conservarea patrimoniului cultural şi pentru valorificarea acestuia". Aceasta a adăugat că ţara şi-a propus să ramburseze de la Comisia Europeană 5,2 miliarde de euro până la finalul anului.

În Programul de Guvernare sunt prevăzute, prin intermediul Programului Operaţional Regional, 8.25 de miliarde de euro pentru îndeplinirea unor obiective precum sprijinirea a 3.000 de IMM-uri pentru construcţia, modernizarea şi extinderea spaţiului de producţie/servicii, dotare cu instalaţii, echipamente, sisteme IT, utilaje, maşini. 122.000 de elevi şi studenţi vor beneficia de infrastructura educaţională modernizată, iar peste 45 monumente istorice vor fi reabilitate.

280 de ambulatorii şi 35 de unităţi de primiri urgenţe vor fi reabilitate sau modernizate, iar 3 noi spitale regionale vor fi construite. 270.000 de persoane vor beneficia de construcţia/reabilitarea/modernizarea/dotarea centrelor comunitare integrate socio-medicale. Peste 100.000 gospodării vor fi reabilitate termic. 2.100 km de drumuri judeţene vor fi modernizate pentru 1 milion de cetăţeni, iar peste 5,76 milioane de hectare vor fi cadastrate.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Traficul rutier pe DN3 la Lehliu este oprit, după ce un TIR s-a răsturnat
25 nov. Andreea Cuzub


Antrenament general la Arcul de Triumf pentru Parada militară
25 nov. Andreea Cuzub


Guvernul irlandez în criză după depunerea unei moţiuni de cenzură
24 nov. G.F.


Ioan Neculaie, dat în urmărire generală, a fost prins la Giurgiu
24 nov. Andrei Stan


PICCJ, memorandum cu Procuratura din Serbia privind combaterea infracţionalităţii transnaţionale
23 nov. Andreea Cuzub


Percheziţii în Prahova, Dâmboviţa şi Călăraşi la persoane bănuite de contrabandă cu tutun
23 nov. Andrei Stan


Percheziţii la societăţi comerciale şi instituţii nebancare, în Argeş şi Mehedinţi
22 nov. Andrei Stan


Peste 13.000 de pachete de ţigări, descoperite în trafic de inspectori antifraudă
21 nov. G.F.


Patru persoane, rănite într-un accident provocat de un şofer care a fugit de la locul faptei
21 nov. G.F.


ANOFM:"Peste 24.800 de locuri de muncă vacante, la nivel naţional"
20 nov. A.C.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.